• Referat: BKV Norrtälje - Reymersholms IK

Referat finns här. Herr A 25 feb 0kommentarer
  • BKV Norrtälje - Reymersholms IK: 3 - 1

Dags för försäsongsmatch nr. 2. Reymersholms IK skulle komma på besök till SportCentrum. Ett "Reymers" som slutade på fjärde plats i division 3 södra Svealand förra säsongen. Jag vet inte om jag har drömt eller om jag hamnade på en match i ett parallellt universum, men det var vindstilla på SportCentrum under matchen. Jag kan bara minnas att det har hänt en gång tidigare under mina 20+ år i BKV... Första halvlek var underhållande, en jämn match mellan två lika bra lag. Vi började bra med två fina lägen de första minuterna men lyckas inte få in bollen i målet. Jag tycker nog att BKV var det bättre laget i hela första halvlek och vi hade lite fler och bättre målchanser än Reymers. Bortalaget fick lite tryck de sista 10 minuterna av första halvlek med bl.a. ett skott i ribban, men vi redde ut det och halvleken slutar mållos. Andra halvlek börjar med en rivstart. I vårt första anfall får Arvid nästan ett friläge men hamnar ända nere vid kortlinjen vid sidan av målet. Han spelar bollen snett inåt bakåt till Emil Freij och 1-0 till BKV efter ca. 45 sekundeer av andra halvlek. Jag vet inte om Reymers tappade i kvalitet p.g.a. många byten i halvtid, men vi var klart bättre än bortalaget i andra halvlek. I den 57:e minuten kommer Samuel Palmér fram på högerkanten. Han ser Arvid inne i straffområdet och skickar in bollen mot honom. Då släpper Arvid bollen mellan benen på sig själv och där bakom kommer kapten Erik och dunkar in 2-0! Efter en timmes spel börjar vi göra byten, alla som är med i truppen idag ( bara Norrtäljekillar igen...) ska få spela. Men trots totalt fem byten tycker jag inte att vi tappar i kvalitet utan fortsätter att trumma på. 12 minuter efter 2-0-målet kommer BKV i ett anfall. Det ser ut som att Reymers reder ut situationen men bollen hamnar hos Rasmus L ute på högerkanten ( han ersatte Samuel på högerbacken bara minuter tidigare ). Ralle slår ett inlägg - som seglar i en snygg båge över Reymers-keepern och in i bortre burgaveln. 3-0 till BKV! Reymers hinner också reducera till 3-1 med knappa kvarten kvar. Det jag såg av situationen såg ut som ett missförstånd mellan försvaret och vår målvakt. Mycket mer än så händer inte och matchen slutar 3-1 till BKV. Precis som förra helgen var BKV det klart bättre laget trots att Reymers var bättre än Newroz. Målskyttar: Emil F Erik S Rasmus L Nästa helg kommer Vallentuna BK på besök, vi ses då. Herr A 25 feb 2kommentarer
  • Referat: BKV Norrtälje - Newroz FC A

Referat finns HÄR! Herr A 18 feb 0kommentarer
  • Äntligen säsongspremiär!

Då förra veckans match blev inställd med kort varsel var det ingen överdrift att säga att vi var taggade inför dagens match. Newroz FC skulle komma på besök. Vi har mött dem i seriespel i både div. 2 och div. 3, men nu spelar Newroz i division 4. Det var fint väder med sol, men det blåste ändå, som vanligt, svinkallt på SportCentrum. Värt att notera, tycker jag, är att vi för första gången på mycket länge hade en matchtrupp med bara spelare från Norrtälje kommun. Jag kan inte minnas när det har hänt senast. När matchen väl börjde så visade det sig rätt snart att vi var bättre än Newroz. Vi kom runt/förbi på vår vänsterkant flera gånger och efter en dryg kvart ledde vi med 2-0 efter två mål av nyförvärvet Jens Alstermark. Första på nick i den sjätte minuten, det andra var en tunnel ( eller? ) på målvakten i den sjuttonde minuten. Max Temrin spelade fram till båda målen. Vi fortsatte att trumma på och Newroz hade inte så mycket. De hade ett skott på mål i den trettionde minuten, och jag tror faktiskt att det var deras första avslut på mål. I den trettioandra minuten blir det lite flipperspel framför Newroz mål efter en hörna, men Newroz lyckas "rensa" undan bollen. Men den hamnar hos Linus L ca. 20-25(?) meter ut som drar till och bollen seglar in i målvaktens högra kryss. 3-0 till BKV! I halvtid byter vi in Arvid och Patrik "Putte" Holmström istället för Jens A och Simon Stenling. Newroz kommer ut bättre i andra halvlek, men de skapar egentligen inga farligheter utan vi är det bättre laget under hela matchen. Vi gör flera byten, Axel Arctaedius ersätter Emil Frej och Filip "Pippo" Lindström kommer in istället för Arvid som får kliva av en kvart från slutet då han åker på en lårkaka i en duell framför Newrozmålet. Vi fortsätter att skapa lägen men får inte in bollen i mål. Men i den 89:e minuten slår Melker en långboll ut till Rasmus Lindberg på högerkanten. Newrozförsvaret vinkar förgäves på offside, men löpningen är klockrent tajmad och Ralle får fritt fram på kanten och spelar fram till Max som fick kliva upp på topp när Arvid klev av. Max gör inget misstag och ställningen är 4-0 till BKV. Mycket mer än så händer inte, då domaren inte lagt till särskilt mycket tid. Strax innan slutet får också en av Newrozspelarna sitt andra gula kort ( för snack? ) och tvingas lämna planen. Det gör dock ingen skillnad för matchen eftersom det är en träningsmatch och lagen och domaren kommit överens om att man får ta in en annan spelare om någon blir utvisad. Sammanfattningsvis en ganska enkel seger, vi var minst ett snäpp bättre än Newroz både offensivt och defensivt med fyra mål framåt och inga bakåt. Jag kan tänka mig att det blir "andra bullar" nästa helg då Reymersholm kommer på besök. Reymersholm slutade fyra i div. 3 Södra Svealand förra såsongen. Herr A 18 feb 0kommentarer