• Storförlust mot IFK Lidingö.

Fredagskvällens bortamatch blev ingen rolig historia. IFK Lidingö vann med 4-0 ( 1-0 ) efter att ha varit klart bättre och effektivare i andra halvlek. Det blev lite förvirring om samlingstiden på fredagseftermiddagen men vi kom iväg som planerat strax efter kl. 17 och landade på Lidingövallen också som planerat 90 minuter före matchstart. Där vidtog lite mer förvirring innan vi hittade till rätt omklädningsrum och också hittat nyckeln så vi kunde komma in i rummet. IFK Lidingö har nån slags konflikt med kommunen om skötseln och man har helt sonika stängt av omkl.rummen under läktaren där vi bytt om förr om åren. Första halvlek var ganska jämn. Lidingö kändes lite avvaktende och spelade mycket i sidled på egen planhalva. Dock hade Lidingö lite fler anfall, lite vassare chanser och även längre anfall. När vi anföll kom vi inte riktigt till några vassa avslut, och IFK kunde vinna bollen ganska snabbt. Det kändes som om Lidingö var lite "hungrigare" än oss och hade också fler spelare med sig upp i anfallen. Lagen fick varsitt gult kort i första halvlek. Och bara minuter innan halvtid gör Lidingö mål, det kommer ett skott som Huhta klarar, men precis framför honom står nr. 10 i Lidingö som helt omarkerad kan raka in 1-0. För övrigt ett exakt likadant mål som vi fick bortdömt mot Märsta. Då fick ju Erik bollen på en målvaktsretur, men linjemannen tyckte att Erik stod offside redan vid själva skottögonblicket och tog upp flaggan. Och då är ju frågan om Erik påverkade spelet när han stod offside? Inte enligt mig i alla fall... Jag kan inte säga att Lidingös mål VAR offside i skottögonblicket, men han stod misstänkt långt ner. Och så fick han ju bollen av Huhta och då behöver det ju inte ens vara offside om domaren bedömer det som en "ny situation". Knepigt när snarlika lägen kan bedömas så olika. ( For the record: Jag tycker alltså att det var rätt att döma mål för Lidingö...) Men känslan i halvtid var ändå bra, trots att det sved att släppa in ett mål precid före paus. men vi var med i matchen och om vi bara kunde bli lite lite noggrannare/bättre i andra halvlek så hade vi en chans... Så blev det ju tyvärr inte. Lidingö var klart bättre än oss i andra halvlek och efter drygt 20 minuter ledde de med 4-0. Vi försökte och försökte, men kom egentligen ingen vart. Vi hade en del anfall, men det ville sig inte i de avgörande lägena. Kapten Erik fick kliva av för att inte riskera en skada, och Jonte fick kliva av p.g.a. att han blev skadad. VI får hoppas att det inte är något allvarligt hos någon av dem. En annan grej: Vi var väl alla lite frustrerade och protesterade då och då mot domarens beslut, utom Peter H som i princip var tyst hela tiden utom när han coachade spelarna. Till slut ledsnade väl domaren på oss och kommer mot vår bänk med det gula kortet i handen. Den ledaren som varit mest högljudd reser sig och går fram till sidlinjen för att ta sitt straff, domaren höjer handen med det gula kortet - och varnar Peter H. Snacka om överraskning... Efteråt sa han att det var för att Peter hade slagit ut med armarna två gånger åt domarens beslut. ¯\_(?)_/¯ Jag vet inte hur andra tänker, men när frustrationen börjar sätta in för undertecknad så börjar man hitta fel ÖVERALLT. Och visst, hade vi inte behövt leta själva efter omklädningsrummet när vi kom, och hade det inte luktat avlopp i korridoren utanför omkl.rummet, och hade inte hejaklacksledaren varit så irriterande med sin megafon, och hade det inte varit så j-la varmt och solen i ögonen, och hade Lidingö haft helfärgade tröjor istället för blåvitrandiga på ryggen och helblå på framsidan - ja då hade vi ju lätt vunnit - eller..? Nästa match är mot GUSK hemma på lördag 8/6 kl.14.00 på IP. Kom och stötta oss då. Herr A 1 jun 0kommentarer
  • Välförtjänt seger mot Märsta IK.

Någon slags ödesmättat allvar har smugit sig in i truppen efter tre raka förluster. Nu är det en måstematch på gång. Om vi spelar som jag vet att vi kan ska det inte vara något problem att vinna, problemet har ju istället varit att vi INTE spelat som jag vet att vi kan... Träningarna fram till matchen mot Märsta har präglats av mycket taktiksnack och mental förberedelse. Vi har tränat på det som inte funkat så bra för att verkligen nöta in det så att alla ska veta vad alla ska göra vid varje tillfälle ute på planen. Matchdagen var otroligt varm, och vi skulle få spela på IP, äntligen! Märsta hade åkt fel ( i Norrtälje, hahaha ) och var lite försenade ( typ 10 min ). Jag pratade med deras tränare ( tror jag ) och han frågade om Arvid och Josh. Det tyder på att de har en viss respekt. Arvid är ju tyvärr skadad och Josh hade fått ledigt för att vila upp och ta hand om sig själv, han är "sliten", så det var säkert goda nyheter för Märsta. När jag visat in dem i deras omklädningsrum så kom alla ut igen direkt, så jag var tvungen att fråga om det var nåt problem? -Nej då, det är materialaren som vill lägga ut spelarnas matchkläder och då brukar han köra ut spelarna från omkl.rummet... ( Där ligger du i lä, Jan-E! ) Matchen då? Precis innan avspark kändes det som om vi förlorade slantsinglingen "dubbelt". Vi fick inte börja med bollen och vi fick börja med solen i Huhtas ögon. Antingen vinner man väl "bollen" eller får välja sida? Vad hände där egentligen? Jag trodde att det skulle bli en avvaktande matchstart med tanke på att båda lagen var i skriande behov av poäng och så klart inte ville förlora. Så blev det inte alls. Det var ganska bra fart åt båda hållen och båda lagen försökte bryta sin förlustsvit genam att anfalla. Det är förstås rätt inställning, hellre det än att lägga sig på försvar för att "rädslan att förlora blir större än viljan att vinna." Inga mål i första halvlek, men jag tyckte att vi var lite bättre. Vi hade mer boll och lite fler lägen än Märsta. Både.Max och Jonte kom fram på sina kanter flera gånger. Märsta spelade dessutom ganska tufft, vilket resulterade i två gula kort för dem i första halvlek. Känslan inför andra halvlek var god, det kändes som om vi hade bra kontroll. Och fyra minuter in i halvleken har vi första bollen inne i målet. Tyvärr dömer domaren ( korrekt ) bort målet då den varit över kortlinjen strax innan målet. Men skam den som ger sig! Bara tre minuter senare får vi en hörna som Samuel Palmér ( relativt omarkerad ) kan göra 1-0 på! Ett förlösande mål och STOR glädje hos BKV förstås. Det var också Samuels första mål i A-laget, grattis! Vi fortsätter att spela vårt spel. Märsta IK gör flera byten de nästföljande 20 -25 minuterna och börjar gå mer och mer framåt. Tack och lov är de inte särskilt kliniska i sina avslut idag, så de ställer inte till några jätteproblem för oss. I den 80:e minuten får vi en frispark i ett typiskt "Linus-läge". Men Linkan är ju skadad, och fram kliver istället Jonte som så när knorrar in den, men målvakten lyckas med nöd och näppe rädda den, men bollen hamnar hos Melker som gör 2-0! Efter detta mål börjar Märsta pressa ordentligt, samtidigt som det blir ganska grinigt på planen, från bägge håll. Domaren hinner dela ut två gula till oss ovh FEM(!) gula kort sista oridnarie tio minuterna. Och på tilläggstiden ( 4-5 minuter ) har Märsta bl.a. fyra eller fem hörnor, men vi håller undan och vinner med 2-0. ÄNTLIGEN!!! Sammanfattning: Inte så stor skillnad spelmässigt på lagen, men vi var betydlig effektivare/bättre i våra avslut och vinner rättvist. Nästa match är mot Lidingö borta nu på fredag 3 maj kl. 19.45 på Lidingövallen. Ett Lidingö som verkar ha spottat upp sig från sin dåliga säsongsstart. De inledde med fyra raka förluster, och efter det har de vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Nästa hemmamatch är mot GUSK den 8 juni kl. 14.00 på IP. Herr A 25 maj 3kommentarer
  • Tredje raka förlusten.

Undertecknads första match som ledare i A-laget var mot Bollstanäs SK på bortaplan den 4 maj 2013. Andrés Thorleifson gjorde hattrick och vi vann med 5-1. Det året vann vi serien 9 poäng före Aspudden-Tellus och gick upp i tvåan, medan Bollstanäs kom sist i serien och åkte ner i fyran. Andrés vann skytteligan med 27(!) mål, tvåan Armin Iranpak i IFK Österåker gjorde 15... I dagens match blev det lite andra tongångar. Bollstanäs var det bättre laget från start. Vi kämpade och slet i värmen men vi kom ingen vart. Om vi inte slog bort bollen själva så vann BSK den enkelt. Men även om de hade mer boll än oss så skapade de tack och lov ingenting farligt. Vi hade nog nästan lika många chanser som BSK, fast våra chanser var inte heller särskilt farliga... BSK hade en nick som gick strax utanför och en nick rakt på Huhta, det var typ allt - tills klockan tickade förbi 45 minuter. Domaren hade lagt på 3-4 minuter då vi hade haft vattenpaus p.g.a. värmen, och BSK gjorde två mål under de minuterna... Det kändes otroligt surt eftersom de som sagt inte skapat särskilt mycket under första halvlek. Första målet kändes som en miss i kommunikationen i vårt försvar, det andra hann jag inte se för att jag satt och rapporterade i mobilen. Och i vad jag antar är frustration över vårt dåliga spel så drar vi på oss tre varningar i första halvlek, bl.a. Zacke får en, och det betyder att han är avstängd i nästa match p.g.a. tre varningar. Jag var inte med in i omklädningsrummet i paus, så jag vet inte vad som avhandlades där, men jag kan inte tänka mig att någon skulle ha varit särskilt nöjd med vårt spel. Vi gör ett par byten i halvtid och när andra halvlek började så såg det bättre ut. Bl.a. hade Emil F ett bra läge framför BSK-målet, men hans skott nickades bort av en försvarare. Dock så är BSK fortfarande det bättre laget. I den 64 minuten byter vi in Filip Persson och Hashim Awad ( debut i A.laget, grattis ) och får in lite mer energi men det räcker ändå inte. I den 80 minuten gör BSK 3-0 efter att lite för enkelt ha fått passa runt bollen i vårt straffområde. Vi byter in Neo Bjerkendahl som också debuterar i A-laget, grattis! Domaren hinner dela ut ett par varningar till innan han blåser av matchen. Nästa match spelas redan nu på torsdag 23/5 kl. 20.00 hemma mot Märsta. Matchen är tänkt att spelas på IP. Vi ses där! Herr A 19 maj 0kommentarer
  • Sunnersta AIF - BKV Norrtälje: 2 - 1

Dagens match på Valsätra IP blev en jobbig tillställning. Vi hade hört att Sunnersta springer kopiöst mycket under sina matcher, och det var ingen underdrift. De satte full fart från start och pressade oss till misstag. När de sedan hade bollen hade de långa sekvenser av "one-touch" när de gick till anfall. De spelade riktigt bra, om jag får "svära lite i kyrkan..?" Jag skulle t.o.m. kunna säga att de var det bästa laget vi mött i serien hittills. Men det var vi som tog ledningen. Vi spelade enligt vår plan från start, som i korthet var 4-4-2 och att vi skulle försöka få bollar bakom deras backlinje om de stod högt. I den 8:e minuten har Linkan bollen till vänster på vår planhalva och det finns ytor på högerkanten. Han skickar en lång boll till Jonte som avancerar på högerkanten, han fintar bort en motståndare, tar några kliv in i banan och skjuter, lågt och välplacerat i bortre burgaveln. 1-0 till BKV! Sunnerst låter sig dock inte nedslås av detta utan fortsätter att trumma på och vi kontrar ibland men inget av lagen skapar särskilt mycket. Vår backlinje tycker jag förtjänar beröm, för de är svåra att ta sig förbi man mot man. Andra halvlek börjar som den första, med ett tidigt mål. Tyvärr är det Sunnersta gör det målet. SAIF anfaller från sin vänsterkant, och långt nere mot kortlinjen skickar de in bollen i straffområdet rakt mot en av våra spelare. Han försöker vrida undan kroppen och står med sidan mot bollen som studsar på honom ( jag vet inte om bollen tar på armen, men den ser ut att vara längs med kroppen...). Men ALLA i Sunnersta skriker på hands och domaren blåser straff. SAIF:s lagkapten Daniel Baban har slagit alla deras hörnor och frisparkar och han får även ta straffen och gör inget misstag. Då var det kvitterat, och Sunnersta som känns som det bättre laget just nu får förstås extra energi av målet. Men vi fortsätter att vara tajta bakåt och SAIF skapar inga jättechanser. Och det de skapar tar Huhta hand om. De får en del hörnor förstås, eftersom det är de som ligger på, och på en hörna i den 72:a minuten gör de 2-1. En spelare kommer in i bakre delen av straffområdet och får mer eller mindre omarkerad nicka in ledningsmålet. Efter detta får vi lite mer tryck framåt, men kommer inte till de riktigt vassa lägena idag heller. Närmast var väl Linkan med en välplacerad skruvad frispark runt muren, men målvakten verkade vara beredd på detta och lyckas rädda i sista sekunden ( bilden ). Jensa kommer in istället för Emil Frej typ 10 minuter från slutet. Mycket mer än så som är värt att skriva om hände inte, och det var ett deppigt och tystlåtet BKV som tog bussen hem. Som sammafattning kan man väl säga att trots en, i mitt tycke, billg straff som SAIF kvitterar på så var nog resultatet rättvist. Sunnersta var bättre än oss och "sprang skiten ur oss". Ett glädjeämne var att Anton Thelander fick speltid idag, han ersatte Josh i den 67:e minuten.. Enligt egen utsago saknades det lite ork hos Anton men den kommer nog snart nu när han är skadefri. Nästa helg har vi Bollstanäs borta, det blir nog inte heller nån skitenkel match... Om någon undrar över vädret så var det soligt men lite kyligt... ;) Herr A 12 maj 0kommentarer