• Förlust mot IK Frej - igen.

Det blev ännu en sur förlust. Till skillnad från matchen i våras så var IK Frej bättre än oss denna dag. Vi började matchen bra. Vi rullar boll och skapar en del chanser de första 10 minuterna. Men sen jämnade IK Frej ut matchen och sedan gör vi ett individuellt misstag och de kontrar och tar ledningen i den 16 minuten. Det kändes tungt när vi ändå hade börjat så bra. Men vi fortsätter att skapa lägen, och efter 40 minuter blir det kalabalik framför Frej-målet. Arvid hamnar precis framför målvakten och petar fram bollen vid sidan av keepern och Leo Lopez kommer springande och lägger in bollen i mål! Stort jubel - tills vi inser att linjedomaren har flaggan uppe. ( Efteråt fick vi höra att Leo inte alls varit offside utan linjemannen tog ett felbeslut. ) Och som om det inte vore surt nog att få ett mål bortdömt för offside gör IK Frej också ett riktigt skitmål i den 43:e minuten. Jag såg inte riktigt vad som hände, men enligt coacherna så var det liten "bjudning" från vår sida. Vi får frispark i ett "Linkan-läge" precis innan paus också, men den går i burgaveln, och sen blåser domaren av. Men det kändes ändå som att vi inte var chanslösa, vi skapade ju en del. Men andra halvlek blev ingen rolig historia. Det kändes som om IK Frej var en man mer än oss överallt på planen. Vi fick mest ägna oss åt att jaga boll. Men vi hade stunder då vi spelade som vi tänkt också, och efter en sån sekvens kan Melker W reducera i den 61:a minuten. "-KOM IGEN NU GUBBAR! NU VÄNDER VI DET HÄR!" Men glädjen blir inte så långvarig, tio minuter senare tappar vi boll på väg framåt och plötsligt är Felix ensam back mot tre(!) Frej-spelare. Och nog för att Felix är en grymt bra försvarare, men han går tyvärr bet mot tre motståndare och de gör 3-1. Och detta var väl spiken i kistan, vi försöker och försöker, men det känns tyngre och tyngre. Jensa och Axel A ersätter Leo och Dennis i den 77:e. Vi går ner på en trebackslinje och blir bättre framåt men vi gör inga mål. I den 79:e minuten blir Max varnad. EN glädjande nyhet har jag i alla fall. I den 82:a minuten kommer Emil Karlsson in istället lagkapten Erik Sundqvist. Kul att se Emil på planen igen, han kan vara nog så viktig nu när Felix åker iväg igen. Välkommen tillbaka Eken! Det händer inget mer som är värt att skriva om innan domaren blåser av matchen, men vi kan notera att samtliga hemmalagets mål gjordes av Emil Ström Nykvist som med totalt fyra mål gick upp i delad ledning i IK Frejs interna skytteliga. Kortfattat kan man säga att vi började bra, men IK Frej kom in i matchen, sprang mer än oss och vi hängde inte riktigt med. Och att vi bjöd dom på alla deras mål. I nästa omgång möter de 6 lagen i botten av tabellen varann, så det är EXTREMT viktigt att vinna nästa lördag. Matchen börjar kl. 14.00 på IP. Vi ses där! Herr A 13 aug 0kommentarer
  • Omstart av serien.

Japp, dags för omstart av serien, och detta med ett derby mot Roslagsbro IF ute i Drottningdal. Vi har tränat i drygt två veckor efter sommarledigheten och spelat två träningsmatcher hemma på IP mot div. 2-lagen Enskede IK ( förlust 0-4 ) samt Viggbyholms IK ( förlust 1-2 ). I Enskedematchen var det klasskillnad, EIK var en klass ( eller division? )bättre än oss. Matchen mot Viggbyholm såg jag inte, men enligt uppgift gjorde vi en bra match. Läget i truppen inför RoBro-matchen var bra, vi hade fått tillbaka spelare efter lång skadefrånvaro, bl.a. Marcus Storäng och Arvid Slätis. Vi hade också plockat upp en del spelare från vårt utvecklingslag Vargarna för att kunna genomföra vettiga träningar. Hur spelare och övriga ledare kände inför derbyt kan jag bara gissa, men själv har jag varit REJÄLT nervös. Det gällde ju SÅ mycket. Dels handlade det om viktiga poäng för två lag i poängnöd, men det handlade också om vilket lag som var bäst i kommunen. Ingen vill väl torska ett derby. Som en kul grej hade vi bokat buss till matchen, även om vi brukar åka de kortaste matcherna i egna bilar. Jan-E brukar ta reda på alla pantburkar som vi lämnar efter oss efter matcher och träningar, och bussen till matchen betalades ur "pant-kassan". :) Det blev inte riktigt så mycker folk som jag hade väntat mig, men det var nästan 500 pers på läktarna så det var bra drag ändå. När matchen väl började släppte en del av min nervositet. Det var vi som höll i taktpinnen i stort sett under hela matchen. Arvid hade ett par bra lägen på nick typ direkt i matchinledningen, och efter en knapp halvtimme har han en boll i mål men blir avvinkad för offside. RoBro spelidé var att inte backa en millimeter i närkamperna. Efter en kvart blir Zacke så hårt tagen av en motståndare ( som blir varnad ) att han kommer att tvingas byta innan första halvlek är slut. Efter 38 minuter får deras mittback och lagkapten sitt andra(!) gula kort för fult spel och blir därmed utvisad. BKV fortsätter att föra matchen och skapa lägen men vi får inte in bollen i mål. På tilläggstid i första halvlek blåser domaren straff för oss, jag såg inte riktigt vad som hände men jag tror att det var Linkan som blev neddragen i straffområdet. Arvid tar hand om straffen och lägger den på målvaktens högra sida. Målvakten går åt rätt håll men når inte bollen, men skottet går i stolpen! Efter detta blåser domaren av halvleken. Så här i efterhand borde vi ha gjort 3-4 mål i första halvlek med tanke på alla lägen vi skapar, men det verkar vara en sån där dag då bollen inte vill gå in - igen... Vi är det bättre laget och för spelet i andra halvlek också, men eftersom vi inte gör mål blir man livrädd de enstaka gånger RoBro kommer upp i ett anfall. Men med övertygande försvarsspel och lite tur ( Erik räddar ett läge där RoBro har öppet mål på mållinjen, svettigt...) så släpper vi inte in något mål. Anton blir varnad i den 63:e min. Detta innebär att Anton kommer att vara avstängd när vi möter IK Frej Täby. Felix får ont efter 75 minuter och Leo Lopez ( Vargarna ) ersätter, jag tror att det här är hans debut i A-laget. Han får spela högerytter och skapar en målchans för BKV direkt. Han ställer till oreda för motståndarna på sin kant flera gånger. Arvid blir nerbrottad av en motståndarback ca. 10 minuter från slutet och påkallar domarens uppmärksamhet. Domaren blåser av, plockar fram ostskivan - och varnar Arvid... Benjami Abazi, också han från Vargarna, får ersätta Marcus Storäng i slutminuterna ( jag tror att "Benji" har gjort inhopp i A-laget förr ). I slutminuterna får också RoBros assisterande tränare sitt andra gula kort och får lämna arenan. Det blir inga mål åt något håll idag, utan matchen slutar 0-0. Direkt efter matchen kändes det litegrann som att vi förlorat två poäng, men med lite perspektiv kan vi säga att vi gjorde en bra laginsats och det bådar gott inför framtiden. Vi visade i alla fall att vi spelar bättre fotboll än RoBro. Extra kul som sagt att "Mackan" ( bilden ) och Arvid är tillbaka och klarade 90 minuter. Vi får se hur länge de behöver vila nu innan de kan spela igen. ;) Nästa match är också på bortaplan. Vi möter IK Frej söndag den 11 augusti kl. 13.00. Herr A 4 aug 0kommentarer
  • En tung eftermiddag i Åkersberga

Så var det dags för bortamatch mot serieledaren Åkersberga FC. ÅFC har ju de Norrtäljebekanta bröderna Kayembe, Fred och Sylvin, i laget, men ingen av dem var med i truppen idag. Innan matchen pratade vi bl.a. om inställning och hur vikigt det är att alla krigar för varann. Och nog krigade vi, men vi räckte inte till. Åkersberga var det bästa laget vi har mött och är förstås favoriter till seriesegern, vilket de också själva har som mål. Eller delmål rättare sagt, deras mål enligt egen utsago är att ta sig upp i Superettan, minst... Och jag skulle inte bli förvånad alls om de vinner serien i år. De hade bra spelare på varje position, och de gjorde få misstag. Jag återkommer till det dår med misstag senare... Vi fick jaga boll hela matchen, och fick vi tag på den så lyckades vi inte med mer än högst tre-fyra passningar i rad innan ÅFC vunnit tillbaka bollen. Lite intressant var att de inte hade mycket till mittfältsspel. Det var långt mellan deras defensiv och offensiv och i princip så rullade de runt bollen i försvaret och sen slog de en långboll och anföll med många spelare. Och det fungerar ju bevisligen i den här serien. Max ( 26' ) och Linus ( 30' ) blir varnade, enligt inlägg i appen Min Fotboll för protest mot domslut. ÅFC gör två mål i första halvlek: 1-0 i den 21:a minuten efter att ha spelat bort oss i vårt straffområde, och 2-0 i den 44:e när Huhta går ut för att boxa bort en boll. Tyvärr får han ingen bra träff på bollen och den dimper ner hos en ÅFC-spelare som får öppet mål. Huhta skadade sig i foten efter en halvtimmes spel men spelar klart halvleken. Tyvärr är det såpass allvarligt att han blir tvungen att utgå i halvtid och Alex B hoppar in mellan stolparna. Andra halvlek ser ut som den första i princip. ÅFC kontrollerar matchen och vi får jaga boll. Vi har lite kontringar ( även i första halvlek ), men vi är egentligen inte särskilt nära att göra mål p.g.a. övertygande försvarsspel av ÅFC. Zacke blir varnad i den 53:e min. ÅFC gör 3-0 i den 55:e minuten och efter detta sjunker tempot lite då ÅFC inte behöver gå framåt så hårt. Vi byter in Axel A istället för Anton Grönblad ( bilden - det här Antons första match från start i A-laget ) i 60:e minuten och Hasse kommer in istället för Filip L i den 75:e. Nu får vi lite energi och börjar faktisk anfalla lite mer, men har svårt att komma till bra lägen. Vi byter också in Dennis på vänsterbacken istället för Linkan i den 81:a min. I den 92:a minuten får ÅFC ett friläge och Alex rusar ut för att täcka, motståndaren petar bollen bredvid Alex men fortsätter rakt fram och de krockar ganska ordentligt och båda ligger kvar på marken en stund. Båda kan dock spela vidare ( det är mer osäkert om Alex kan bli pappa i framtiden, han hade rejält ont... ) och domaren ger gult kort till Alex och straffspark till ÅFC. Alex räddar straffen, men en ÅFC-spelare är först på returen och smäller in 4-0 över en liggande Alex. Det är fortfarande ett par-tre minuter kvar och nu skäller ÅFC:s coach högljutt på sina spelare. Han är missnöjd med försvarsspelet för plötsligt får vi ett friläge som dock inte leder till nånting. Men minuten senare får vi ett nytt ( nästan ) friläge genom Emil Freij, målvakten klarar men bollen hamnar hos Axel vid den andra stolpen och han gör inget misstag. 4-1! Skönt att vi fick göra ett mål i alla fall. Deras coach berättade efteråt att hans filosofi var att eliminera misstag hos spelarna, så jag förstår att han var missnöjd. Jag förstår till viss del i alla fall, de ledde ju ändå med 4-0 på tilläggstid. Men det är klart, med deras målsättning kan man ju inte slarva så där, för det var väl vad de gjorde... Efter avsparken blåser domaren av, och nu har vi förlorat tre raka igen. Och detta trots att vi inte gjorde några jättemisstag i BKV, ÅFC var helt enkelt bättre än oss. Tittar man på statistiken på SVFF:s hemsida så har vi använt oss av 24 utespelare hittills denna säsong och det är klart att det blir lite svårare att få kontinuitet när vi match efter match blir tvungna att "möblera om" i laget. Men vi jobbar vidare, det är en halv såsong kvar! Nästa match är redan nu på torsdag, den 20 juni, hemma på IP kl. 20.00 mot IFK Uppsala. En MYCKET viktig match - för bägge lagen. Kom och stötta oss! Herr A 16 jun 1kommentar
  • Förlust mot GUSK

Inför dagens match ligger vi på negativ kvalplats, vilket förstås inte var vad vi tänkt oss före säsongen. I veckan som gått har vi som vanligt jobbat stenhårt på att förändra detta, både praktiskt och teoretiskt. GUSK ligger dock i andra änden av tabellen jämfört med oss, så det lär ju inte bli någon lätt uppgift. Å andra sidan har det nästa alltid varit mycket jämna matcher mellan oss de senaste åren, och det vanligaste resultatet har varit 1-1. Även denna match började i samma anda. Vi gjorde en av våra bättre matcher på sistone efter att ha finjusterat vår taktik inför matchen. Båda lagen turades om att anfalla och.skapa målchanser, även om det inte var några jättevassa chanser åt något håll. Zacke blir varnad efter 11 minuter när han efter ett GUSK-anfall rensar bort bollen och en motståndare springer in i honom och gör illa sig. Domaren hävdade att Zacke satsade på motståndaren och inte på bollen, men tittar man på inspelningen från matchen så ser man tydligt hur Zacke skjuter iväg bollen ( som också flyger minst 50 meter ) innan motståndaren springer på honom... Sedan hade GUSK en spelare vid namn Haris Bajramovic, som spelade i Enköping förra säsongen och gjorde hat-trick mot oss när vi mötte dem på bortaplan. Även idag visade han sin klass, och efter en individuell prestation framför vårt mål kunde han placera in bollen alldeles intill Huhtas vänstra stolpe. 1-0 till GUSK efter 27 minuter. Tungt, men det kändes ändå inte som världens undergång. Vi var inte chanslösa, det var bara att jobba vidare. I halvtid tryckte coacherna på att vi är ett lika bra lag som GUSK, vi måste bara tro på oss själva. Och spelarna tog till sig det, vi är klart bättre i andra halvlek. Efter ca. 20 minuer får vi en hörna som Melker slår, och bollen går förbi alla och in i mål! 1-1! Nu börjar vi trycka på för fler mål och seger, men GUSK försvarar sig bra. Vi har heller inte marginalerna på vår sida idag. Vi har spelövertaget men GUSK sticker upp då och då. Och med fem minuter kvar, när hela BKV är på väg framåt så vänder GUSK spelet med en snabb kontring. GUSK kommer till skottläge från Huhtas högra sida, Huhta går ut och täcker av och räddar skottet men returen dimper ner mitt framför mål och vem kommer där om inte #9 Bajramovic, och får öppet mål som han så klart inte missar. 2-1 till GUSK och extremt stor glädje och firande från deras sida. Det hinner inte hända särskilt mycket mer, mer än att det blir grinigt och dålig stämning på och vid sidan av pllanen. När domaren blåser av matchen står alltså BKV som förlorare ännu en gång. Vi gör en av våra bättre matcher, men saknar återigen det där lilla som kan göra skillnad mellan "medstuds och motstuds"; stolpe in och stolpe ut, vinst och förlust, ja ni hajar... Om vi kan behålla det här spelet och inställningen i flera matcher på rad, och inte tappa det igen i nästa match igen så finns det hopp. Nästa match är mot Åkersberga IF borta lördag 15 juni kl. 14.00 på Österåkers Friidrottsarena. Nästa hemmamacth är mot IFK Uppsala den 20 juni kl. 20.00 på IP. Vi ses då. ---------- Vi har spelat i samma serie som GUSK i många säsonger, och varje gång vi mötts har GUSK haft med sig två lite äldre ledare, Janne Gidlöf och Roland Fredriksson, som vi gamla BKV-gubbar snackat med när tillfälle givits. Och även om det ofta blir grinigt och ibland också dålig stämning på planen, så har Janne och Roland varit mycket trevliga och proffsiga. I höstas när vi mötte GUSK på Lötens IP var dock Janne i rätt dåligt skick, han orkade inte ens komma ut utan satt på sin rollator inne vid omklädningsrummen hela matchen. Det har fått mig att vid flera tillfällen undra hur det är med honom. Och när GUSK, och Roland, kom till IP inför lördagens match var jag tvungen att fråga, även om jag var rädd att jag visste svaret. Jo, Janne hade tyvärr gått bort i november, och det var ju otroligt tråkigt att höra. Jag vet inte exakt hur länge Janne varit i GUSK, men han har alltid varit med när vi har mött GUSK under mina år i A-laget. Och även om man inte känner honom mer än genom fotbollen och bara har träffat honom ett par gånger om året så är det ändå tungt när någon som alltid funnits där är borta. Vila i frid Janne! Herr A 9 jun 3kommentarer