• Stjärnligan omgång 4 - Tre stjärnor till Linn Andersson

Omgång 4 av Stjärnligan har avverkats. I matchen Korsnäs-Avesta AIK som slutade med AAIK-seger 2-3 fördelades stjärnorna enligt följande: Linn Andersson, AAIK, 3 stjärnor, Alexandra Simonsson, AAIK, 2 stjärnor och Melinda Eriksson, AAIK, en stjärna. I sammandraget ligger Simonsson på delad femteplats med fyra stjärnor. Övriga Avesta spelare i totalen är Melinda Eriksson och Fanny Krona med varsin stjärna. I delad ledning återfinns Lisa Eljans, Sollerö IF, Jennifer Jonasson, Smedjebackens FK och Isabelle Nyhlén, Malungs IF med sex stjärnor vardera. I Stjärnligan utses de 3 bästa spelarna i varje match i våra högsta distriktsserier, herrar division 4 och damer division 3. Matchens stjärnspelare utses av Dalarnas FF:s utsedda personer. Stjärnligan uppdateras efter varje spelad omgång. BILDEN: Linn Andersson var en av Klubbens främsta spelare mot Korsnäs. Arkivfoto: Per Lindgren Damer för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Seger på Lindvallen: "Förtjänar att vinna"

Avesta AIK tog säsongens första seger sedan det blivit seger på Lindvallens fina gräsplan mot Korsnäs IF FK med 2-3 (2-2). -Vi var jäkligt påkopplade idag, säger Avestatränaren Keitty Nizi. Klubben låg under med 0-1 och 1-2 i första halvlek, men kunde utjämna före halvtid, innan Fredrika Svanström avgjorde i andra halvlek med sitt 2-3-mål. -Vi fick till slut in vinnarmålet, säger Nizi och beskriver målet: - Det var ett fint inlägg från Alexandra Simonsson, sedan en touch och bollen går in i mål. Avestas seger var rättvis, och Keitty var nöjd över hur man genomförde matchen. -Skönt med första segern, och speciellt på det att som det ser ut. -Vi sätter anfallsspelet och det defensiva spelet. Vi kommer rätt in i det från början och hittar rätt triggers. Vi vet när vi ska pressa och försvarsspelet sitter. Korsnäs tog ledningen tidigt i matchen med 1-0. Alexandra Simonsson kunde sedan kvitteraa till 1-1. Efter dryga halvtimmen kom 2-1 för Korsnäs, innan Melinda Eriksson ordande 2-2 fem minuter före paus. -De hotar mest på fasta situationer. Vi har mycket boll i första halvleken, men utan att skapa de heta chanserna. Det är väldigt många halvchanser. I andra halvleken skulle AAIK rättmätigt få sista ordet sedan Svanström noterats för 2-3-målet. -Vi förtjänade vinsten. Vi skulle ut och köra och spela vårat spel. Göra vad som krävdes för att vinna. I Avesta AIK gjorde målvakten Elin Andersson comeback. -Hon är en ledare där bak med sin rutin. Sedan får vi se om hon får spela i fortsättningen. Det är beroende på motståndet, vi tar det vecka för vecka. Klubben klättrade till åttondeplats i och med segern. I nästa omgång den 29 maj kl 19.00 väntar tabelltrean Malungs IF på hemmaplan. Då tror Keitty på goda möjligheter till ännu en seger. -Spelar som vi igår, har vi en jäkligt bra chans, avslutar Keitty Nizi. Korsnäs IF FK-Avesta AIK 2-3 (2-2) Mål: 1-0 Tindra Johansson (8), 1-1 Alexandra Simonsson (18), 2-1 Alma Knutas (35), 2-2 Melinda Eriksson (40), 2-3 Fredrika Svanström (60) Domare: Amelia Hagberg. Publik: 42 (Lindvallen) Damer för 12 dagar sedan 1kommentar
  • Stjärnfyllt på Vasaliden Arena

I samband med söndagens match i damernas division 4 mellan IFK Hedemora FK-Avesta AIK U, så fanns i hemmalaget Lisa Hedin. Den numera 31-åriga backklippan, har ett förflutet i Avesta AIK. Efter att hon inledde sin karriär i Fors IK, blev det sedan sammanlagt tre säsonger i IFK Hedemora och Avesta Skogsbo DFK. Debuten i ”Klubben Girlz” skedde i april 2016 när vi spelade 2-2 i hemmötet mot Rynninge IK i division 2. Hon var också given startspelare i det Avesta AIK, som spelade i division 1 säsongen 2018. Sedan dess har hon fortsatt sin karriär med spel i IFK Hedemora i division 3 och 4. Matchen IFK Hedemora-Avesta AIK U slutade 4-2 (2-2) och Lisa Hedin stod för 1 mål. BILDEN. Lisa Hedin i ett kärt återseende med Avesta AIK:s Lasse Hallström. Text&foto: Per Lindgren. Damer för 13 dagar sedan 0kommentarer