4 september 2020
18:00

Brunflo FK F06-07

Referat: Ås IF F15 - Brunflo FK F06-07

Dags för lagets första match i 11-11 och time för "riktigt" fotboll på fullstor plan, med fullstora mål och fullång matchtid.
Lite nerver före match således när vi prövar nåt nytt.

Vi ställer upp 4-5-1 i första halvlek och om sanningen ska fram är vi duktigt ovana ytorna, avstånden och uppställningen under de första 20 minuterna. Känns som vi har hyfsat koll på läget men har sjukt svårt att skapa chanser då vi inte låter bollen göra jobbet utan lägger enormt mycket tid och energi åt att "springa runt".
En djupledsboll kvarten in avvärjs genom en utrusning av Tindra som oturligt tar på en Åsforward vilket gör att Ås kan rulla in bollen i öppet mål och tar ledningen. Känns ändå inte omöjligt med gott om tid och möjlighet att vända matchen.
Efter Ås ledningsmål kommer vi mer och mer in i matchen efterhand och flyttar över spelet på deras planhalva. Vår första hörna lägga hårt och lågt vilket vi kommer med perfekt timing till och Alexandra sätter den distinkt i nätet - kvitterat!
Då känns det som nerverna släpper rejält och vi fortsätter halvleken på ett bättre sätt än starten.

Lite mer puls och svett än vanligt i halvtid efter mera löpning på större ytor under lång period, men snacket och känslan känns bra - vi är klart taggade för att vinna matchen och få gå på helg med en seger!

Vi ändrar om till en 4-4-2 uppställning och det känns som en uppställning som passar oss mer då vi nästan direkt börjar rada upp chanserna. Passningarna sitter bättre än i första och vi lyckas flytta upp spelet ytterligare.
Efter en tilltrasslad situation sätter Irma den distinkt efter en misslyckad rensning från Ås. Glädjen är total vilket gör vårt spel än mer avslappnat och rappt.
Genom en tillvaratagen boll högt upp framför straffområdet trycker Emma strax därefter in 3-1 målet. Sista 20 minuterna känns lugn och vi har kontroll på matchen.

Sammantaget en riktigt rolig insats som lovar gott för framtiden - vi längtar redan till nästa säsong men har först två serier att avsluta i det mindre fotbollsformatet.