25 maj 2019
13:00

Skabersjö IF

Referat: AIF Barrikaden - Skabersjö IF

Eftersom jag dels stod borta vid ”kuren”i första halvlek fram tills det stod 4-0, dels gick därifrån i paus så baseras det mestas av nedanstående på info. från tränare och spelare.
Startelva: Filip – David H, Henke, Mattias A, Pontus – Alex, Anton H, David K, Oskar – Bashir och Simon A

Avbytare var:
Siseko som spelade sista halvtimmen, först en kort stund som högermittfältare men därefter avslutningsvis som anfallare.
Shershah som spelade sista 25 som innermittfältare.
Ghafur som spelade sista kvarten som vänstermittfältare.
Martin N som spelade sista knappa kvarten som innermittfältare.

Matchen var i praktiken avgjord efter 17 minuter då vi ledde med 4-0 efter mycket piggt och fantasifullt offensivt spel och med hjälp av stor effektivitet och också lite tur/dåligt försvarsspel från Skabersjös sida. De tre första målen gjordes i tur och ordning av Bashir, Anton och Simon efter assist av Oskar resp. Simon resp. Alex medan det fjärde var en boll från Alex som efter ett missförstånd styrdes i mål av en Skabersjöspelare.

Vid ställningen 3-0 hade Skabersjö efter en hörna en boll som Simon (?) rensade undan på mållinjen och hade också ett skapligt skott strax efteråt som Filip fint stötte till hörna men i övrigt hade de inte många hot under första halvlek. Det hade inte heller vi efter vår inledande målexplosion förrän vi i den 43:e minuten gjorde 5-0 sedan Bashir snott bollen och kommit fri med målvakten som dock gick ut och räddade men returen (möjligen med någon Skabersjöutspelare på bollen emellan) hamnade hos Anton som från halvdistans drog på ett pressat skott i krysset.

Andra halvlek blev naturligtvis tämligen avslagen även om Skabersjö försökte i början. De fick också till en reducering i den 56:e min på en frispark från mycket långt håll. När målet inte följdes av några flera så avtog Skabersjömotivationen igen och deras spelare verkade mest vänta på slutsignalen . I den 77:e min fastställde Siseko slutresultatet 6-1 när han efter en djupledspassning från Alex som helt friställde honom enkelt rundade målvakten och kunde vandra med bollen in i målet.

Vi gjorde en rätt bra match med mycket stor effektivitet mot ett för dagen tamt Skabersjö som dock för dagen saknade flera av sina bästa spelare.

När det gäller statistik så finns det bara en ganska osäker sådan från första halvlek som gav vid handen att vi vann hörnorna med 4-2, avsluten på mål 6-2 och avsluten utanför med 2-1.