Referat: Krokom Dvärsätts IF F06 - Brunflo FK F-06

Äntligen dags för match - den första för säsongen och det på fina Hissmovallen i Krokom.
Vi hade valt träningsmatchmotstånd främst ur två aspekter:
- Få spela på fullstor naturgräsplan
- Möta ett motstånd som vi inte stöter på ii kommande serie

Därför föll valet på Krokom som matchade ett lag bestående av tjejer i huvudsak födda 2002-2007, vilket gjorde att vi på förhand visste att motståndet skulle vara tufft.

Vi börjar matchen (inte oväntat) nervöst och ovant och vi slår bort bollar lite väl stressigt, men arbetar oss så sakteliga in i såväl matchtempo som den stora planen (kritad 108x67!).
Vi tar ledningen i matchen efter en fin hörna och då lättar nerverna något.
Fortsatt jämt i första halvlek där KD både kvitterar och tar ledningen efter att vi under en period får lite problem framförallt med uppspelen.
Dock kvitterar vi efter att under en period arbetat upp press och följer upp detta mot slutet av halvleken med ett ledningsmål som är frukten av en snabb omställning och bra avslut.

I andra halvlek sätts vi direkt under en hög press och får svårt att ta oss upp i banan. Efter att blivit straffade några gånger vänder matchen och KD lyckas senare dra ifrån.
Senare delen av halvleken börjar den stora planen ta ut sin rätt hos båda lagen och tempot mattas av, men halvleken går utan att vi lyckas göra några mål, vilket gör att KD går ifrån och vinner välförtjänt.

Sammantaget en bra säsongspremiär för oss, som givit en hel del kvitton men också uppslag till vad vi kanske måste utveckla och träna mer på. Sedan ska vi inte glömma att tjejerna står upp riktigt bra och gör en fantastiskt bra insats med tanke på att 7 spelare i motståndarlaget har gott om erfarenhet från seniorspel i både div 2 och 3 och var i åldrarna 17-19 år. Det är riktigt bra att lyckas stå upp mot det motståndet!

Avslutningsvis skönt att vara igång, och vi säger som en av tjejerna konstaterade efter matchen: "- Jag hade nästan glömt hur mycket jag saknat att spela match!" :-)