• Stjärnligan omgång #15

Stjärnligans omgång 15 har avverkats. I matchen Avesta AIK-Torsångs IF, som slutade 4-3, fick Linn Andersson tre stjärnor. Dessutom blev hon av Gamla Klubbare vald som Avestas bästa spelare i matchen. Linn Andersson - tre stjärnor Alva Skogbergs - två stjärnor Julia Lindström - en stjärna I sammadraget leder fortfarande Jennifer Jonasson, Smedjebackens FK, med 24 stjärnor. Alexandra Simonsson skuggar på andra plats med 23 stjärnor. Övriga spelare från Avesta AIK som har fått stjärnor, är: Linn Andersson, 13, Linda Bängs Eriksson 4, Julia Lindström 3, Melinda Eriksson, Mielat Okubay 2 och Fanny Krona 1. Matchens stjärnspelare utses av Dalarnas FF:s utsedda personer. BILDEN. Linn Andersson bidrog med mycket i segern mot Torsång. Text&foto: Per Lindgren. Damer för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Sent avgörande när Avesta vann mot Torsångs IF

Klubben Girlz tog under tisdagskvällen sin tredje raka seger i damernas division 3 när de slog Torsångs IF med 4-3 (2-2) på Avestavallen. -Det är en krigarmatch och det är så vi vinner, säger en av Avestas målskyttar Linn Andersson efter slutsignalen. Övriga målskyttar var Melinda Eriksson, Julia Lindström och Linda Bängs. I en svängig match kom AAIK två gånger i underläge i första halvlek, men kunde gå till pausvila med 2-2. Efter paus tog vi ledningen med 3-2, men Torsång kunde kvittera till 3-3 med tjugo minuter kvar. Ett pressat hemmalag fick sista ordet när Linda Bängs nickade in 4-3 i 87:e minuten. Segern blev dock dyrköpt när Smilla Redlund fick en knäskada och vidare transport till akuten. I andra halvlek, fick också Melinda Eriksson kasta in handduken. Där handlade det dock ”bara” om en lårkaka. Avesta AIK startade bäst, varför Torsångsledningsmål, 0-1, efter sex minuter kom lite som en blixt från klar himmel. Melinda Eriksson replikerade omgående med att kvittera till 1-1. Matchen var jämn, men Torsångs visade effektivitet och kunde ta ledningen på nytt efter tjugo minuter efter ett drömmål från Alva Skogsbergs. -Vi har svårt att komma in i det från början. Vi hamnar lite i det att slå långt och där är de starka. Vi känner att vi har dem om vi rullar efter backen, och vi försöker göra det till och från, konstaterade Linn Andersson. Halvtimmen spelad kvitterade Avesta till 2-2, när Julia Lindström förpassade bollen i mål, efter en hörna. När Smilla Redlund efter 38 minuter tvingades avbryta matchen, byttes Astrid Thorsberg in. I den andra halvleken tog AAIK ledningen för första gången, 3-2 ('47) genom Linn Andersson . Ett vackert fotbollsmål, efter ett långskott som satt bakom en chanslös Rebecca Lundin. -Det var en turträff, skrattar Avestas lagkapten, och fortsätter: -Jag gör inte mål så ofta. Det är inte så ofta jag är däruppe, jag är mer defensiv. Jag tycker det är lätt att göra mål när jag kommer i fart. Sedan kom mycket att handla om Torsång som tog över, även om de inte kom till alltför många vassa målchanser. Vi fick spela mer på kontring, men hade svårt att få till några längre anfall. När Melinda Eriksson blev skadad, fick vi slita hårt för att freda oss. -De har ett hårt spel, det drabbar oss lite att vi får göra byten, när Smilla Redlund och Melinda Eriksson blir skadade. Det har varit det i andra matcher också, att det blir rörigt när vi får byta. Vi hamnar i deras tempo i andra. De vinner höjdbollar och då hittar vi inte riktigt rätt. Det är bättre intensitet i första, sedan hamnar vi fel i andra och det enda vi får göra är att kriga. Vi gör det och vi vinner. Mielat Okubay och Astrid Thorsberg försökte komma till målchanser, men utan att lyckas få genom skotten. Torsång kunde, rättvist, kvittera till 3-3 ('68), när Alva Skogsberg med ett långskott hittade rätt bakom Fanny Krona. Ett tröttkört Avesta var ofta tvåa på bollarna, och agerade stressade i spelet. Ibland blev det hetsigt på plan, där lagens tränare inte alltid vare överens med domaren Noel Hildensjö domslut. Med bara tre minuter av ordinarie tid, kom avgörandet när Linda Bängs blev matchvinnare, med att nicka in 4-3 efter Magda Olssons vänsterhörna. -Grymt av "Bängan" att få dit den. Vi har riktigt bra hörnor, säger AAIKs lagkapten. Extra kul var det att fyra av lagets äldre spelare fick göra mål. Vinsten betyder att vi klättrade förbi Torsång, upp till femte plats i tabellen. Härnäst väntar bottenlaget Dala-Järna IK på bortaplan, lördagen den 7 september. En match som Linn Andersson inte tror blir någon enkel match. -Det är alltid tufft på den plan. Jag tror de har plockat mycket poäng hemma. Men jag hoppas vi ska dit och ta tre poäng. Avesta AIK-Torsångs IF 4-3 (2-2) Mål: 0-1 (6) Mikaela Göras, 1-1 (7) Melinda Eriksson, 1-2 (20) Alva Skogsbergs, 2-2 (29) Julia Lindström, 3-2 (47) Linn Andersson, 3-3 (68) Alva Skogsbergs, 4-3 (87) Linda Bängs Domare: Noel Hildensjö. Publik: 58 (Avestavallen). BILDEN. Avesta målskyttar, från vänster: Linn Andersson, Linda Bängs, Melinda Eriksson och Julia Lindström. Text & foto: Per Lindgren. Damer för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Alexandra Simonsson - månadens spelare i augusti

Avesta AIKs Alexandra Simonsson blev vald som Månadens Spelare, som utses av Bonnier News Local (i vilket dalatidningarna ingår) i samarbete med Dalarnas fotbollförbund. Linn Andersson blev dessutom också uttagen i laget. Månadens lag (augusti): Målvakt Wilma Nilsson, Dala-Järna IK Backlinje Maja Bengtsson, Malungs IF Frida Halvarsson, Malungs IF Elin Bimer, Korsnäs IF Mittfält Alexandra Simonsson, Avesta AIK (Månadens spelare) Lisa Eljans, Sollerö IF Jennifer Jonasson, Smedjebackens FK Linn Andersson, Avesta AIK Anfall Isabelle Nyhlén, Malungs IF Ella Magnusson, Torsångs IF Tyra Fjelling, Kvarnsvedens IK U BILDEN. Alexandra Simonsson fina form, belönades med priset som Månadens Spelare. Arkivfoto: Per Lindgren. Damer för 17 dagar sedan 0kommentarer