• Så gick snacket efter bortasegern mot Forsbacka

Avesta AIK vann det på förhand svåra bortamötet mot Forsbacka IK med klara 1-3 (0-0) efter säsongens bästa insats. En mycket väl genomförd laginsats låg bakom de tre poängen på ett regnigt Gavlevallen. Segern betyder Klubben är ny tabelltrea. Mittbacken Johan Lindgren, tillsammans Axel Östberg, Philip Bergstrand och Taher Saleh, var en av matchens dominanter med sitt lugna och placeringssäkra spel. Avestas backlinje tog mer eller mindre udden av Forsbackas anfallsförsök. -Det kändes bra, och vi hade koll på deras 3-5-2 uppställning och visste var ytorna var. Även om målen framåt lät vänta på sig, visste Lindgren det skulle lossna. -Det körde fast sig lite i mitten i första, när vi skulle vända. I halvtid pratade vi om att vi skulle vända på bollen och spelet. Efter Ramadani gjort 0-1 och Orre 0-2, reducerade Forsbacka till 1-2 efter hörna. Då återstod det dryga tjugo minuter av ordinarie tid. Men några tankar på tidigare tappade ledningar var det inte tal om. -Vi skulle bara fortsätta göra våran grej. Jag tycker vi har koll i andra, även om de trycker upp folk efter deras 1-2-mål. AAIK gav aldrig hemmalaget någon chans komma in i matchen, och speciellt efter Ramadani ökat på till 1-3 med knappa kvarten kvar av ordinarie tid, kändes det inte som de tidigare uppätna ledningarna skulle upprepas. -De har mycket folk i boxen, men vi har bra koll på de och även på kanterna. Jag tycker vi har mer energi i 90 minuter. -Vi gör en bra match. Vad betyder de tre poängen inför fortsättningen? -Vi tar det vi får. Nu har vi Korsnäs i nästa match, och det kommer bli ännu svårare. En av förgrundsfigurerna bakom segern var också anfallaren Mergim Ramadani, som förutom sina två mål, med sin tyngd var ett ständigt hot för Forsbackas backlinje. -Vi möter ett bra lag som vill spela boll, men idag var vi bättre. Ramadani fortsätter sin målproduktion och är med sina totalt fyra mål i delad skytteligaledning. Han menar man höll ihop spelet på ett bättre sätt än tidigare, och gjorde det man kommit överens om innan. -Vi vågar vara oss själva. Jag tycker vi spelar fint, men vi kan bättre. -Kollektivt gör vi det bra, vi spelar som vi vill. Vi är bra offensivt och stabila defensivt. Han inledde målskyttet med att sätta 0-1 i upptakten av andra halvleken, där han var klinisk i avslutet. -Viktor (Hansson) får bollen, han sätter ett fint instick och jag sätter den i bortre hörnet. Hans andra målet var minst lika snyggt, och på nytt var det Hansson som stod för assisten. -Han får bollen på kanten, det är stor yta bakom deras backlinje och jag backar lite, och nicken sitter, säger han om målet som betydde 1-3. Målet kom som en lättnad efter Forsbacka tidigare hade reducerat till 1-2. Man hade snackat om före matchen hur matchen än utvecklade sig man skulle spela enligt matchplanen. -Vi skulle fortsätta med det vi ville göra. Sätta press på de. Och idag viker vi inte ner oss, alla ville vinna idag. Hur kändes det efter deras 1-2 med tanke på vad som tidigare hänt när vi haft ledningen i matcherna? -Då har vi tappat det mentalt. Idag skulle vi fortsatta pusha varandra. Det kändes stabilt. Avestatränaren Aram Abed var nöjd över hur man genomförde matchen mot Forsbacka som innan omgången låg på tredje plats i tabellen. -Det är fruktansvärt skönt, speciellt när vi gör det utifrån den matchplan vi har till hundra procent. Vi följer matchplanen från minut ett till nittio. All eloge. Hur hade ni satt upp taktiken? -Vi visste de spelar en 3-5-2 uppställning, och vi försökte styra de åt det håll vi ville de skulle spela, för att vinna tillbaka bollen och ställa om. -Sedan ta bort deras bra spelare och forwards som droppar ner, och alltid att en våra mittbackar skulle trycka upp på de. Vi hade rätt bra koll, och visade det därute, de ha knappt några farliga målchanser. En väg till segern var att Avesta vann mycket dueller och närkamper. -Vi är närvarande hela tiden, allihopa från Malik upp till Mergim. Vi hjälper varandra, stöttar varandra och pushar varandra när vi väl gör rätt grejer. Det är fantastiskt roligt. För tredje gången den här säsongen hade vi en tvåmålsledning, och för första gången lyckades vi knyta ihop säcken och ta tre poäng. -Det är exakt det här vi behöver för att förstå. Det är ett bra fotbollslag vi möter, så vi kommer bli tillbakatryckta. Men jag tycker inte vi blev rädda för det. Vi skapar tillräckligt med chanser för att göra 3-1. Förutom tre poäng mot ett förmodat topplag, var det också andra raka bortasegern. Det betyder AAIK fortsätter sin svit på att vara obesegrade på bortaplan. -Vi förlorade inte någon match borta förra säsongen. Vi är riktigt bra både borta och hemma. Nu gäller det bara upp till oss att vara duktiga hemma. Det är bara att köra på. Förutom laginsatsen ville han hylla tvåmålsskytten Mergim Ramadani och Viktor Hansson som stod för framspelningarna till Mergims båda mål. -Att göra två mål (Mergim) och två assists (Hansson) det klart det är fantastiskt. Men jobbet som hela laget gör är fantastiskt. Och de på bänken gör sitt, och de som inte spelar gör sitt i att stötta och pusha laget framåt. En bra laginsats överlag, säger en helnöjd Aram Abed. Nu väntar nästa topplag om en vecka då hittills obesegrade Korsnäs står för motståndet på Kopparvallen. BILDEN: I backlinjen svarade mittbacken Johan Lindgren för en i det närmaste felfri insats mot topplaget Forsbacka. Foto: Pirjo Korhola Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Rättvis seger mot Forsbacka - Ramadani tvåmålsskytt

GÄVLE. Klubben tog säsongens andra seger efter det blivit seger med 1-3 (0-0) borta mot Forsbacka IK på Gavlevallen. Tvåmålsskytt i Avesta blev Mergim Ramadani, medans Albert Orre gjorde ett mål. Aram Abed hade gjort två förändringar i startelvan sedan matchen mot Bollnäs. Simon Tella tog plats på innermittfältet, sedan Rasmus Lindgren tvingats kasta in handduken på grund av sjukdom. Viktor Hansson var tillbaka och spelade i en ”tiaroll” bakom Mergim Ramadani. Backen Filip Hedblom saknades på grund av fotskada. Första halvlek Efter en jämn och intensiv inledning av matchen som präglades av mycket kamp, radade hemmalaget Forsbacka upp fyra hörnor på kort tid som lades av Ivan Engstedt Skönblom. Den tredje, lagd från vänster, blev farligast. Bollen letade sig ut till Benjamin Falk som fick se sitt skott räddas på mållinjen av Philip Bergstrand. Matchen gick ner i tempo efter tio minuter där båda lagen hade svårt komma till några farligheter. Hemmalagets chanser togs ofta hand om av mittbackarna Johan Lindgren och Axel Östberg, samtidigt som Philip Bergstrand täppte till på sin kant. Klubbens första klara målchans kom halvvägs in i halvleken på lagets första hörna som Tella lade från höger. Hörnan gick ut till Viktor Hansson till vänster i straffområdet, som hittade Albert Orre centralt som dock avslutade utanför. Avesta hade mycket boll och både Minassian, Tella och Bergstrand hade bra offensiva löpningar på kanterna, samtidigt som Viktor Hansson var ett ständigt hot med sin teknik. Forsbacka, som av många tippats som ett topplag, hade svårt få flyt i spelet mot ett Avesta som vann de flesta duellerna. Avesta låg närmast ett ledningsmål i slutet av halvleken. Svedlund hade i 38:e matchminuten en bra passning till Ramadani som dock nickade utanför. Avestas försvarsarbete var hundraprocentigt i första halvleken. Philip Bergstrand, som fanns överallt, gjorde en suverän brytning när Elia Zeb Hagströms spelade fram Skönblom som var på väg rinna igenom. Med knappa fem minuter kvar av första halvleken kom AAIK i en snabb spelvändning, med Ramadani, Orre och Hansson inblandade, där bollen var på väg till en fri Hansson, som dock inte hann fram för stöta in bollen. Avestas första halvlek var mycket väl genomförd, speciellt i försvarsarbetet. Andra halvlek Klubben fick bästa tänkbara start i andra halvlek när Mergim fick fri yta till vänster i straffområdet och kunde trycka in 0-1 bakom Edgren i Forsbackamålet. Efter målet handlade det mycket om Forsbacka som tryckte tillbaka AAIK som sjönk lågt. I 50:e matchminuten sköt Skönblom högt över från ett par meter, och fyra minuter senare frispelades han av Emil Ivarsson, men Malik Abdulrahman kom ut och gjorde en fin parad. Avesta var illa ute mot ett FIK, som tog över spelet. Men mitt i hemmapressen stack Avesta upp i en spelvändning, där Hansson i vänsterposition spelade ut till en ren Minassian i andra delen av straffområdet som dock prickade Edgrens högra stolpe. Matchbilden med ett Forsbacka som tryckte upp folk, öppnade för spelvändningar för Klubben. I 63:e matchminuten ökade Avesta på till 0-2 genom Albert Orre, som hade välja på att spela ut till Minassian, men drog till med ett långskott som seglade in i mål. Matchen stod och vägde när Forsbacka skulle reducera till 1-2 i 67:e matchminuten genom Elia Zeb Hagström, som efter en hörnretur med sträckt vrist satte bollen i Abdulrahmans högra kryss. Avesta lät sig inte nedslås av baklängesmålet, utan spelade lugnt och säkert, och kändes hela tiden farliga när man fick tillfälle att kontra. Med knappa kvarten kvar av matchen ökade Avesta på sin ledning till 1-3, när Viktor Hansson på vänsterkanten med ett fint inlägg hittade Ramadani i bortre delen av straffområdet som nickade in bollen bakom en chanslös Edgren. FIK fortsatte flytta upp folk och skapade tryck mot AAIK som dock stod emot. Klubben saknade inte chanser, när det gavs ytor att kontra. Minassian hade ett skott tätt utanför i 79:e minuten. Forsbackas har en del fasta situationer på slutet som dock aldrig blev särskilt farliga. Närmast ett reduceringsmål var inhopparen Aron Russom Araya som var på väg styra in Hagströms skott men där Abdulrahman kunde knipa bollen vid vänstra stolpen. Domaren hade lagt till fem stopptidsminuter, som AAIK enkelt kunde döda. En lika skön som rättvis Avestaseger, där vi kunde knyta ihop säcken på ett säkert sätt och ta tre tunga poäng mot topptippade Forsbacka. Avesta AIK möter i nästa omgång söndagen den 5 maj Korsnäs IF på bortaplan. Intervjuer kommer senare ikväll. BILDEN: Avesta gjorde en helgjuten insats mot Forsbacka. Foto: Olov Lindgren Forsbacka IK-Avesta AIK 1-3 (0-0) Mål: 0-1 Mergim Ramadani (47), 0-2 Albert Orre (63), 1-2 Elia Zeb Hagström (67), 1-3 Mergim Ramadani (76). Hörnor: 9-3 (5-2) Varning, Forsbacka: Ivan Engstedt Skönblom, Eli Zeb Hagström. Avesta: Simon Tella, Mergim Ramadani Domare: Christoffer Lindberg. Assisterande domare: Sabir Ali Ahmed, Zakaria Mohamed Rage. Publik: 50 (Gavlevallen) Avesta AIK: Malik Abdulrahman-Taher Saleh, Axel Östberg, Johan Lindgren, Philip Bergstrand-George Minassian (85 Tony Nilsson), Simon Tella (68 Adam Tumma), Jakob Svedlund, Albert Orre-Viktor Hansson-Mergim Ramadani (89 Theo Hildensjö). Ersättare: Sebastian Lundvall (mv), Elliot Möllersten, Kushtrim Krenzi, Benjamin Larsson. Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Uppsnack inför söndagens bortamatch mot Forsbacka IK

Det har nu gått några månader sedan han återvände till ”Klubben”, efter närmast haft en sejour i Skogsbo Avesta IF. -Jag har bara positivt att säga om laget, som spelar bra fotboll, säger målvakten Sebastian Lundvall. Den sympatiske 33-åringen har bara spelat en match. Det var när vi på försäsongen mötte Krylbo. Sedan har det blivit tre matcher på bänken. Ödmjukt tycker han att det har varit rätt att satsa på Malik Abdulrahman. -Man vill alltid spela, men Malik är duktig, så han ska spela. Han är också bättre tränad, även om det nu känns bra. Jag höll annars på och tränade innebandy till för lite mer än en månad sedan. Men nu när det bara fotboll, och jag känner att jag mer att ta av. Senast du spelade med AAIK var i division 4, 2019. Tycker du det här är det bästa Avesta laget du spelat med? -Ja, det skulle jag påstå. Vi har många unga och talangfulla spelare. Det är lite synd att Jack (Franzén Olsson) har lämnat oss, för han var en riktigt glädjespridare. Dagarna före matchen mot Forsbacka, är det fortfarande inte klart vem som kommer få chansen mellan stolparna. Lundvall, säger dock att han känner sig redo om han skulle få chansen. -Ja det tycker jag. Malik har gjort det bra, men jag tycker jag har kommit närmare en start. Får jag chansen släpper jag inte den, säger ”Sebban” med ett skratt. Vad tror du om matchen mot Forsbacka? -De är topptippade. Jag har inte mött de. Men spelar vi som vi ska, som vi gjorde mot Huge, ska det bli tre poäng. För vi har ett d-a bra lag. Tränaren Aram Abed, säger sig ha glömt det lite snöpliga poängtappet senast mot Bollnäs. -Det är inget vi kan göra åt nu, det är bara se framåt, säger AAIK-bossen, som har kartlagt söndagens motståndare: -Forsbacka blir nog den svåraste matchen hittills. Jag har sett de spela mot Bollnäs och Åbyggeby. De är duktiga och ett hårt arbetande lag som är stabila. De spelar en offensiv fin fotboll. Det kommer bli en kul och underhållande match, välspelad tror jag. Saknas gör Filip Hedblom som har en spricka i foten (men som väntas snart vara tillbaka). Sedan har som bekant Jack Franzén Olsson lämnat för Krylbo IF. Däremot är Viktor Hansson tillbaka efter varit bortrest. Truppen: Malik Abdulrahman, Sebastian Lundvall, Elliot Möllersten, Axel östberg, Taher Saleh, Jakob Svedlund, Rasmus Lindgren, Adam Tumma, George Minasian, Benjamin Larsson, Tony Nilsson, Mergim Ramadani, Johan Lindgren, Albert Orre, Theo Hildensjö, Simon Tella, Viktor Hansson, Philip Bergstrand. BILDEN. Sebastian Lundvall känner sig redo om han får chansen spela på söndag. Text&foto: Per Lindgren. Herrar för 8 dagar sedan 0kommentarer