• Romelecupen i Veberöd

Heeerreguud vad tidigt det är! Till och med klockan är medvetslös, men ska man spela fotboll så ska man. I förra cupen, vår egen Blentarpscupen, hade vi två lag. Det ena gick så långt som till kvartsfinal! Bra jobbat! Låt oss hoppas att deras ben kommer ihåg detta trots att hjärnorna nog inte är på än. Bild: En nöjd Johnny tackar barnen när de går av planen för dagen. Genarps IF - Blentarps BK Först möter vi Genarp som lägger tryck högt uppe på vår sida. Efter ett par minuter är vi lite varmare och spelet kommer bitvis upp på mitten. Ett par bra chanser följer - tyvärr för våra motståndare - som sätter 0-1 i fjärde minuten. 20 sekunder senare är nästa mål för Genarp ett faktum. Vakna, tänker jag högt för mig själv. Malte lägger ett finfint inlägg från höger sida rakt in i boxen. Tyvärr var ingen tillräckligt nära för att ta chansen. Sju minuter kvar och Genarp kontrar. 0-3. Linus fäller motståndarnas lagkapten och får frisparken emot sig. Det ser lustigt ut då deras kapten är minst huvudet högre. Han är en tuffing vår Linus. Vi kämpar, men passningarna vill inte infinna sig. Hörna från Genarp, mål och 0-4. Spelet flyttar upp och August får ett läge cirka 12 meter från mål. Tyvärr blir bollen högt över målet. 10:an i Genarp dribblar framför vårt mål. Fram och tillbaka för att locka bort Oliver från målet. Icke. Oliver kämpar flera gånger fram och tillbaka och lyckas till slut peta bort bollen med foten. Mål igen för Genarp. 0-5 och matchen är slut. Grabbarna sov inte. De kämpade. Dock blev det aldrig något riktigt passning-spel. Skabersjö IF Vi biter direkt oss fast nära Skabersjös mål. Mycket kämpa och många fötter. Efter två minuter så sätter Malte ett mål. Malte sparkade långt ute från höger sida och in en svår vinkel. Det här var en helt en start vi gillar :-) Efter ytterligare två minuter så blir det ett mål till. Efter Felix hörna så letar sig bollen in i Skabersjös mäl via en mage. 2-0 och vårt passning-spel börjar ta sig. Leo får bollen i mitten utanför boxen. Han dribblar och får till ett bra skott som boxas ut av deras målvakt. Vi fortsätter att pressa. Inspark från höger av Felix snett över till Malte som via en av motståndarnas fot går in bakom deras målvakt. Vårt zonspel ser också bra ut. Precis när jag tittar bort passar Malte på att göra ett mål till. 4-0 . En snabb avspark direkt på mål håller så när på att bli farlig. Oliver reder ut det och behåller nollan. Inspark för Skabersjö. En snabb kontring ger farligt skott som Oliver räddar ut till hörna. Skabersjö pressar nu för fullt och vi räddas av en stolpe och Olivers boxningar. 30 sekunder kvar… Nära och tajt spel. En gul Skabersjöare får till en rejäl spark. Bollen landar på Felix läpp och det blöder. Mer press. Alla jagar bollen utanför vår box. Vi håller dock ställningen och det slutar 4-0! Arlövs BI Lag 1 Vi spelar mot Arlövs som också bär blått. Vi får röda västar och nu gäller att ropa rätt "Heja …ööh rött". Tidigt mål, för oss! Malte skjuter från höger ganska högt. Den studsar förbi och efter flera fötter landar den till slut i målet. 1-0! Hörna efter räddning av Felx i sista stund. Oliver dirigerar grabbarna och vi reder ut allt. Nya anfall från båda lagen. Snabb kontring från Arlöv tar i stolpe. Ugh. Leo uppe i anfall, ensam med målvakten men bollen vill inte som vi vill. August, som alltid jobbar hårt, lägger inspark som går i mål. Tyvärr direkt, så det räknas inte. Skabersjö anfaller och kommer förbi våra backar. Oliver är precis rätt och sparkar ut. Grabbarna jobbar för varje boll. De är slut när de väl blir utbytta. Det är härligt att se. Fem minuter kvar och det väger jämnt. Nya anfall från våra …röda… pojkar. Inget når fram, Men oj så spännande. 1 Minut kvar och det blir mål raffel framför Oliver - två gånger. Det är så nära kvittering, men det håller ända in i slutet! Jihaaaa 1-0! I summering: En turnering att definitivt att vara nöjd med. När vi väl får lite tid att etablera vårt passning-spel i början av matcherna så brukar vi få utdelning. Vår kämpaglöd gör resten. /Björn P-02 29 jan 2011 0kommentarer
  • Bråhögscupen i Staffanstorp

LB07 2- Blentarp BK Första matchen går mot LB07 lag 2. Det känns väldigt tidigt trots att det är 10 på förmiddagen. All julmat kanske sätter sina spår? Fem minuter in sätter motståndarna ett lång rullare som letar sig mellan våra blå spelare. Efter ytterligare tre minuter så får vi lite tryck på de röda LB07. Bollen studsar flera gånger fram och tillbaks på deras målvakt utan att vi får in den. Ytterligare fina skott ger ingen utdelning för oss. Spelet böljar fram och tillbaka. Båda lagen har bra chanser. En snabb kontring från LB07 och ett halvhögt skott sitter i vårt mål. I sista minuten får vi en gratischans i form av klockren hands från en av de röda motståndarna. Tyvärr sitter vår frispark ovanför deras mål. Kort därefter går slutsignalen och vi förlorar med 2-0. Blentarp BK - Harrie Kävlinge Röd Harrie sätter press direkt och lyckas efter några minuter sätta ett bra skott i mål i fjärde minuten. Synd, men det får våra killar att vakna och lägga tillbaks pressen på deras planhalva. Några minuter till och spelet böljar fram och tillbaka med chanser på båda sidor. Felix räddar ett av skottet mmed ett extra långt ben. Tur, att man kan växa mitt i spelet. Nervkittlande är bästa ordet för spelet och vi får flera skott på vårt mål. Sex minuter kvar och ett inkast från Harrie blir en klockren spark på vårt mål. 0-2. En dryg minut kvar och trots massor av kämpa så blir det ett tredje mål för Harrie. De sista sekunderna avslutas med ett snyggt anfall med Albin och Malte som tyvärr inte blir något. Matchen blir till förlust med 3-0. Bara GIF - Blentarp BK Press direkt från vår sida med flera skott direkt på Baras mål. De första minutrarna väger över till vår fördelmen utan någon riktig chans. Albin bryter flera anfall. Efter fem minuter kommer Baras första ordentliga chans på vårt mål som Oliver parerar ut till hörna. Nu sitter i alla fall jag på helspänn. Hörnan blir inget mer. Bara anfaller med bra chans, ett skott i stolpen följt av en neddragning av oss. Frispark för Bara precis utanför boxen. Bollen går rakt in i vår mur följt av fumlande innan Oliver kan säkra bollen. Fyra minuter kvar, Bara för matchen. Ännu mer raffel framför vår bur. Inget mål… Albin kontrar snabbt hela vägen till Baras mål, men skottet går utanför. Synd på så fin attack. Matchen slutar 0-0 med härlig kämpaglöd av laget och storspel av Oliver. Blentarp BK - Kyrkheddinge IF Grön Kyrkheddinge i grönt mot våra blå ser till att spelet hamnar på vår sida. Det resulterar efter ett par minuter i ett mål för Kyrkheddinge. August och Albin kämpar i försvaret och rensar ut de gröna som fortsätter att visa bra passningspel. Spelet tar sig så smått med några kontringar som inte ger något riktigt avslut. Halva matchen har gått och kontringar fortsätter från båda hållen. Tre minuter kvar och Kyrkheddinge sätter ett andra mål från höger sida. Malte lägger press och får till ett anfall. Kyrkheddinge bryter och genomför en snabb kontring och det blir 0-3. Det blir också resultatet av den sista matchen. Trots hårt arbete och flera chanser så blev det en tuff dag där gänget fick kämpa mycket. Bra jobbat, grabbar. Snart är det Blentarpscupen. Då har vi ny chans :-) /Björn P-02 4 jan 2011 0kommentarer
  • Cup i snöigt Klågerup

Det är första matchen i ett snöigt Klågerup och barnen har inte riktigt vaknat trots att det är strax före lunch. IF Lödde 1 bryter igenom flera gånger och sätter några mål innan vi får ordning på vårt anfall och kan pressa tillbaka. Även om vi inte har någon riktig klar läge får vi till slut en gratis chans av Löddes målvakt. Frisparken ligger strax utanför boxen. Rasmus skjuter säkert förbi den fyra man starka muren rakt in övre högra hörnet av målet. Det var skönt att spräcka nollan. Matchen slutar 5-1 till IF Lödde 1. Det var ett helt annat lag som steg ut på banan i andra matchen mot Skabersjö IF. Direkt så låg grabbarna och pressade högt på Skabersjös planhalva. Linus Bell lyckas vända på en femöring och krångla sig igenom deras försvar på ett djupledspass. Ensam med deras målvakt sätter hand den lågt i hörnan. Jubel. Skabersjö är dock på hugget och kontrar snabbt och ställningen är 1-1. Vi pressar vidare och med en handfull minuter kvar så lyckas Albin Hansen dra på ett långskott rakt i nätet. De sista minuterna är ett ställningskrig innan slutet och 2-1 till Blentarp BK. Tredje matchen och både våra pojkar och IF Lödde 2 kämpar direkt. De senare lyckas dock bättre med med sina anfall och sätter snart två mål. Vi fortsätter att ligga på och till slut, på en inspark från Rasmus tvärs över planen, lyckas Linus Bell snyggt sätta bollen i målet bakom både försvar och målvakt. Spelet fortsätter att skölja fram och tillbaka med ett IF Lödde 2 som återigen sätter två mål. Deras snabba genomspel lämnar vårt försvar sena tillbaks. Man kan tänka sig att grabbarna skulle ge upp vid det här läget, men icke. Vi fortsätter anfalla och i nästa sista minuten sätter Malte sista målet för matchen, återigen på en inspark. Trots att det bara är bara några sekunder kvar så spelar grabbarna upp ett snyggt anfall som tyvärr landar i famnen Löddes målvakt. Resultatet blev visserligen 2-4, men återigen vägrar Blentarp att ge upp utan kämpar hela matchen igenom. I sista matchen mötte vi Svedala IF 3. Det visade sig bli en svår match där Svedala hade bra koll på sina långskott från sidorna. Målen rullade iväg åt fel håll många gånger för vår del. Till våra höjdpunkter hörde Maltes kvittering till 1-2, Rasses frispark i ribban och en storräddning av Felix (bland flera). Som vanligt kämpade grabbarna, men kunde inte hindra att det till slut blev en rejäl förlust med 1-6. Jag måste beundra dem för att de aldrig ger upp. Idag blev det en vinst och många bra chanser som visar att vi både kan och vill. /Björn P-02 5 dec 2010 0kommentarer