13 juni 2020
13:00

Krokom Dvärsätts IF F06/07

Referat: Brunflo FK - Krokom Dvärsätts IF F06/07

Match i värmebölja på Åkreäng och K/D stod för motståndet. Ett motståndarlag vi avfärdade ganska obekymrat i DM-gruppspelet, men idag skulle det visa sig bli andra bullar.
Första halvleken börjar vi riktigt bra med bra fart på bollen och tanke bakom spelet. KD försvarar sig dock väldigt bra med en målvakt som avvärjde det mesta. Således mållöst in i första pausen som till stor del vigdes åt vätskeuppfyllnad och att flämta ut i skuggan.

Andra halvlek fortsätter vi trumma på och radar upp chans efter chans, utan att få till den där riktiga farligheten. Vi skapar bra lägen men blir lite stressad i avsluten.
Typiskt då att KD på en omställning får till ett friläge och tar ledningen halvvägs in i andra halvlek. Det gör oss lite skakiga och vi blir än mer stressad i avsluten.
Efter ett upptaget hemåtpass blir det lätt kaotiskt i halvlekens slutskede med en indirekt frispark emot oss bara några meter ifrån mållinjen. Mycket tjong och panik efter frisparken som avslutas med en fullträff av en KD-spelare från två meters håll som Filippa räddar med huvudet. En stjärnsmäll i planeten och halvtidsvilan kommer lägligt. Mycket viktig räddning och Filippa håller oss kvar i matchen - 0-2 i baken och det hade varit ridå...

Bra snack inför sista där det blir viktigt att visa vilja och spela lugnt och inte stressa upp oss i spelet.
Vi börjar fantastiskt bra och radar åter upp chans efter chans men ingen utdelning. Ett skott på distans av Alex letar sig in under målvakten och äntligen lite utdelning. Kvitterat och känslan är att vi kommer fixa det här!
Vi fortsätter rada upp chanserna och efter att ha skapat oss några hörnlägen fullkomligt trycker vi in bollen efter en bra slagen hörna nära mållinjen av Tuva. Det är en hel gul vägg som fullkomligt forcerar in bollen! Riktig vilja!!!
Glädjen total och med enbart fem minuter kvar kontrollerar vi situationen utan att släppa till någon farlighet.

Skönt med tre poäng och en seger i F14 - det behövdes.