• Yousif Khamis på landslagsuppdrag!

Bankeryds Herr unge talang Yousif Khamis befinner sig just nu på landslagsuppdrag i Bahrain där han representerar U20-landslaget. Yousif Khamis kom inför säsongen till Bankeryds SK Herr ifrån Jönköpings Södra IF och han har hunnit representera herrlaget vid sex tillfällen med två producerade mål. Under det månadslånga uppehållet befinner sig Yousif i Bahrain där han representerar Bahrains U20 landslag. Vi säger stort lycka till till Yousif under hans uppdrag. (Foto: Privat) Seniorlag Herr 20 jul 0kommentarer
  • Chockstart och förlust trots stark insats!

Bankeryd förlorade tungt med uddamålet 1-2 mot Värnamo S:a FF hemma på Furuviks IP i Bankeryd under tidig lördagseftermiddag, trots en riktigt stark insats. Den sista hemmamatchen innan sommaruppehållet blev inte riktigt som våra herrar planerat, men man inte alls långt ifrån att få mötet med Värnamo S:a FF åt sitt håll. Gästerna satte högsta fart från start och redan i den andra spelminuten satt bollen i nätet bakom ett stillastående hemmalag. Bankeryd tog sig dock samman efter chockstarten och spelade in sig in matchen. Man förde spelet mestadels, men hade stundtals svårt att skapa de riktigt farliga lägena. Samtidigt ställde gästernas kvicka omställningar till en del, men som man i de avgörande tillfällena lyckades att avfreda. Värnamo ökade på ledningen till 0-2 efter halvtimmen spelad och det kändes kanske inte riktigt rättvist med tanke på hur spelet såg ut. Dock skulle Bankeryd få till en reducering i den 45:e minuten genom Saim Tozy, när han snyggt placerade in bollen högt bakom en chanslös Värnamokeeper. Dock kom man inte närmare än så och fick till slut se sig besegrade med uddamålet i en underhållande och jämn tillställning. Närmast väntar nu ett välförtjänt sommaruppehåll för våra herrar som gjort en fin vårdel. (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 29 jun 1kommentar
  • Inför Värnamo hemma: "Det tar vi med som tändvätska!"

Under lördagen gästas Bankeryd av tabellfyran Värnamo S:a FF hemma på Furuviks IP i den sista matchen innan serien tar uppehåll under juli månad. - Det krävs en minst lika bra insats som mot Hovslätt, säger lagkapten Marcus Jonsson inför lördagens match. Våra har revansch mot Värnamo S:a FF att utkräva efter den svidande förlust man åkte på i bortamötet på Gröndal Arena 1 i Värnamo, när lagen möttes den 19 april. Då skrevs resultatet till 4-0 i favör för Värnamo. I tabellen befinner sig Bankeryd på en fin sjätte plats medan Värnamo huserar på fjärde och endast tre poäng skiljer lagen emellan. Vi kan med andra ord räkna med en tät tillställning på Furuviks gröna matta. - Läget i laget är minst sagt taggat efter matchen mot Hovslätt, då vi känner att vi borde varit det vinnande laget. Det tar vi med som tändvätska inför morgondagens möte med Värnamo där vi är revanschsugna efter vårt senaste möte. Det kommer att krävas en minst lika bra insats som mot Hovslätt för att vi ska ta tre poäng, säger lagkapten Marcus Jonsson inför matchen. Matchstart sker kl. 13.00 på Furuviks IP i Bankeryd och vi hoppas att så många som möjigt kommer och hejar fram laget till tre poäng. Varmt Välkomna! (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 28 jun 2kommentarer
  • Bankeryd pressade tabelltvåan!

Bankeryd förlorade under lördagseftermiddagens möte med Ljungby IF med 2-1 hemma på Furuviks IP, men det var en match som kunde ha slutat hur som helst. Våra herrar stod för en stark insats när man gästades av Ljungby IF under lördagseftermiddagen och man pressade stundtals tillbaka tabelltvåan. Men det var gästerna som skulle starta allra piggast. Ljungby tog tag i taktpinnen inledningsvis och man spelade runt bollen och lät hemmalaget jaga. Dock kom man inte till några riktigt farliga avslut. I den 20:e minuten fick gästerna en hörna, där man kanske önskat att det fanns en VAR-kamera. Sven Holst nådde högst på en hörna med en stenhård nick som satte utmärkte hemmakeepern Martin Nimgård Ström på prov. Martin var på bollen och såg ut att ha räddat densamma, men efter en kort tveksamhet av domare Kristian Svensson, dömdes mål. Bankeryd deppade inte ihop, utan istället peppade man varandra och tog över spelet allt mer. Man skapade ett par fina möjligheter, där bland annat Ahmed Abdiasis Ahmeds stenhårda skott strax utanför straffområdet var den klart farligaste möjligheten som tvingade gästernas målvakt till att sträcka ut. Men inga fler mål gjordes och det stod fortsatt 0-1 på tavlan. I den andra halvleken var Bankeryd betydligt närmare kvittering än gästerna var att utöka ledningen. Man tryckte tillbaka Ljungby och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Men, gästernas försvar, likt hemmalagets, spelade bra. I den 54:e matchminuten ökade Ljungby på till 0-2 efter ett individuellt misstag. Bankeryd är starka på hemmaplan och man visade återigen att man kan spela en fin fotboll och var det bättre laget i den andra halvleken. Det skulle dock komma en reducering till slut och detta genom unge talangen Yousif Khamis. Men, närmare än så kom inte Bankeryd, trots att man gjorde en riktigt bra match som visar på en spännande fortsättning. Närmast väntar Gnosjö IF på bortaplan för våra herrar den 19 juni. (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 15 jun 0kommentarer
  • Bankeryd fick med sig en poäng!

Bankeryd gästade under fredagskvällen Ryavallen i Ås för klurigt möte med Västboås GoIF och efter 90+ spelade minuter skrevs siffrorna till 1-1. Våra herrar fick med sig en viktig poäng i det luriga bortamötet med Västboås på Ryavallen under fredagen. Hemmalaget tog ledningen i den 19:e minuten, men våra herrar gav inte upp och i matchminut 76' kunde William Ståhl påpassligt nicka in kvitteringen. Närmast väntar tabelltvåan Ljungby IF hemma Furuviks IP den 15 juni kl. 13.00 för Bankeryd. Se till att boka in matchen i kalendern redan nu och kom och stötta laget till fortsatta poäng. (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 10 jun 0kommentarer