• Referat: BK Viljan - IF Centern

BK Viljan-IF Centern 0-3(0-2) Hemmapremiären i ett kylslaget fagered blev en jobbig resa . Halmstads laget IF Centern tog med sig poängen hem efter en helt rättvis seger. Redan från start såg man att vi mötte ett lag av en helt annan karaktär än tidigare. Fullt ös från start med högt tempo och press. Vi reder ut första kvarten och jämnar ut det något med endast några hörnor som vi inte kommer till på. Istället är det Centern som tar ledning på hörna efter halvtimmen spelad. Minuten senare får vi vår enda kvitterings chans i halvleken. Noa frispelad men skottet räddas fint av målvakten. 0-2 kommer 7 min senare på en snabb omställning där vi tidigare tappat boll vid mittplan. 0-2 i paus vilket kunde vart mer. Vi ändrar om lite i uppställningen till andra men redan 4 min in står det 0-3. Centern kontrollerar det mesta men vi får två lägen att krympa avståndet. Alexanders skott som målvakten tippar till hörna och en tilltrasslad situation efter hörna. Centern spelar av matchen och vi får inga fler lägen. Ingen skam att förlora mot ett bättre motstånd. Centern va bättre på allt idag men vi ska ta med oss att vi sliter i 90 min och ger inte upp . Seniorer 30 apr 0kommentarer
  • Referat: Skrea IF - BK Viljan

Ny match i kväll och det var Skrea som stod för motståndet på bortaplan. Väldigt tidig seriefinal efter att det var endast Skrea och Viljan som vann sina premiärer förra veckan. Vi började bäst och satte hög press på Skrea och borde tagit ledningen under dom första 30min, istället var det Skrea som tog ledningen med 1-0 i 39min. 5min senare kvitterar vi genom Alexander Karlsson mycket välförtjänt. I andra halvlek var det tillfälligheter som avgör denna jämna match. Skrea blev tilldömda en i våra ögon mycket tveksam straffspark där vi tycker att Simon tar bollen först men där den annars duktige domaren har en annan åsikt. Skrea gör 2-1 på straffen genom tidigare Viljanspelaren Jacob Hallberg. Efter det försöker vi forcera och skapar en del halvchanser men istället gör Skrea 3-1. Vi tar med oss prestationen till nästa match och slipar lite på våra avslut så ser det riktigt bra ut. Centern på hemmaplan nästa fredag. Bollen är rund inget är givet. Seniorer 19 apr 0kommentarer
  • Referat: BK Viljan - Lilla Träslövs FF

BK Viljan-Lilla Träslöv FF (0-0). 3-1 Premiär och som dom 3 sista åren har vädrets makter tvingat oss att genomföra den nere i Vinberg på deras konstgräs. Med 3/3 segrar så kanske vi ska boka premiären 2025 redan nu i Vinberg. Matchen börjar trevande med två lag som inte vill hamna i tidigt underläge. Vi får till ett par hörnor som inte resulterar. Lilla Träslöv jobbar sig mer och mer in i matchen och tar över bollinnehavet utan att skapa nåt nämnvärt. Ett par skott i burgaveln är närmast. Men Lilla Träslöv får sin chans med 5 min kvar. Friläge snett från vänster men Simon gör en fin parad. Sista sparken på första halvlek är en frispark från vänster som Lilla Träslöv skickar in utan resultat . Domaren blåser av halvleken. Men tydligen va inte en av motståndarna nöjda utan lite gruff uppstår. Ordväxlingen resulterar i rött kort för densamma . Vi gör ett byte i paus och med en man mer tar vi tag i spelet direkt . Lilla Träslöv som gått ner till 3-backlinje försöker men vi får dom ytorna vi vill ha. I min 54 gör vi det historiska första målet i div 4 . Simon B kommer runt på kanten och hittar in till André K som inte gör nåt misstag. Efter målet går vi tyvärr ner i tempo och släpper upp Lilla Träslöv. Vi blir omständiga och passiva . Simon S tvingas rädda oss vid ett farligt läge. Men vi tar tag i det och 2-0 målet kommer . Min 74 kommer Simon B runt på kanten och ur snäv vinkel lyckas han få in bollen . Lucas bytas in och gör 3-0 direkt. Återigen ett inspel från kanten gör att vi andas något lugnare bland publiken. Lilla Träslöv reducerar på straff med 8 min kvar men vi reder ut det och tar en skön seger. Härlig start på säsongen. Nästa match blir borta mot Skrea IF på torsdag 18:45 . Seniorer 14 apr 0kommentarer