• God Jul & Gott Nytt År - Ny vinst hemma i Kinnahallen

I lördagens match hemma i Kinnahallen stod Södertälje för motståndet. Vi öppnade starkt och vann första quartern med 22 poäng och som krympte ihop till 40-36 i halvlek. Inför fjärde och sista quartern var det helt jämnt, 54-54. När slutsignalen ljöd och matchen var över kunde vi konstatera att vi återigen vann men med en knapp marginal. Slutresultatet blev 82-77. Efter att vi inledde med två förluster hemma i Kinnahallen mot Djurgården och Fryshuset har vi på de senaste sex matcherna, en förlust och fem vinster. I en haltande tabell där många av lagen spelat fler matcher så ligger vi på fjärde plats. Hela tabellen hittar ni här. Dagens matchsponsor Wiges utsåg matchens lirare i vardera lag. I Södertälje gick priset till Philip Gjerulf och i Marbo till Noel Elzer. Vi vill tacka samtliga sponsorer och åskådare för ert stöd under 2022. Vi vill passa på och önska er God Jul och Gott Nytt År! Och hoppas vi syns och hörs vid många tillfällen under 2023. Basketettan Herr 19 dec 2022 0kommentarer
  • Förlust mot Högsbo

Vi inledde de första minuterna av matchen på ett bra sätt för att sedan ligga under med som mest 14-25 i den första perioden. Period två och tre var mycket jämna och inför Inför fjärde perioden var ställningen 54-64 och som mest låg vi under med 15 poäng under fjärde perioden. Vi tog oss nästan ikapp men till slut vann Högsbo med 76-82 (17-25, 19-19, 18-20, 22-18). Vår matchsponsor STIBA utsåg matchens lirare, i Högsbo gick det till Efraim Kouame Palm och i Marbo Anton Johansson, som dessutom blivit uttagen i landslaget för HU18. Vi vill framföra ett stort tack till publiken som återigen gav oss energi. Vi ser fram emot att ni fortsätter att stötta oss. Nästa match är lördagen den 17 december kl 17:00 då Södertälje kommer på besök. Och fram tills dess ska vi åka till Stockholm och försöka få revanch på Fryshuset. Basketettan Herr 5 dec 2022 0kommentarer
  • Marbo har hittat rätt i basketettan – vinstsviten växer

I veckans Markbladet finns nedanstående artikel skriven av Love Åhrman efter vår första hemma vinst och den tredje vinsten på raken i årets Basketettan Södra. BK Marbo visar att laget hör hemma i division ett. Mot Nässjö kom tredje raka segern efter en urstark sista period. – Första matcherna behövde vi ställa om lite, men nu känns det som att vi är inne i det, säger den 17-åriga talangen, Anton Johansson. Matchen är slut, gratulationer har mottagits och den korta samlingen i omklädningsrummet har avverkats. Marbo har precis tagit sin tredje raka seger efter 81–60 hemma i Kinnahallen mot Nässjö. Matchen var laget från Kinnas första sedan den 30 oktober. – Det känns väldigt bra! Det har varit en lång vila, men att vi trots det kommer in och tar en så här klar seger är starkt av oss, tycker Anton Johansson. Med 22 poäng blev den blott 17-årige forwarden poängbäst i matchen och matchens lirare. Det är även han som snittar flest poäng i Marbo än så länge i serien. – Det känns bra, men det finns alltid grejer att jobba på. Till skillnad från många andra har jag spelat matcher under det här speluppehållet med U19-laget – jag är nöjd, säger han. Hemmalaget inledde matchen starkt men dippade i slutet av den andra perioden där Marbo gick från ledning med 15 poäng till oavgjort, 35–35. Likaläget stod sig efter matchens tredje period. Det stod och vägde när matchens sista tio minuter påbörjades. – Jag kände aldrig att vi skulle förlora. Vi pratade om att vi skulle komma ut och spela hårt försvar och sätta skotten, förklarar Johansson. Väl där var Marbo helt överlägsna. Perioden vanns med klara 32–11. Jönköpingslaget hade ingenting att sätta emot när Marklaget la i en högre växel. Det såg bestämt ut och alla de misstagen som gjorts under matchens första tre perioder ersattes av briljanta spel och precisa trepoängsskott. – Vi hade hårdare försvar än dem och utnyttjade våra styrkor på ett bättre sätt. Det fällde avgörandet tycker jag, säger Johansson. Segern var division ett-nykomlingen Marbos tredje raka efter två inledande förluster. Johansson håller med om att laget har fått fart på sitt spel och anpassat sig till den högre nivån efter division två-spel i fjol. – Första matcherna behövde vi ställa om lite, men nu känns det som att vi är inne i det. Blandningen mellan oss unga, ambitiösa spelare och de äldre erfarna är en nyckel för oss – de kan hjälpa oss och vi kan hjälpa dem. Tre raka segrar ger oss bättre motivation – nu vill vi bara fortsätta vinna matcher. Medan Johansson var en starkt bidragande faktor i det offensiva spelet stod rutinerade Hajzer Ismaili för en ny stark insats i försvaret. Med 13 returer dominerade lagets returbästa spelare under korgarna med sina 202 centimeter. – Jag har lite längd och vikt på många. Det har varit den styrkan som jag har haft i basketen. Jag är en ”big guy” men har ändå varit kortare än många jag har spelat mot, så jag har fått lära mig att läsa av spelet och räkna ut var bollen hamnar. 28-åringen som är lagets äldsta och klart mest rutinerade spelare tar i ett annars ungt lag en viktig ledarroll på planen. – Jag är en trygghet i laget och någon man kan luta sig emot. Samtidigt har vi en bred trupp och försöker lyfta fram alla spelare i laget. Min rutin främst, sättet jag kan lugna spelet och hitta rätt spelare är kanske mina viktigaste egenskaper i det här laget. Matchen mot Nässjö summerar centern som en lyckad sådan: – Skönt! Vi ville ha segern och tog segern. Vi pratade i halvlek om att hitta tillbaka till våra grunder och inte vika ner oss. Det tycker jag vi anammade i fjärde och det avgjorde idag. Ismaili menar att det nu har lossnat för laget. – Inför säsongen var jag lite orolig över att vi skulle vara för rädda och att det skulle kännas krampaktigt. Men vi fick våra läxor i början och nu har det lossnat. Vi gör fler toppar än dalar – i början var det tvärtom. Ju mer vi kan förlänga topparna, desto bättre kommer det gå. För egen del är åren som elitspelare ett minne blott – nu finns det andra prioriteringar än basket i livet. För många av hans lagkamrater är målen och drömmarna att göra precis som han själv har gjort – spela i svenska basketligan. – Det finns absolut potential, och då pratar jag om väldigt många, som har chansen att ta sig långt i sina karriärer. Det är upp till dem själva, vad de vill, men möjligheten finns. Av tabellen är det svårt att dra några större slutsatser. Marbo har med fem spelade matcher spelat minst av alla lagen. Nässjö är ett av tre lag som har spelat så många som nio matcher. För tillfället hittar vi Marbo på sjätte plats av totalt tio lag. Ismaili blickar framåt: – Nu vill vi ha fler segrar. Målsättningen var att stabilisera oss i ettan, men vi är hungrigare än så. Även fast vi vann med 21 poäng idag är vi inte riktigt nöjda. Vi vill klättra ytterligare i tabellen, det känns bra inför fortsättningen, säger Ismaili. Lagets tränare, Paschalis Leras, var nöjd efter segern mot Nässjö. – Det var längesen vi spelade och matcher än den bästa träningen, speciellt för oss som är ett nytt lag. Därför var jag lite orolig inför matchen, men jag tycker att vi gjorde det bra, speciellt i sista perioden. I slutändan är det en klar seger med över 20 poäng, säger han nöjt på engelska. Text: Love Åhrman love@markbladet.se Foto: Max Werdelin redaktion@markbladet.se BK Marbo – Nässjö 81–60 Periodsiffror: 18–11, 17–24, 14–14, 32–11 Poänggörare i Marbo: Anton Johansson (22), Noel Elzer (15), Harry Larsson (14), Hajzer Ismaili (9), Filip Larsson (8), Aleksander Siberg (7), Edvin Kocan (4) och Andreas Ljungqvist (2). Basketettan Herr 30 nov 2022 2kommentarer