• Vinst i sista matchen

Vinst i sista seriematchen! Då var det dags för den absolut sista seriematchen och den avslutades på allra bästa vis. Med en seger, hemma med bra siffror. 4-1 Blev det men det satt hårt inne. Första halvlek startade okej där vi ändå vågade spela upp bollar men det lilla sista var svårt att få till. Sen hamnade vi i motståndarnas vagga och blev stressade och skickade många bollar på chans så fort vi fick tag i den. Och den sista avgörande bollen rann iväg alldeles för många gånger. Men 1-0 skulle komma där Jonas elegant hittar Döhle och Döhle i sin tur satte en perfekt boll till nyss inhoppande Marcus som enkelt kunde sätta bollen i mål. Sen var det inte mycket mer som hände under första halvlek. Andra halvlek så var det precis som vi vaknade och vågade spela boll. 2-0 tillkom på en fint slagen frispark som Molle förvaltade. Situationen som gjorde att frisparken uppstod borde ha resulterat i ett (minst) andra gula där Adam S kom först på en 50/50 duell och får en spark mitt på foten som fortfarande ekar högt i huvudet på mig. 3-0 fattade jag först inte att det var ett nytt mål utan en repris från första målet. Där Scott får bollen av Döhle och snurrar upp sin försvarare och spelar bollen till Marcus som återigen kan sätta bollen enkelt i öppen kasse. Här däremot så går vi in i samma mentala stadie som många andra matcher och tror att det är avgjort. Vi blir slarviga, lata och låter motståndarna föra. Det gör att Rikard får göra två riktigt bra räddningar och även får se sig besegrad på en tredje. Men denna gången varade momentet med slarv inte så långt och vi vaknar till liv igen och har chans på att göra ett par mål till. I den vevan kallar en helt slutkörd Jonte på byte. Och när vi alla tror att han ska komma på byte så ger han sig av på en sista utflykt i djupled och får bollen serverad av någon som jag inte kommer på just nu. Oscar, Döhle, Adam, Jonas eller Scott kanske. Och där stängdes matchen helt. Och denna höstsäsongen kan summeras med 4 vinster, två oavgjorda och två förluster. 21 gjorda mål 10 insläppta! Och det med en träningsnärvaro som kanske inte varit den bästa. Tänk så mycket vi hade kunnat åstadkomma med lite fler på träningarna. Nu går vi på en välförtjänt vila innan övergångsperioden drar igång! Tack för denna hösten grabbar! Och tack all publik som stöttat. Även alla ledare, styrelsemedlemmar och eldsjälar som hjälper till med precis allt i klubben. Ni är guld värda! Herrlaget 1 okt 2022 0kommentarer
  • Vinst I sista bortamatchen

Vinst i sista bortamatchen! I vanliga fall brukar man ha ett övertag på hemmaplan där man känner tillvaron allra bäst men under denna höstsäsongen så kan vi konstatera att vi är som bäst på bortaplan. 3 vinster och en oavgjord. NOLL förluster. Riktigt kul! Nu mot Vanstad så startade vi matchen på samma sätt som senaste bortamatchen mot Spjutstorp. Tajt, smart och effektivt. 1-0 kom efter att Malmborg löpt sig fri och placerat in bollen kallt. 2-0 kom efter att Oscar hittat Scott som enkelt kunde sätta dit bollen och även 3-0 så hittade bollen fram till Scott som dunkade dit den. I ärlighetens namn så hade vi kunnat göra både 4 och 5-0 innan vi släpper in Vanstad i matchen igen. Matchminut 40 så slår vi bort en jättechans framåt och på omställningen efteråt så går vi hem. Vanstad får först ett läge och på returen så står vi och tittar. Där kan dom enkelt placera in bollen i mål. Och här är vi inne i en period där vi spelar organiserat ala dagisnivå och i pannan på dom flesta står det nog, "detta är klart". Och det är livsfarligt att ha det tankesättet. I andra halvlek får Vanstad mer energi och även 2-3 skulle komma. Där vi låter Vanstad stora, duktiga spelare hålla i bollen från en felvänd position till en rättvänd Där han hittar en kompis som placerar in bollen bakom en chanslös Rikard. Då ska vi tillägga att Oliver och Adam hade seriens bästa anfallsduo i bakfickan hela matchen. Bortsett från denna situationen. Sen är vi inne i en period där mitt referat med största sannolikhet inte kommer till sin rätt då jag missade ca 15minuter. Livssituationen satte käppar i hjulet för oss och yngsta dottern fick hänga med och agera assisterande. Tyvärr så ledsnade hon efter ungefär 65min och på ca 15min så blev det två blöjbyten, 4 majskakor, en festis och en vaggvisa i vagnen innan hon somnade. Under denna tid så är vi på väg att komma loss men Scott blir neddragen och mittbackens andra gula kort synas. Nu blev det massor av ytor då dom gick ner på en trebackslinje. Det skulle visa sig i matchen slutskede då först Oscar kommer ren en gång och osjälviskt försöker han frispela en kompis men passningen gick inte fram. Instruktionen han fick från mig sen var att han skulle till hörnan med bollen och stänga matchen nästa gång han fick bollen. Och min dialekt verkar ha förvirrat honom så när han fick bollen nästa gång så tog han bollen och borrade in bollen i Vanstadmålvaktens bortre kryss med ett stenhårt skott. Så jag låter det vara en tolkningsfråga! Även 2-5 skulle komma i matchens sista moment. Mackan serverade Emil som enkelt kunde springa in med bollen i mål! Nu har vi en veckas träning kvar innan den sista matchen och därefter följer ett litet välförtjänt uppehåll! Tack för showen idag grabbar! Herrlaget 24 sep 2022 0kommentarer
  • Förlust mot Tollarp

Förlust mot Tollarp! Fokus, fokus och återigen fokus skulle visa sig vara den stora anledningen till varför vi tappar poäng idag! Från 8-1 senast där vi utnyttjar rätt ytor vid rätt tillfälle till gårdagens match där vi är bättre rent defensivt men tar inte många rätta beslut offensivt. Och ändå lyckas vi faktiskt skapa dom två farligaste chanserna på hela matchen. Och då förlorar vi ändå med 1-0. Vi startar matchen med rätt fokus och vi ligger djupt, rätt och tajt. Tollarp får lov att rulla nyckel boll i backlinjen och det känns som att vi verkligen bara väntar på rätt tillfälle att hugga men det tillfället verkade inte riktigt vilja komma. Istället för det så slår Tollarp en längre boll bakom vår backlinje som blir en 50/50 duell med Rikard. Rikard är på bollen och därefter även spelaren. Men domaren väljer att blåsa straff. Så förstå mig rätt när jag säger att, som gammal anfallare så förstår jag beslutet men jag har aldrig någonsin varit med om att en målvakt inte fått fördel i sådana här situationer. Men men. Inte mycket att göra åt saken. 0-1 på en säker straff med bara minuten kvar till halvtid. Tungt!! I halvtid snackade vi om att utnyttja hålen från kant till kant och börja använda oss av tidigare spelvändingar när vi vinner boll. Tyvärr såg vi inte mycket av det i andra halvlek och istället för att lägga fokus på fotbollen så la vi fokus på motståndare, medspelare, domare och publik. Och korten haglade till både höger och vänster men så vitt jag vet så blev det inget för snack och det är väl positivt. Men här behöver vi lära oss att omvandla all energi vi lägger på fel saker, på rätt saker istället. För i ärlighetens namn så tycker jag att vi borde kunnat ta minst en pinne i en sådan match! Två matcher kvar nu och slutorden från en sådan här match är nog att jag som tränare får ta på mig att motivationen, fokus och rätt inställning inte finns där under 90min. Nu får vi bryta ihop och komma igen! Herrlaget 18 sep 2022 1kommentar