18:00

Ope IF

Referat: Brunflo FK - Ope IF

Säsongens näst sista hemmamatch i F14 på ett blött, fuktigt och höstmörkret Åkreäng och viktig match om att hålla greppet om tredjeplatsen i tabellen.

Vi startar precis enligt matchplan med att rulla boll, spela säkert hemåt, börja om osv. och spelar ut avstressat och klokt. Det spelet betalar sig halvvägs in i halvleken då vi tar ledningen genom ett skott från central position. Vi fortsätter därefter enligt vår plan och det känns kontrollerat.
Genom ett misslyckat uppspel får de till en halvchans som de gör mål och plötsligt utjämnat. Det chockar oss något, för därefter spelar vi väldigt stressat och slarvigt långt in i matchen, och får inte ordning på det hela förrän i slutet av andra halvlek, och då är vi helt plötsligt i underläge 1-2.
Sista fem i andra kommer vi tillbaka in i matchen med en kvittering och således utjämnat inför sista.
Ändå en bra känsla i sista pausen, och vi kliver ut med gott gry.

Tyvärr ställer vi åter till det för oss efter lite strul och ger bort matchen halvvägs in i sista, då Ope tar ledningen.
Sista tio minuterna satsar vi allt framåt för att nå en kvittering och vi radar upp chanser, men bollen vill bara inte in.
En välriktad djupledspassning ger oss en vass målchans med fem minuter kvar där vi gör allt rätt då vi går för fullt på den, tittar upp innan avslut och stänker in den i mål!
Skönt och väl värt!

Sista fem blir inte helt odramatiska med chanser åt båda håll, men matchen slutar oavgjort.

Sett till matchen som helhet får väl resultatet anses om rättvist, då det var en jämn match med bra kamp och gott om chanser åt båda hållen. Däremot är vi inte nöjda med vår insats då vi vet att vi kan betydligt bättre.