• Vinst i Köping, förlust i Tyresö

Nya matcher spelades i akademin under söndagen Tyresö FF - BK Forward U, 3-1 Forward hade returmöte med Tyresö där förra mötet slutade 0-0. BK Forward öppnar svagt som varit lite bilden i tidigare matcher. Forward tappar för mycket boll och har för många felpass. Tyresö gör 1-0 med en kanon i krysset. Tyresö gör sedan 2-0 på ett självmål. BK Forward skapar lite halvchanser men är annars väldigt uddlösa. Första halvlek är kanske bland de svagaste denna säsong. Forward gör fyra byten i halvtid och får lite liv i matchen och gör 2-1 på hörna direkt genom Anton Lillhager och har sedan ett stort bollinnehav, men Tyresö kämpar och är påkopplade. I minut 80 chansar Forward lite och skickar upp en mittback vilket straffar sig direkt och Tyresö gör 3-1 på kontring. Tränare Andreas Jansson efter matchen: "Det är en väldigt svag prestation vi gör och all eloge till Tyresö som kommer till startlistan utan avbytare men som jobbar stenhårt. Jag har egentligen inga ursäkter, grattis Tyresö, men tre matcher på en vecka är saftigt och det satt kanske lite i benen. Plus till Zlatan Krak idag för sin fina högerfot och god spelförståelse som bidrar till det positiva idag. Noel Acar gjorde en bra andra halvlek, han utmanar ständigt sin back och vann ofta den kampen. Abbe Ghennam ('07) är med oss idag igen och visar återigen vilken fin spelare det finns i honom. Det kommer bli mycket spännande att följa honom." Köping FF - BK Forward U16, 1-7 U16 vinner idag med hela 7-1. Matchen startar med många chanser från BK Forwards sida (borde dödat matchen mycket tidigare än vad vi gjorde) men målnollan spräcks senare av Mehdi genom en hörna. Mehdi gör sen även en hattrick i matchen. Tränare Ramazan Rashid säger om att matchen - "Vi försöker spela vårt spel men lyckas inte helt med det. Vi sänker oss lite till deras nivå men vi lyckas ändå ta 3 poäng med hjälp av fler mål genom Ture Källberg och Christoffer Beik som faktiskt också gör ett hattrick i dagens match. Skönt med en säker seger och vi blickar fram till kvalet och jobba vidare." Akademin 1 okt 2023 0kommentarer
  • Tätt bakåt igen när U17 tog tre nya poäng

BK Forward ställdes mot IK Sturehov på Trängens IP i det regionala slutspelet. BK Forward inleder matchen lite passiva och har en del slarviga bolltapp i ”röd zon”. Hemmalaget möter ett Sturehov som är väldigt kompakta och som står lågt. Efter 10 minuter så får Sturehov sin målvakt utvisad då han tar bollen utanför straffområdet. Forward har ett stort bollinnehav men slarvar för mycket inne i spelyta 3 och kommer inte till så mycket farliga lägen. Efter 30 minuters spel kommer Abbe Ghennam loss i mitten och placerar fint in 1-0 på Sturehovs gästspelande målvakt (som för övrigt var riktigt duktig). 1-0 står i halvtid och tränare Andreas Jansson nämner vid halvtidsvilan - "vi pratade om att vi behöver ha mer rörelse på våra mittfältare, man måste visa att man vill ha boll. Vi gör även två byten, Kaft och Jaqub kommer in. Vi tar tag i taktpinnen direkt och rullar runt mer och har lite mera tålamod. Sturehov sticker dock upp ibland och har några farliga kontringar när vi slarvar lite i uppspelsfasen." I andra halvlek kommer 2-0, ett mycket snyggt mål genom Khantis som dribblar av två Sturehovspelare och placerar den fint. 3-0 gör Kafi i ett mycket fint anfall där bollen spelas på ett tillslag ända in i mål. Andreas Jansson vill ge plus till Filip som återigen spikar igen i kassen, även om det var en hyfsad lugn dag på jobbet så var han trygg i det han gjorde. Plus också till Abbe som visar vilken fin vänsterfot han har och hittar flera fina passningar och ett fint mål. Ett bra dagsverke också av Ebbot Björkestam som skapar stor oro i Sturehovs försvar. Tre spelare från U16 var med idag och samtliga tre får klart godkänt. Viktigt med rotation i akademin så många spelare får bra matchmiljö och utveckling. Akademin 30 sep 2023 0kommentarer
  • U19 tar plats i Ligacupen

Igår fick vi besked att vi får en plats i Ligacupen P19, vilket vi tycker är mycket roligt och en sporre för laget i vinter. Ligacupen kommer att spelas i olika perioder. Första perioden startar nu i november och kommer bestå av lag i olika geografiska områden från Örebro/Västmanland /Värmland, sen har man chans att gå vidare till ett slutspel. Det kommer att bli riktigt bra och utvecklande matcher. Mer nyheter och upplägg om U19-truppen kommer. Akademin 29 sep 2023 0kommentarer
  • Akademin bjuder in till tryout

BK Forwards fotbollsakademi bjuder in till öppen tryout på Trängens IP till U17-laget, 2024. Plats: Trängens IP Datum: Fredagen den 20/10 Tid: 18:00 - 20:00 ( samling 17:45 konstgräset) Vår tryout vänder sig till dig som är född 2007 och vill satsa på din fotboll i en ambitiös och utvecklande miljö. Det vi söker hos dig som spelare är att du har mycket goda egenskaper som fotbollsspelare, drivs starkt av att vilja utvecklas och samtidigt även är en bra medspelare, både på och utanför planen. Anmälan Anmälan går att göra fram till och med 8 oktober. Efter anmälningstiden kommer tränaransvariga göra ett urval för de vi önskar se vidare på provträning/tryout. Innan du gör din anmälan vill vi att du pratar med din nuvarande förening och meddelar dem om att du kommer delta på BK Forwards tryout. För att delta på tryouten, gör en intresseanmälan till akademiansvarig Jimi Högfeldt på mejl till hogfeldt17@gmail.com med följande information: Namn: Ålder: Position: Nuvarande förening: Kort beskrivning av dig som spelare och lagkamrat: och… En bekräftelse på att du meddelat din förening att du går på vår tryout. Vi i BK Forward kommer även att säkerställa att detta är gjort. Ansvariga för tryouten är tränare i U16 och akademiansvarig i BK Forward. Varmt välkommen med att göra din anmälan! /MVH Jimi Högfeldt, Akademiansvarig Akademin 28 sep 2023 0kommentarer
  • Två hattrick och sex poäng

BK Forward akademi hade två matcher mitt i veckan som slutade med två segrar och två hattrickskyttar U17 åkte till Västerås för att ta sig an IFK i slutspelet i den Regionala serien. Det blev en trygg seger med 4-0. Målskyttar: Viktor Regin 3, Matteus Ringvall. U16 tog emot Frövi IK på Trängens IP. Forward tog kommandot tidigt i matchen. Det blev en stabil seger för hemmalaget med 6-3 och ytterligare en hattrickskytt. Målskyttar: Jusuf Muhic 3, Nouradin Abdinur Ali 2, Josef Aho Akademin 27 sep 2023 0kommentarer
  • #tillsammansgulochsvart

#tillsammansgulochsvart Detta är vår hashtagg för att uttrycka sammanhållningen i BK Forward. Vi är mer kreativa och når bättre resultat om vi arbetar tillsammans och hjälper varandra att lyckas. En spelare kan aldrig bli större än laget och ett lag kan aldrig bli större än föreningen. Hashtaggen är också en ledstjärna för hur vi skall behandla varandra som ska vara människors lika värde. BK Forwards värdegrund ska prägla vårt uppträdande mot andra människor då vi representerar BK Forward i alla sammanhang. Med hashtaggen vill vi också kanalisera det engagemanget som finns inom BK Forward och skapa innehåll och aktiviteter som stärker klubben. Vårt arbete är ideellt och vilket innehåll vi skapar och vilka kampanjer vi driver beror i stor utsträckning på vilka personer som för tillfället är mest engagerade. Vi som engagerar oss har som syfte att stärka BK Forward och detta kan ske på många olika sätt. Akademin 26 sep 2023 0kommentarer
  • Uppstart med Henrik

Idag har Henrik Andersson startat upp sitt viktiga uppdrag tillsammans med spelarna i alla akademilag. Mår man bra, presterar man bra. Henrik kommer tillsammans med lagen i akademin jobba med den mentala delen utifrån olika teman. Varje tema följs av övningar. Arbetet sker även genom reflektion i grupp där vi delar erfarenheter, nya insikter, lärdomar, positiva effekter mm. Spelaren har själv eget ansvar utifrån ambitionsnivå, vilket ligger i deras eget intresse, likt den fysiska träningen. Akademin 21 sep 2023 0kommentarer
  • Förlust i Södertälje

Syrianska FC - BK Forward, 2-1 Då förra matchen blev inställd på grund av domarbrist var U17 och spelade match i Södertälje mot Syrianska under onsdagen. Det var ett laddat Syrianska som gått obesegrad genom regional serie och öst in mål. BK Forward började matchen svagt och var inte riktigt påkopplade samtidigt som hemmalaget sätter upp ett högt bolltempo. Syrianska är väldigt skickliga i deras uppspelsfas från spelyta 1 till 2. Syrianska gör tidigt 1-0 då de skickligt bryter igenom Forwards högerflank. Forward äter sig sedan in mer i matchen och skapar fler och fler bra lägen. 1-0 står sig dock till halvtid. Tränare Andreas Jansson om pratat i halvtidsvilan: "I halvtid pratade vi om att ändra till två ”10or” för att kunna täcka ytan som blir i deras uppspelsfas." Det visar sig bli en lyckad taktik i andra halvlek och Syrianska kommer ingenstans, medans Forward skapar mycket lägen men som många andra matcher i år, saknas den sista skärpan i spelyta tre. Forward drar på sig en straff i andra halvlek som kanske är en 50/50 situation och Syrianska gör 2-0. Forward ger inte upp och kämpar på, laget fortsätter att pressa högt och har ett enormt tryck stundtals men bollen vill inte in. I minut 88 så gör Forward en väldigt fin kombination där Viktor Regin spelar bollen in i box som tar på en försvarare och in i mål, 2-1. På övertid så får Ebbot Björkestam ett drömläge och knorrar bollen perfekt i bortre hörnet men deras målvakt (som för övrigt var mycket bra) gör en drömräddning. Matchen slutar med förlust med 2-1. En match där två lag har varsin halvlek. Tränare Andreas Jansson vill ge en eloge till ett duktigt Syrianska som vill spela en ”positiv” fotboll efter marken och dom hade definitivt skulle varit ett mittenlag i nationell serie. Inom egna laget ger Andreas även plus till Adam Barake och Erik Rolland som sprang och jobbade kopiöst på mitten. Plus även till Zlatan Krak som stod för väldigt fina bollar i uppspelsfasen. Akademin 21 sep 2023 0kommentarer