• BKV - Spånga: 0-2

Det verkar som om jag inte kan skriva ett referat utan att kommentera vädret... Denna fredag var det fint väder för en gångs skull. Dock hade jag extra klader med mig i bilen, man har ju varit med förr... Coach Peter H var sjuk idag, men vi hade fått tilbaka Linus L och Josh B i truppen efter skador. Deras ersättare har gjort det bra, jag påstår inget annat, men det är skönt att ha fler alternativ i truppen. Spånga IS FK var, om inte annat, självutnämnda seriefavoriter och det brukar bli jämna matcher och mycket kamp mellan BKV och Spånga, undantaget är väl förra säsongens matcher då vi vann relativt enkelt borta mot Spånga ( 3-0 ) och dom vann ganska klart ( 0-4 ) här hemma på IP. I dagens match satte Spånga full speed direkt från start och ställde till oreda för oss. De sprang och sprang och jagade oss hysteriskt och vi fick inte tid att spela som vi ville. Fördel Spånga från start alltså, och redan i den 6:e minuten kommer en av deras spelare runt på vänsterkanten ( lite för enkelt tycker jag...) och kan spela in bollen snett inåt bakåt där Spångas nr. 22 kommer och dunkar in bollen från max 2 meters avstånd. Jag vet inte om det finns någon målvakt som skulle hinna reagera på det skottet..? Efter målet blev det jämnare. Det var lite grinigt på planen, men domaren hade bra koll. I den 25:e minuten sprang Max och jagade en boll som Spångas målvakt var först på. Max fullföljde dock ända fram till keepern, och han satte upp ett knä i bröskorgen på Max och sänkte honom. Gult kort till Spånga-keepern. Max fick hämta andan en stund, men kunde komma tillbaka in och fullfölja matchen. Det hände inte så mycket mer i första. Vi jagade kvittering men kom inte fram till några farliga chanser, vi saknade återigen den där udden i avgörande lägen och hade inte heller marginalerna på vår sida. Andra halvlek börjar med en paus, då U.G.N. ( Ultras Grabbarna Norrtälje ) tänder en(!) bengal och domaren blåser av spelet tills bengalen slocknar. Röken blåste inte ens ut på planen, men jag antar att det finns nån regel som domaren följde där..? ( Det hände en gång till i andra halvlek och domaren blåste av även då. ) Men vi spelar bättre nu än i första halvlek. Vi har mer boll och fler anfall men lyckas inte få in bollen. Jonte L ersätter Putte H i den 55:e min. Linkan och Filip P ersätter Pippo och Jensa i den 70:e minuten. Vi trycker på mer och mer för en kvittering. I den 78:e min. kommer Josh in istället för Emil Freij, men när spelet går igång efter bytet kommer Spånga i ett anfall och lyckas på nåt konstigt sätt göra 2-0. Ett riktigt skitmål, men de räknas tyvärr också. Resten av matchen är det vi som ligger på för reducering, men vi får inte till några direkta farligheter och matchen slutar 2-0 till Spånga. Jag kan kanske hålla med om att deras första mål var lite rättvist, men siffrorna speglar inte riktigt matchen. jag tycker att vi förtjänade mer. Å andra sidan vann vi med 3-0 senast trots att vi blev utspelade i andra halvlek så det är väl inte så mycket att orda om. Fotboll är inte alltid rättvist, som jag har för mig att jag ( och MÅNGA andra ) sagt tidigare... Sammanfattning: Spånga rivstartar och får ett tidigt ledningsmål. Vi jobbar oss in i matchen men får inte resultatet med oss och vi förlorar ytterligare en hemmamatch. Nu har vi två bortamatcher på raken, den första mot Sunnersta på Valsätra IP nu på lördag 11/5, och i Uppsala har det ju gått bra för oss hittills. Nästa hemmamatch är torsdag den 23/5 kl. 20.00 mot Märsta och då räknar vi med att spela på IP. Vi ses där! Herr A för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: BKV Norrtälje - Spånga IS FK

Referat finns HÄR! SvFF matchfakta finns HÄR! Herr A för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • 3-0 mot Procyon

Tittar man på siffrorna i denna match utan att veta mer ser det ut som om vi körde över Procyon BK. Faktum är att det var Procyon som körde över oss i andra halvlek, men vi kommer till det. I vanlig ordning var det trist väder på matchdagen. Och i vanlig ordning var det lite förvirring på Stenhagens IP innan vi fick komma in i våra omklädningsrum. Procyon hade noll poäng och bara ett gjort mål ( straff mot Spånga ) och dessutom hade de bara tre avbytare plus reservkeeper anmälda till dagens match. En match som vi ”ska” vinna med andra ord, men är det inte de matcherna som visar sig bli de svåraste? Början av matchen var jämn. Båda lagen ville spela fotboll och turades om att anfalla. Det märktes inte alls att Procyon låg sist i tabellen. Halvvägs in i första halvlek slår kapten Erik en djupledsboll till Patrik ”Putte” Holmström, Putte spelar fram Emil Freij som rullar in bollen intill den högra stolpen. Efter målet tror jag inte att Procyon hade nånting farlig offensivt i första halvlek. Allt kändes stabilt och vi går till pausvila i ledning med ett mål mot noll. I andra halvlek var det ombytta roller. Procyon spelar stundtals ut oss och vi har bara enstaka anfall som inte är särskilt farliga. Drygt tio minuter in i andra halvlek nickar Putte ihop med nummer 3 i Procyon, och båda får lämna planen tillfälligt för vård eftersom de blöder. En stund senare får Putte kliva av igen då det inte slutar blöda, och Jonte Lundin ersätter honom i den 57:e minuten. Ca. tio minuter senare blir Ralle Lindberg liggande och tvingas också till ett byte. Ralle ersätts av Wilmer Alstermark som därmed gör A-lagsdebut i den 68:e minuten. Procyon fortsätter att trumma på, som tur är kommer de inte till avslut i varje anfall. Det känns som att de ”överarbetar” ibland och dribblar istället för att passa, eller passar istället för att ta avslut. Men man blev ju nervös varje gång de anföll, 1-0 är inte mycket till ledning, och det kan ju räcka med ett skott för att tappa ledningen. I den 83:e min får Jens Alstermark ge plats åt Axel Arctaedius. Instruktionerna handlade mer om att säkra hemåt och inte gå bort sig snarare än att anfalla. Men i den 87:e min bryter vi ett Procyonanfall och Erik får bollen, lägger benen på ryggen och kommer fri från halva plan. Framme vid Procyonmålet gör han inget misstag utan lägger säkert in 2-0 till BKV. Jag tror att det var Jonte som spelade fram Erik. Men Procyon ger sig inte utan försöker och försöker, men nu börjar de bli trötta ( precis som vi ), det fanns nog mer att önska av Procyons hemjobb vid Eriks mål. Det känns fortfarande nervöst trots 2-0, det skulle nog bli en del tillägg då det varit mycket skador. I den 95.e min vänder vi spelet igen, Jonte petar fram bollen till Emil Freij som kommer fri och sätter spiken i kistan. 3-0! Det var inte utan att man tyckte lite ( men bara lite ) synd om Procyonspelarna, jag tycker inte att de egentligen är så dåliga som tabell-läget visar. Fast för att vinna matcher måste man förstås göra mål, om man spelar fin fotboll eller grisfotboll är sekundärt. Och gör man inga mål så hamnar man snart i botten av tabellen. Sammanfattningsvis en grym arbetsinsats idag igen. Vi slår lite felpass när vi anfaller, men vi höll tätt defensivt under Procyons massiva press i andra halvlek. Nästa match är hemma mot Spånga på fredag 3/5 kl. 19.30. Då j-lar ska det väl vara bättre väder än hittills? Vi ses då! Herr A 28 apr 2kommentarer
  • Referat: Procyon BK - BKV Norrtälje