• Bankeryd vann heta derbyt!

Bankeryd bjöd på fredagsmys när man besegrade lokalrivalen Hallby FK med 2-1 hemma på Furuviks IP under fredagskvällen där tålamod var nyckeln till vinst. Våra herrar var på spelhumör och bjöd på fredagsmys hemma på Furuviks IP när man ställdes mot lokalrivalen Hallby FK och gamle tränaren "Tolle" Isaksson. En lite speciell match med andra ord. Hallby startade matchen allra piggast och hemmalaget såg mest ut att försöka hitta sina positioner. Emil Hammar, som för övrigt var säker i målet denna kväll, stod för ett par fina räddningar. Till slut hittade hemmalaget rätt och man kom upp högre i banan, vilket visade sig i spelet. Det defensiva spelet var disciplinerat och gjorde egentligen inte många misstag matchen igenom. Lagkapten Marcus Jonsson skulle till sist visa vägen när han i den 36' minuten nicklobbade in ledningsmålet. Efter detta såg Bankeryd ut att slappna av mer i sitt spel och man tog också över taktpinnen allt mer. Den ledningen höll man också halvleken ut. I den andra delen av matchen spelade hemmalaget riktigt bra. Man vann man mot man kamper, låg ännu tätare inpå sina motståndare, var aggressiva över hela planen och skapade en hel del chanser. Till slut fick man ännu en utdelning när Idris Aden slog till på ett direktpass, vilket betydde 2-0. Gästerna skulle innan domare Ghias Mozori få till en reducering, men Bankeryds fina försvarsspel och tålamod gav till slut tre viktiga poäng och derbyvinst. Närmast väntar Västboås GoIF på bortaplan den 7 juni för våra herrar. (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 31 maj 0kommentarer
  • Friday Night Rivalry på Furuviks IP!

Under fredag kväll ställs Bankeryd mot nykomlingen tillika lokalrivalen Hallby FK hemma på Furuviks IP med matchstart kl. 19.00. - Det kommer att bli mycket kamp, säger Matteus Shamoun inför fredagens derby. Under kommande fredag, 31 maj, ställs våra herrar mot nykomlingen, tillika lokalrivalen Hallby FK hemma på Furuviks gröna matta. Senast lagen möttes var den 10 september 2022 och då vann våra herrar med hela 7-1. Dock har mycket ändrats sedan dess och vi kommer garanterat att få se en helt annan matchbild denna gång. Bankeryd kommer från en tung förlust mot serieledaren Smålandsstenar senast, men känslan i laget är bra och man är revanschsugna på sig själva. Hallby kommer från en vinst mot tabelljumbon Kulltorps GoIF. Det skiljer en poäng lagen emellan i tabellen där BSK befinner sig på 6:e plats och Hallby på 7:e. Med andra ord är det inte bara prestigen som står på spel, även oerhört viktiga poäng. Vi lyssnade med mittfältsmotorn Matteus Shamoun om hans tankar inför fredagskvällens derby. Dessutom har han en uppmaning till publiken; Hej Matteus, hur är läget i laget? - Det är en bra stämning i laget oavsett förlusten senast, där resultatet inte speglar matchbilden. Vi förtjänade mer än så. Det är bra fart och fokus på träningarna men, viktigast är att det är en bra lagsammanhållning i omklädningsrummet. Dags för derbymatch mot Hallby, vad tror du på för matchbild? - Derbyn är alltid derbyn och allt kan hända då nervositeten spelar in ganska mycket. Men, jag tror det kommer vara mer kamp på planen än finlir. Flera i laget har spelat många derbymatcher och vet vad som krävs för att vinna matchen. Detta kommer även att smitta av sig till våra hungriga juniorer, som har gjort det helt fantastiskt när de väl har fått chansen. Vad blir huvudfokus för vinst? - Fokuset kommer vara att hålla oss till matchtaktiken och göra det vi är bra på. Vi kommer ge 110% som vi alltid gör för att ta alla tre poängen. Och givetvis hoppas vi på mycket publik! Vi tackar Matteus för att han tog sig tid att dela med sig av tankarna och önskar stort lycka till! Matchen startar kl. 19.00 på Furuviks IP 31 maj och vi hoppas att så många som möjligt kommer och hejar fram laget till tre viktiga poäng och derbyvinst! Varmt Välkomna! Seniorlag Herr 29 maj 0kommentarer
  • Förlust mot serieledaren!

Bankeryd förlorade under lördagen det svåra mötet mot serieledaren Smålandstenars GOIF med 5-2 på Domarvallen i Smålandsstenar. En match som blev ganska hetsig. Det ville sig inte för våra herrar i den svåra bortamatchen mot tabellettan Smålandstenars GOIF, under lördagen när man gästade Domarvallen i just Smålandsstenar. Hela sju mål gjordes i matchen med fördel för hemmalaget som stod för fem och BSK två. Bankeryds mål gjordes av Matteus Shamoun och Raid Tozy. Närmast väntar derby mot nykomlingen IF Hallby FK på hemmaplan (Furuviks IP) den 31 maj för våra herrar. Matchen startar kl. 19.00 så se till att boka in den i kalendern redan nu. (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 25 maj 0kommentarer
  • Bankeryd föll mot Råslätt!

Bankeryd förlorade under lördagen mot Råslätts SK med 4-1 på Råslätts IP i Jönköping. Det ville sig inte riktigt för våra herrar under lördagseftermiddagen i det tuffa mötet på bortaplan mot Råslätts SK. Efter att domare Felix Pettersson blåst för full tid, stod det klart att förlustsiffrorna skrevs till 4-1. Bankeryds mål gjordes av Emanuel Babil i den 88:e minuten. Närmast väntar Smålandsstenars GoIF på bortaplan för våra herrar den 25 maj. (Foto: BSK Media/Arkivbild) Seniorlag Herr 19 maj 0kommentarer
  • Efter match: Stark andra halvlek gav BSK segern!

Bankeryd besegrade Kulltorps GoIF med 3-0 hemma på Furuviks IP under onsdagskvällen i en match där framför allt en stark andra halvlek kom att fälla avgörandet. Våra herrar tog andra raka vinsten under onsdagskvällen, när man gästades av Kulltorps GoIF hemma på Furuviks IP i Bankeryd. Efter en mållös första halvlek där man inte riktigt kom upp i nivå, släppte det desto mer i den andra halvleken. Matchen i sig var ganska underhållande och det var hemmalaget som startade piggast. Dock kom man inte riktigt till de där riktigt farliga lägena, men man skapade dock en del möjligheter. Framför allt visade Matteus Shamoun prov på skottvilja då han klippte till bollen från både utanför och innanför straffområdet. Dock ville inte bollen in och i stället skulle Kulltorp komma att ta över mer i slutet av den första halvan av matchen. Men, hemmalaget stod emot och man visade att man nu har ett starkt försvarsspel. I den andra halvleken skulle Bankeryd ta ledningen genom unge talangen Ludvig Henebäck, när han påpassligt prickade in ledningsmålet efter 53 spelade minuter. Detta var också starten på ett betydligt piggare och starkare hemmalag. Man gjorde det svårt för gästerna och det mesta av spelet blev förlagt på offensiv planhalva. Matteus Shamoun ökade på ledningen till 2-0 i den 75:e minuten och inhoppande Matins Ebuka satte sedan 3-0 i den 85:e minuten. Ett rättvist resultat sett till matchens utgång. Kulltorp sökte skapa ett par möjligheter och man lyckades också vid ett tillfälle, men Martin Nimgård Ström i målet kom upp stort. Noterbart var också att Ludvig Henebäck gjorde sitt första seriemål i A-Laget. I och med vinsten avancerade Bankeryd upp på en fin tredje plats i tabellen. Närmast väntar nu Råslätts SK på bortaplan den 18 maj för våra herrar. Eftersnack med Ludvig Henebäck efter vinstmatchen (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 8 maj 0kommentarer