• Referat: Hossmo BK - Blomstermåla IK (9-m)

Vilken match! Äntligen seger! Det har känts riktigt bra de sista veckorna efter vår snöpliga WO mot Lindsdal. Därefter har det varit ganska många på träningarna men framförallt har de som varit där haft en riktigt bra inställning och det har tacklats och tjötat om vart annat (Carro har tränat på filmningar bl.a.). Denna känsla visade vi mot Kalmar Södra förra veckan där vi rakt igenom gör en gedigen match trots att vi där får en förlust i bagaget (får be om ursäkt att det inte blev något referat där). Torsdagsträningen var en riktigt bra träning där vi ALLA har en fantastisk inställning och jag tror också att alla som var där tyckte det var riktigt kul trots att det visade sig vara jobiigt. Dagen till ära var vi 11 tappra Zebror som åkte till Rinkabyholm för ett bortamöte mot Hossmo. Detta innebar att vi ställde upp med ett 9-mannalag och känslan tycktes på något sätt finnas kvar då tjejerna sa att nu J....la skall det bli en vinst, vi skall inte gå igenom serien utan att ta en poäng! Jag som tränare och coach försökte lite mer försiktigt att vi i alla fall skall känna att vi har gjort vårt bästa efter matchen var slut...... Direkt efter avspark tror jag faktiskt inte att Hossmo lånade bollen de första 5 minuterna, vi vann allt i närkampsväg och bollen var fastnaglad på motståndarnas sida, halvchans på halvchans för våra tjejer som tillslut resulterar i att Catja får fritt skottfält och sätter den fint i mål till 0-1. Tyvärr så får därefter Hossmo en frispark från ca: 35meter som man väldigt vackert sätter i bortre burgaveln, otagbart för Natalija i målet till 1-1. BIK fortsätter att ha det mesta av spelet och vi känns väldigt giftiga idag men tyvärr får vi inte riktigt in bollen. Inställningen vi har skapar en del frisparkar mot oss men visst är det fantastiskt, det är ju det här vi har efterlyst hela året. Trots att det känns som att det är vi som äger matchen får Hossmo en chans från ingenstans där deras hårdskjutande back drar på ännu ett långskott som sitter strax under ribban i 17:e minuten till 2-1. Nattsvart tänkte man från sidan men tjejerna fortsatte i fin stil och jobbade hårt över hela planen. Hossmo får bara enstaka chanser men är tyvärr väldigt effektiva och lyckas få in ett fint inspel från vår vänsterkant som går rakt igenom försvaret och där sätter dom 3-1 i 35: minuten som även är haltidsresultatet. I halvlek kändes det fortfarande väldigt bra trots underläge, optimismen hade inte övergivit tjejerna. Bara några minuter in på andra gör Felicia 3-2 på en retur efter ett bra tryck från vår sida. (Felicia var nära sin Pizza ikväll nu som skulle bli om hon gör 2 mål). Vi fortsätter att jobba hårt och plötsligt blåser domaren av för en utvisning av en Hossmo-spelare för snack, vi på bänken var inte riktigt klara på vad som hände men domaren hade säkert rätt här. Direkt efter denna utvisning tar faktiskt Hossmo över spelet och även de hetaste chanserna men vi lyckas med lite tur och skicklighet från vår för dagen starka backlinje och Målvakt värja oss under en liten sämre period i andra från vår sida. Vi fortsätter dock att skapa en del chanser och i 55-minuten kommer Isa runt på vänstern och skjuter ett skott/passning som drar sig precis utanför stolpen. Efter 75 minuter får Felicia en genomlöpning i mitten där hon lyckas få till en regelrätt tåfjutt snyggt i burgaveln till en kvittering, lyckan var nu total men rädslan att förlora började nu att smyga sig på oss alla. Spelet böljade nu fram och tillbaka och jag kan säga att det var riktigt nervöst på bänken men i 85:e har vi bra press utanför straffområdet och Felicia får fram bollen till Catja som sätter ledningsmålet till 3-4, total lycka! Efter detta så var matchen vår kändes det som och vi fick allt mer tryck framåt där Catja återigen fick på ett fint skott som deras målvakt inte kunde hålla som Carro på ett mycket bra sätt höll sig framme på returen och kunde brösta in till slutresultatet 3-5. Kan inte ta ut några enstaka spelare som utmärkte sig idag då vi jobbade som ett lag med stor insats från alla. Catja blev utsedd av bortaspeakern till vår bästa spelare och fick lite fina blommor. Nu syns vi på träningen till veckan så laddar inför sista matchen! A-lag Damer 13 sep 2014 0kommentarer
  • Flera lag drar sig ur seriespelet!

Tyvärr så verkar det som att både CIS och Mönsterås har dragit sig ur seriespelet. Det innebär i så fall att sista matchen för säsongen mot CIS ställs in. A-lag Damer 12 sep 2014 0kommentarer