Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Nyköping Baltic Beasts AFF

Följ

BALTIC BEASTS

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Nyköping Baltic Beasts AFF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Nyköping Baltic Beasts AFF
Adress C/O Mattias Blomgren
Postadress 61930 TROSA
Telefon 0730668439
E-post nykopingbalticbeasts@gmail.com
Orgnr 802430-3615
Kontonr Bankgiro 252-7380

Om Nyköping Baltic Beasts AFF


NYKÖPING BALTIC BEASTS

Vi erbjuder ungdomar från 9 år och uppåt möjligheten att lära sig att bemästra sin kropp och sitt psyke - och ser till att de får de färdigheter som krävs för att bli framgångsrika i en av världens roligaste lagsporter.

Baltic Beasts är en idrottsfamilj som verkar för att ge ungdomar en meningsfull fritid och som lär våra spelare vikten av att följa klubbens principer och nå framgång såväl på som utanför planen.

"Att vinna är inte någonting som kommer ibland - Att vinna är någonting som händer hela tiden. Vi vinner inte endast då och då, och vi gör inte heller saker och ting ordentligt då och då. Vi måste göra allting ordentligt hela tiden." (från vår policy "The Nature of the Beast")


HUR ALLTING STARTADE...

Nyköping Baltic Beasts Amerikanska Fotbolls Förening bildades officiellt den 20 september 1989. Namnet Baltic Beasts (Östersjö-odjuren) väckte visst uppseende och oförståelse hos vissa. Andra namnförslag som var på tapeten var t ex Nyköping Blue Bay Buccaneers eller New Town Pigs som var namnet på World Class Gyms tidigare försök till ett lag. Till slut togs ett beslut om att Nyköping Baltic Beasts var det som skulle gälla då det hade bäst anknytning till orten. Drivkrafterna bakom föreningens bildande var duon Thomas Gustavsson och Mattias Blomgren. Övriga som ingick i den första styrelsen var Jörgen Andersson, Håkan Pettersson, Per Johansson, Carl Fornander, Nils Schyllander och Tobias Fagerlund.

Nu började Sörmlandsnyheter få upp ögonen för klubben, och de första reportagen gjordes i tidningen. Beasts spelade sin första riktiga träningsmatch mot Österåker Berga Bulldogs på bortaplan i Åkersberga under sen-sommaren 1989. Matchen slutade 62-0 till Bulldogs, men vi fick några oförglömliga minnen från matchen. Framförallt yttrades en av de mest berömda kommentarerna i klubbens historia under denna match. Bakgrunden var att Beasts defense var inne på plan, och offense-spelarna stod på sidlinjen och skrek "Kom igen nu Defense!" som brukligt. En av Beasts defensiva linjemän hade väl inte riktigt förstått vad amerikansk fotboll går ut på än, och vände sig till slut uppgivet med armarna utslagna mot sidlinjen och sa……..."Vem faaan ääär Defense?".

Nyköping Baltic Beasts deltog i de första förbundsmötet under hösten 1989 och blev antagna till SAFF den 30 oktober 1989. Beasts anmälde sig under början av 1990 till att delta i seriespel i Division III Norra under året. Baltic Beasts var nu ett riktigt amerikansk fotbollslag med ca 30 fullt utrustade spelare. The rest is history som dom säger...

Sedan dess start har klubben gett många människor oförglömliga minnen, vänskap och framförallt lärt människor att förstå och älska världens bästa lagsport - amerikansk fotboll!