• Matchreferat: BKV - Östhammar

Efter att ha förlorat två matcher i rad mot Östhammar i år där vi fört bägge matcher men släppt in billiga mål, så fanns inga planer på förlust denna gång! Under veckan har vi drabbats av många förkylningar men lyckades ändå få ihop en stark trupp, dock utan vår målvakt Lova. Som tur är så finns Elin Östergren beredd att hoppa in mellan stolparna när det behövs och även där är hon en riktig talang. I första halvlek spelar vi inte vår bästa fotboll men vi kontrollerar matchen. Det är vi som står för bollinnehavet och det känns avlägset att Östhammar ska göra mål på oss faktiskt. Efter ca 30 min tar vi ledningen genom Alma Eklund efter ett fint anfall. Vi går till pausvila med ledning 1-0. I vilan pratar vi om att skärpa till vårt passningsspel och hitta lugnet. Vi får inte riktigt till det första 10 minuterna men sen börjar det hända grejer. Vår ”nya” talang, Miranda Lilja tar sig igenom väldigt fint och blir fälld i straffområdet. På den efterföljande straffen gör Ebba Hellström 2-0 och vi börjar dominera mer och mer. Östhammar orkar inte med vårt tempo. 3-0 kommer på en riktigt fin hörna av Cornelia Kjelldahl, och vem är där och nickar in den om inte Hanna Guzz! Hanna har nu gjort mål två matcher i rad och den här nicken var ett av våra snyggaste mål i år. Nu är vi stabila och fokuserade och fortsätter föra matchen. Vi har en del riktigt fina uppspelsvarianter med hög fart. Det är på en sådan vi gör 4-0. Från egen målvakt spelar vi oss snyggt fram, bollen hamnar till slut hos Meja Lütz som gör en väldigt fin löpning på högerkanten, tar sig in i assistytan där hon spelar in till Alma Eklund som gör mål i vanlig ordning.😊 Det här var en viktig seger för oss, den tar oss upp som en tydlig utmanare till andraplatsen. Nästa match blir en riktig utmaning, vi ska möta Riala borta och de har ju fått en del tunga nyförvärv som det ska bli spännande att möta. Vi siktar bara uppåt!❤️💙 #bkvbite #bkvdam #lifeisgood #ÖN #hunkar Dam A 3 sep 2023 0kommentarer
  • BKV - Skyttorp

Fredagens hemmamatch var mot serieledande och obesegrade Skyttorp. Senast tappade vi en 2-0 ledning men den här gången ville vi annorlunda! Med två av våra vassaste anfallare borta, Linn och Alma, passade vi på att starta med Ebba Hellström och Meja Lütz på topp. I övrigt hade vi en komplett trupp och vi var laddade för seger. Vi spelar ganska stabilt och visar tidigt att vi vill vinna matchen. Passningsspelet är dock inte bländande så vi får en del felpass som stoppar upp oss. Skyttorp har en del rutinerade och duktiga spelare som vi får jobba hårt med, men vi håller i bra. I mitten av första halvlek gör vi sedan 1-0. Ett inspel efter inkast når fram till Bella som skjuter ett mycket snyggt 1-0. Väldigt roligt när en ytterback går med i anfall och dessutom får resultat. Vi spelar av första halvlek ganska stabilt. Bra försvarsspel av hela backlinjen, med Emma och Bella i spetsen, gör att vi känns fokuserade. Värt att framhålla är även Ebba Hellströms hårda jobb, hon är ständigt framme och oroar motståndarnas backlinje. Vi har bud på mer än ett mål i första halvlek… Andra halvlek fortsätter som första. Vi pratade i halvtid om vikten av att återerövra på framför allt mittfältet och det visar Meja Lütz att hon lyssnat på, hon sätter verkligen tonen åt hela laget i andra halvlek. Tyvärr är det ändå Skyttorp som gör nästa mål. Kvitteringen kommer i minut 60 ungefär. Efter det ökar vi faktiskt på tempot och trycket. Vi fortsätter spela stabilt bakåt och blir vassare och vassare även på kanterna. I minut 85 är Ebba Hellström igenom och blir hårt stoppad av målvakten. Att vi inte får straff där är faktiskt ett rent mirakel för våra motståndare! Vi är hyfsat nöjda med 1-1 men tycker vi förtjänade att vinna. Vi är däremot väldigt nöjda med hur vi utvecklas match för match. Vi agerar tryggare och tryggare och har kanske slutat släppa in mål på fasta situationer. Skyttorp har inte tappat en enda poäng innan matchen mot oss och de har en del riktigt duktiga spelare som vi stoppar nästan hela tiden. Tack för en rolig match Skyttorp#bkvbite #bkvdam #lifeisgood #SN #hunkar Dam A 20 aug 2023 1kommentar
  • Matchreferat: Skyttorp - BKV

Vi for till bortamatch, mot serieledande Skyttorp, med endast 11 spelare… Kanske var det årets hittills varmaste sommardag, vi hade fått ringa in några spelare som egentligen inte var redo för match, vi ställde en utespelare i mål, och med de förutsättningarna skulle vi alltså möta obesegrade serieledarna på bortaplan! Halva vår startelva var nämligen på en cup i Falun eller på skadelistan 😊 Men, våra tränare gav oss en tydlig matchplan. Vi vet att vi är starka defensivt och snabba på omställningar. Vi hade också fått rapporter om att Skyttorps defensiv kanske inte är lika bra som deras offensiv, alltså var planen att ställa om snabbt med djupledsbollar på framförallt Alma Eklund och Meja Lütz. Första halvlek äger vi. Vi blir tom nästan lite förvånade över att Skyttorp inte lyckas hota oss så mycket. Vi skapar ganska snabbt situationer som visar oss att våra tränares matchplan kan bli framgångsrik. Alma kommer tidigt i ett läge som hon tyvärr blir lite stressad i, men vi får blodad tand. Även på högerkanten, via Meja, tar vi oss fram flera gånger. Bakåt håller vi tätt. Efter ca 20 min slår vi ytterligare en boll bakom motståndarnas backlinje, Alma springer ifrån försvaret, vänder snyggt bort den sista av dem innan hon placerar bollen i mål, 0-1 till oss. Välförtjänt! Ca 10 minuter senare gör Frida Karlsson 0-2 efter att vi lyfter in en boll i straffområdet som målvakten får problem med. Frida är där på uppstudsen och stressar. I det här läget är matchen kontrollerad av oss och inte mycket pekar åt Skyttorps favör. Men… Vi HAR haft en del bekymmer med att enkelt släppa till hörnor och frisparkar. I bägge våra tidigare förluster är det tack vare egna misstag vi fallit. I slutet av halvleken släpper vi till en billig hörna och på den markerar vi tyvärr för dåligt, enkelt mål och 1-2 strax innan vilan, såklart ett energitillskott för våra rutinerade motståndare. Men vi har alltså, med elva spelare och 31 graders värme, 1-2 ledning i paus. I andra halvlek börjar vår trötthet synas tydligare. Vi ställer inte om lika bra. Vi har ett par spelare som inte är i tillräcklig matchform och i denna värme, utan avbytare, syns det på oss. Vi håller undan rätt bra men slutar hota framåt och då tappar vi energi. Skyttorp kvitterar, återigen ganska enkelt, och efter det gör de också snart 3-2. Vi får dessutom spela drygt 10 minuter med 10 spelare då Ida Fagerström gör sig illa i sin comeback. Extra tungt för oss. Sista 20 gör vi ändå några ärliga försök att jämna ut och lyckas skapa lägen, bland annat ett friläge för Alma som hon tyvärr rullar utanför. Vi kommer oftare fram i straffområdet igen men får tyvärr inte in bollen. Slutligen gör Skyttorp 4-2 och vinner matchen. Vi tar med oss att Skyttorp var i tydlig gungning och inte hade något riktigt svar på våra omställningar. Med ordinarie trupp, med avbytare, tror vi att vi slår dem på hemmaplan. Vi fick mycket beröm av dem efteråt och det tar vi med oss. Varje match lär vi oss mer och får en känsla av vad som krävs av oss för att vinna serien nästa år😊 Som vår tränare, Per, sa innan säsongen så kommer vi att göra en del enkla misstag pga vår orutin. Det har varit så i våra förluster och vi tar det som en lärdom. Per sa OCKSÅ att inget lag i serien kommer att slå oss i bägge matcher och det håller vi med om! Vi ser mycket fram emot att ta emot Skyttorp på hemmaplan och framför allt ser vi nu fram emot måndagens derby mot Roslagsbro på hemmaplan! #bkvbite #BKVDAM #SN #hunkar #lifeisgood Dam A 21 jun 2023 3kommentarer