• Referat: Slottsskogen/Godhem IF 4 - Askims IK Vit

Det sägs att det viktigaste i livet inte är att segra, utan att kämpa väl. Och, kan väl tilläggas, att ha kul. Och i kväll gjorde lag vit det. Kämpade och hade kul. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen fram. Till att börja med så får vi ledare nog variera oss lite vad gäller hur långt i förväg vi sätter samlingstid beroende på var vi spelar. När det var 20 minuter kvar till match så hade vi tre spelare på plan. "Ruddalen 7M7 Plan 3" är en något kryptiskt platsangivelse och Google var ingen vidare hjälp till att tala om var planen låg. Det visade sig ligga så långt bort från parkeringen som man kan tänka sig och det hade nog varit bättre att attackera planen från Grimmered. Nåja, vi behövde inte vänta alltför länge tills alla var på plats. Men något att lägga på minnet till kommande matcher på Ruddalen. Vi startade lite trevande och åkte raskt på tre baklängesmål. Men där och då var det som att pojkarna kom på andra tankar. Vi började låta bollen rulla mellan oss och var betydligt mer på hugget när motståndarna hade bollen. Och det gav resultat direkt, när domaren blåste av första perioden hade vi reducerat till 3-2 och i andra perioden så gjorde vi två mål till samtidigt som vi kunde hålla tätt bakåt. Vi var därmed i ledningen för första gången i matchen. Sista perioden böljade lite fram och tillbaka men slutade 4-2 och matchen därmed 7-6 till Slottskogen/Godhem. Det är klart att det är surt att förlora med ett uddamål men det finns mycket positivt vi tar med oss från matchen. Riktigt härligt var det att se hur pojkarna allt oftare söker varandra och fria ytor med passningar. Passningarna kanske inte alltid går fram till destinationen men man ser på dem att tanken finns där. Ett stort tack riktas till kvällens motståndare. Väldigt trevliga spelare som tackade både våra spelare och oss ledare flera gånger för en god match. Om två veckor får lag röd och lag svart hälsa dem välkomna till Kobben. Vi hoppas på lika positiv atmosfär då. Men vad gäller caféet så tror jag att vi får svårt att mäta oss mot de goda bullar som dukades upp på Ruddalen ikväll. Himmelskt! P-2010 15 maj 2019 4kommentarer
  • Referat: Askims IK Vit - Näsets SK Svart

Vi pratade före matchen om värdet av att agera som ett lag och spelet blev väldigt annorlunda än förra veckan. Färre soloräder och i stället många fina passningar där man märkte att pojkarna försökte nå varandra. Härligt att se! Vi tog tidigt ledningen på ett mål när bollen nätt och jämnt tog sig över mållinjen. Vi hade mycket av spelet men så fort Näset kom i kontringar så var det farligt direkt. Första perioden slutade 2-1 till oss. Andra perioden var lite jämnare och vi tappade lite av passningsspelet från första perioden. Efter den andra perioden var det utjämnat 3-3. I den avslutande perioden hittade vi så tillbaka till lite av det spel vi hade i början av matchen och gjorde två mål och kunde så vinna med 6-4. Extra roligt var det att se så många olika målgörare, hela fyra stycken. Som säkert märks så roterar vi runt alla spelare så att alla får spela lika mycket - både i speltid och på olika platser. Det är en av många av de riktlinjer som ligger till grund för Askims IK som en breddförening och beskrivs i vår rödsvarta tråd som alla uppmuntras att läsa (finns på klubbens sida på laget.se: https://www.laget.se/Askimsik_). Stort tack till Sams pappa Ali som hjälpte till på sidolinjen och till Alicia i F-06 som var kvällens domare. Och tack till Näset SK, ett av våra närmaste grannlag som vi ser fram emot att få möta igen. P-2010 8 maj 2019 0kommentarer
  • Referat: Mölnlycke IF Vargar - Askims IK Vit

Matchen gick på Vällsjöplan i Pixbo. Vi är lite bortskämda med konstgräsplan där bollen alltid beter sig likadant. Så när man hamnar på en plan med naturgräs så blir det att tänka lite annorlunda, i synnerhet om planen inte är helt plan utan lutar lite och har en hel del ojämnheter som gör att bollen studsar lite hit och dit. Men det är inget vi kan skylla resultatet på för det var samma för våra motståndare som idag var Mölnlycke IF Vargar. Det var inte bara planen som var ojämn utan även vädret. Strax före matchen blåste det upp rejält och vi undrade om vi skulle klara oss ifrån regnet. Det gjorde vi och mot slutet av matchen blev det en riktigt skön vårkväll. Själva matchen började jämnt med chanser åt båda håll. När domaren blåste slut på första perioden så var ställningen 3-3. Andra perioden blev målfattig med endast ett mål för Mölnlycke. I sista perioden tappade vi dock tyvärr mycket av spelet och gav bort alldeles för många enkla mål när motståndarna kom fria i mitten och lätt kunde sätta in bollen. Vi behöver öva mer på uppspelsfasen för att inte tappa bort oss för lätt och ge oss själva för lite tid innan vi får deras anfallare i ryggen. Killarna kämpade dock friskt för varandra och hjälptes under hela matchen åt i försvarsspelet på ett mycket bra sätt. Trots det så slutade sista perioden med hela 7-1 till Mölnlycke. P-2010 8 maj 2019 0kommentarer