• Bortakross gav säkrad division 2-plats

Äntligen var det dags för säsongens första bussresa. Lidköping stod för motståndet i mysiga, men något kyliga, Idrottens Hus. Tur då att hajarnas spel värmde den tillresta bortaklacken på ca 5 pers. För dagen hade vi en något tunn trupp med oss pga olika anledningar. Endast 10 utespelare och 1 målvakt. Men det gör inte så mycket när man har en Caroline Hansson i högform.8 mål blev det tillslut för henne och en rad härliga framspelningar. Det är egentligen synd att säga att matchen var jämn i ca en kvart. Lidköping tog ledningen med 1-0 och ställningen var 6 lika ca 10 minuter in i matchen. Men när hemmalaget tog time out efter ca en kvart var ställningen 6-9. Efter det så slog hajarna aldrig av på takten och efter ca 25 minuters spel fick debuterande Klaudia Kungulovski trycka in sitt första mål i div2 och när första halvlek var slut var ställningen 11-18. I andra halvlek var det aldrig något snack om vem som bestämde. Med fart och fläkt sprang vi ifrån Lidköping. När matchen väl var slut så var ställningen 24-42. Segern innebär att det minst kommer bli spel i division 2 nästa säsong för hajarna, men det innebär också att vi nu är klara för spel i uppflyttningsserien där de bästa lagen i div2 väst gör upp om platser till division 1. Otroligt starkt för en nykomling. Målskyttar och annan statistik kan ni se på nedan länk: Lidköping-Backa HK Matchen hajar: Hajhajhaj Caroline Hansson - 8 pytsar och en otroligt fin form ju Hajhaj Emma Hall - 10 baljor och numera försvarsspelare Haj Estelle Geyzon - Många hade fina prestationer i matchen, men gubbfinter som Estelles ska prisas Nästa vecka spelas årets sista match på den något ovanliga tiden 14.00 i Lundbystrand. Vi ses då Dam div 2 4 dec 2022 0kommentarer
  • Ny derbyseger

Härligt lördagsderby mot Kärra i ett ganska själlöst Lundbystrand. Men vi har med oss den något goda nyheten att om kummunen gör sitt jobb, så har vi en ny idrottshall i Backa 2025. Men vad spelar det för roll om Lundbystrand är en kass arena när man har ett fantaskt lag som spelar i den? Hemmalaget var med på tårna från början och en storspelande Amanda Berg spikade igen totalt. Det tog en bra stund innan Kärra fick hål på oss. Det var självklart inte bara ett bra målvaktsspel utan också ett grymt försvarsspel som gjorde att vi kunde mala ner Kärra i första halvlek. Framåt var Caroline Hansson stekhet och det gick ett sus genom publiken när hon drog ett stenhårt avstämt skott i krysset som Kärras målvakt var chanslös på. Efter en, som sagt, väl utförd halvlek kunde halvtidsresultatet skrivas till 18-10. I andra halvlek slog vi av på takten lite medans Kärra skruvade upp det lite. Men de kom aldrig närmare än 4 mål. Amanda fortsatte storspela i målet och stod för ett gäng otroliga parader och målskyttet fortsatte att fungera. Slutresultat 30-22 till hajarna. Ni som inte var där missade en otroligt rolig match. Det är också extra roligt att kunna ge unga egna produkter chansen i A-laget. Både Rebecka Sjöberg och Anastasia Thissiadis stod för fina insatser i sina debuter. Matchens hajar: Hajhajhaj Amanda Berg - Storspel på nytt Hajhaj Caroline Hansson - Fokuset var på topp Haj Laget - svårt att ge någon denna då det var en fantastiskt fin laginsats Nästa hemmamatch går av stapeln 10/12. Det är sista hemmamatchen för 2022, så missa inte det Dam div 2 27 nov 2022 0kommentarer
  • Trippel-referat! Totalt mörker, godkänt och vinst igen

Pga en svacka har det inte kommit något referat på ett tag. Så här kommer 3 st för de senaste matcherna. Bortamatch mot Stenungsund 29/10 Ett totalt mörker. Det fanns int mycket som stämde i första halvlek. I halvtid var resultatet redan 23-14. I andra halvlek spelar vi upp oss, men vi möter ett bra lag och de släpper inte en sån ledning. Slutresultat: 39-27 En match som vi helt glömmer totalt sett. Det vi tar med oss är att vi ändå gör 27 mål framåt. Vi lämnar alla hajar hemma denna match då det var en kollektiv kollaps. Hemmamtch mot Stenungsund 12/11 Det är ett härligt liv i Lundbystrand när herrarna möter Warta i ett derby i matchen innan. Tyvärr sviker publiken dammatchen som lätt kan varit en av de bättre matcherna i division 2 denna säsong. Denna match har vi en otroligt mycket bättre inställning. Vi smäller på bakåt och kommer till bra lägen framåt. Tyvärr har vi inte flytet med oss i första halvlek. Vi har säkert 5-6 ramträffar och deras målvakt gör nån bra räddning. Vi leder ändå ett par gånger och skakar om serieledaren ordentligt. Halvtidsresultat: 12-12 Andra halvlek böljar fram och tillbaka. Vi gör överlag en riktigt bra match, men Stenungsund biter ifrån på slutet och lyckas skaffas sig en tvåmålsledning med minuter kvar och den släpper de inte. Till slut så skrivs slutresultatet till 29-32. Totalt sett en mycket bra insats, dvs godkänt trots förlust.. Inställningen var på topp och vi höll i på alla positioner. Matchens hajar: Hajhajhaj Amanda Berg - helt grym i målet i första halvlek och helt dränerad efter matchen Hajhaj Frida Grün - 7 mål och visar vägen som kapten metchen igenom Haj Emma Hall - 7 mål och ett ständigt hot Bortamatch mot HF Team Kropps 14/11 Då var vi ikapp med referaten och det har endast gått 2 dagar sen vi spelade match senast. Tyvärr märks det väldigt väl. Många trötta kroppar och att motståndaren drar ner tempot i en annars sömning tillställning gör inte saken bättre. Vi fick verkligen kämpa oss igenom den här matchen. Kropps hade gjort din läxa och lätt oss inte springa igenom så lätt som vi gjorde i första mötet. Trots låg energi så kunde vi gå till halvtidsvila med ledning 10-11. I andra halvlek tar vi tag lite mer i taktpinnen. Deras halvpunkt på Emma Hall stör oss lite men vi lyckas spela oss igenom deras försvar med ett par fina spel. Även om energin var låg så kunde vi gå ifrån i slutet och vinna med 19-22. Som tidigare nämnts, så var detta en trött match, även på bänken. Många hade ont i kroppen efteråt och det märktes att vi hade en tung match från i lördags i benen. Men en vinst är alltid en vinst och att gå in en bye week med en vinst är alltid skönt. Matchens hajar: Hajhajhaj Frida Grün - bra bakåt och hon visade prov på en ordentlig kämparvilja. Även bästa målskytt med 5 baljor Hajhaj Amanda Berg - sjukt goa räddningar och hon höll oss kvar i matchen Haj Natalie Popova - väldigt fina aktioner framåt i andra halvlek vilket ledde till "rycket". Även bra bakåt i andra halvlek Nu går vi som sagt in i en vilovecka (bye week). Nästa hemmamatch är ett derny mot Kärra 26/11 i Lundbystrand. Det får ni verkligen inte missa! Dam div 2 14 nov 2022 0kommentarer