• Läktarn hösten 2023 forts

HL – AIF 4-0 Vi mätte oss väl med serievinnaren i alla element av spelet, utom försvarspelet vid fasta situationer. Där fortsätter vi att suga fett. Behöver fixas till kommande säsong, och det går naturligtvis att förbättra. Det är rentav enklare att träna in ”destruktiva” spelmoment som går ut på att hindra motståndaren än att förbättra de kreativa delarna av spelet. Löpviljan, duellspelet, tekniken och det koordinerade spelet sitter redan ganska bra. De är basfundamenten, att träna på att screena bort motståndare vid fasta situationer är bara påbyggnadskurser. Sammanfattningsvis vill vi sticka ut de gamla dallriga hakorna nu när vi summerar säsongen: Vi har sett embryot till ett vinnarlag. Om alla vill fortsätta träna, bibehålla attityden, kampandan och kamratskapet kommer vi att slåss om seriesegern redan nästa säsong. Japp, ni läste rätt. Vi har varit med väldigt länge, och som bekant har vi sällan fel däruppe på Läktarn. Kevin M 3 Bullens Okuvlig kämpe som mittback ! William 3 Bullens Driver sin omgivning verbalt och genom att smacka in offensiva open ice tacklingar Mo 2 Bullens Seriens coolaste Regista Hela Bänken 1 Bullens var Oj vilken styrka det är för oss att kunna tanka in extra energi efter hand under matcherna AIF – Ryssby 1-2 I första var det kafferep och mys-pys från båda lagen. Lagen ville ha det trevligt och bjöd generöst varandra från kakfatet. Ryssby plockade år sig två medan vi nöjde oss med en. I andra blev det hårdare bullar från våra killar. Vi tryckte tillbaka Ryssby rejält och skapade massor med bra lägen. Bollfan ville inte in, men oj vad vi gillade attityden. Så här ska det alltid se ut när vi spelar på Angelvi ! Noah A 2 Bullens Lugn och med blicken uppe. Stängde kanten Joel 1 Bullens Alltid påslagen. Ledare. William 1 Bullens Ville verkligen bidra, förtjänade en pyts Kevin M 1 Bullens Gör målen Herr 28 sep 2023 0kommentarer
  • Läktarn hösten 2023

AIF – Häradsbäck 1-2 Medan vi rätt tidigt konstaterade att vi den här gången verkligen kan ta poäng, satt vi än en gång och tänkte på hur lite det egentligen skiljer mellan oss och topplagen. Vi har en helt okej struktur på hur vi spelar och positionerar oss både i försvar och anfall. Vi har tillräckligt bra startspelare och bänk för övre halvan av sexan. Våra yngre spelare går alltid ut och levererar fler löpmeter än motståndarna. Skillnaden mellan poäng eller inte är relaterat till antalet individuella felbeslut och misstag som vi gör jämfört med motståndaren. Det handlar inte om jättemånga situationer per match, men 10-12 fel per match är nästan alltid avgörande för resultatet på tavlan. Felen vi gör leder till att vi ger bollen till motståndaren, de behöver inte alltid ens jobba hårt och rätt för att erövra den. Typiska situationer är chanspassningar i fel lägen eller med ett tillslag, vi överskattar vår förmåga att lyckas med just den passningen. Rätt beslut är ibland att inte passa, utan att kontrollera och skydda bollen tills medspelarna ger dig ett bättre alternativ. Felbesluten leder till att vi missar bra lägen för egna spelvändningar, eller att vi ger moståndaren boll och ytor när vi egentligen hade bra kontroll på bollinnehavet. Detta är ju i grunden positivt för framtiden. Vi har de nödvändiga verktygen, men vi använder dem fel några gånger varje match. Fixa till de detaljerna och vi lyfter i tabellen nästa säsong. Äh, det här var surt. Vi var det bättre laget sett över hela matchen... Noah A 2 Bullens Mer och mer aktiv och initiativrik, engeskt inlägg till målet Ricsi 1 Bullens Engelskt volleymål från straffpunkten, inget kludd-dit med den bara Virestad – AIF 4-0 Vi åkte på en tydlig förlust. Men medan vi rätt tidigt konstaterade att vi nog skulle få åka hem utan poäng satt vi än en gång och tänkte på hur lite det egentligen skiljer mellan oss och topplagen. Vi har en helt okej struktur på hur vi spelar och positionerar oss både i försvar och anfall. Vi har tillräckligt bra startspelare och bänk för övre halvan av sexan. Våra yngre spelare går alltid ut och levererar fler löpmeter än motståndarna. Skillnaden mellan poäng eller inte är relaterat till antalet individuella felbeslut och misstag som vi gör jämfört med motståndaren. Det handlar inte om jättemånga situationer per match, men 10-12 fel per match är nästan alltid avgörande för resultatet på tavlan. Felen vi gör leder till att vi ger bollen till motståndaren, de behöver inte alltid ens jobba hårt och rätt för att erövra den. Typiska situationer är chanspassningar i fel lägen eller med ett tillslag, vi överskattar vår förmåga att lyckas med just den passningen. Rätt beslut är ibland att inte passa, utan att kontrollera och skydda bollen tills medspelarna ger dig ett bättre alternativ. Felbesluten leder till att vi missar bra lägen för egna spelvändningar, eller att vi ger moståndaren boll och ytor när vi egentligen hade bra kontroll på bollinnehavet. Detta är ju i grunden positivt för framtiden. Vi har de nödvändiga verktygen, men vi använder dem fel några gånger varje match. Fixa till de detaljerna och vi lyfter i tabellen nästa säsong. Joel 2 Bullens En klassisk Kapten. Kämpe och föredöme. William 2 Bullens Naturlig publikfavorit tack vare attityden AIF – Kånna 4-3 Vi tog ledningen efter en minut och var efter det spelmässigt i förarsätet under första halvlek. Ändå var vi i underläge målmässigt i halvlek efter Kånnas två mål på sina noll målchanser. När båda lagen i andra halvlek började göra sina byten blev det tydligt att vi har ett både bättre och bredare spelarmaterial än Kånna. Vi hade stundtals lekstuga runt Kånnas straffområde men kunde ändå aldrig stänga matchen ordentligt. Kånna hade trots allt två, tre skickliga pjäser i sin centrallinje som gjorde sitt bästa för att sabba kvällen för oss. Med ny kraft från bänken red vi ut stormen till slut. Kånna är besegrade två gånger i år. Säsongen är därmed räddad, resten är bonus. Kevin M 3 Bullens En korv per mål Zalan och Joel 2 Bullens var Rejält mittbackspar, väldigt få fel William 2 Bullens Kraft och glädje Mo 2 Bullens Trygg och rörlig regista Emil 2 Bullens Bollskicklig och klok ung man Stevo 1 Bullens Kliniskt segermål från 18 meter. Throwback till back in the days när detta var vardagsmat. HiTS - Angelstad 4-1 En framåtlutad första halvlek där vi oftast hade koll på läget defensivt och kombinerade det med ett kreativt passningsspel på mitten. På så sätt får vi våra chanser framåt och går till paus med en ledning 1-0. Sen straffas vi på lite enkla misstag då HiTS kvitterar och tar ledningen tidigt i andra. Där dör en hel del av vårt spel. Men vi på Läktarn såg något mycket lovande där de första 45 minuterna! Fortsätt så! Noah A 1 Bullens - stängde sin kant, bra med boll Emil R 1 Bullens - få misstag, många bollvinster AIF – Pjätteryd 1-2 Vi startade matchen med för mycket träben och för många felbeslut. Dessutom var vi för orörliga och initiativlösa. Jobbet och viljan blev bättre i andra men det räckte inte riktigt ända fram. Nah pajkar, vi var inte nöjda där uppe på Läktarn... Mo 2 Bullens Ingen fullträff spelmässigt, men Målet ! AIF – Hallaryd 2-2 Vi startade återigen matchen bra, det var tempofyllt och fokuserat från start. Men trots stor spelmässig dominans lyckades vi återigen hitta ett sätt att ändå hamna i målmässigt underläge i halvtid. I andra fick vi lite retroaktivt in målen och gick upp i ledning. Vi knöt dock inte ihop säcken ordentligt utan tillät Hallaryd toffla in kvitteringsmålet efter en hörna. Vi ser fortfarande att vi håller på att bygga något bra. Håll ihop det vi redan har och spetsa till detaljerna. Framtiden är vår, vi kommer att få se det redan under hösten tror vi på Läktarn. Och som bekant har vi väldigt sällan fel. Långa Noah 2 Bullens Knallhård men ändå kontrollerad Annerstad-Gabbe 1 Bullens Rörlig och dynamisk centralt Abbe 1 Bullens Seriens modigaste keeper Ricsi 1 Bullens Bättre och bättre på sistone, bra beslut Herr 20 jun 2023 0kommentarer
  • Läktarn våren 2023

2023 AIF – HL21 1-4 Vi startade matchen riktigt bra Det var fokuserat, taggat och välspelat. Vi mätte oss verkligen väl med serieledarna spelmässigt under första halvlek. Problemet var bara att de fick in två olyckliga mål. Äh, det handlade ärligt talat om bjudningar där vi ett par gånger tabbade oss. Vi såg ändå med tillförsikt fram mot den andra halvleken. Vi hade ju trots allt visat i första att vi kunde spela oss fram till stora målchanser, så chansen fanns fortfarande att ta poäng. Tämligen omgående fick dock HL in trean, då gick den extra luften och energin ur oss. Vi spelade färdigt resten av matchen på ett hedervärt sätt, hela kvällen. Vi kan se att något är under uppbyggnad med årets AIF. Något bra. Långa Noah 2 Bullens Rejäl och snabb i både tanke och ben Ryssby – AIF 1-0 Surt att tappa alla poängen i slutminuten, visst. Men sanningen är ju att vi inte gör en bra insats över 90 minuter. Bra i år är att vi har en stabil struktur i försvarspelet, vilket gör att vi oftast inte släpper in mål under perioderna när vårt eget spel med bollen inte sitter. Håll i den delen av spelet även i fortsättningen. Men den här kvällen var vi alltför uddlösa framåt, stressat och bråttom när vi fick spelvändningar och blekt och fantasilöst när vi fick längre tid i anfall. Dessutom massor av tekniska fel. Nah pajkar, detta dög inte. Skärpning ombedes från Läktarn. Abbe 2 Bullens Modig, offensiv och greppsäker. Vi gillar vår unga keeper. Häradsbäck - AIF 2-0 Lång bortamatch för oss på Läktarn och vi hade knappt hunnit parkera bilen innan hemmalaget får in ett mycket turligt mål genom en chansartad lobb/skott/inlägg. En tung start vilket även syntes på vår inställning i inledningen. Alla var inte riktigt villiga att ge allt för varandra i nedlagt arbete. Och det vet vi att vi måste göra för att prestera den fotboll som vi vill. Trots det har vi lite halvchanser. Sen börjar vi bra i andra halvlek. Skapar mer och tar över spelet en stund. Men vi får inte in den kvittering som vi hade behövt där. Sammantaget åter en okej insats men vi vet att ni kan mer därute. Vi på Läktarn gillade även Zalans inställning vid räddningen på mållinjen. Noah O och Steven 2 Bullens Vårt mittlås som både hanterade motståndare och en mycket svårspelad plan. Få fel. Gabbe S och William 1 Bullens Motorerna som driver laget med ett oerhört arbete box-to-box. Hamid 1 Bullens Aktiv och tuff på sin backplats. AIF - Virestad 0-4 Seriens äldsta lag mot seriens yngsta (AIF). Första halvlek glömmer vi. Motståndarna utnyttjade alla våra svagheter och får full utdelning. Hade vi spelat med samma energi och samordning i press- och försvarsspel som vi gjorde i andra halvlek under de första 45 så hade vi haft ett annat resultat. Då hade vi på Läktarn också varit mer generösa med korv! Zalan 1 Bullens - alltid påkopplad och hårt arbetande oavsett vad det står på resultattavlan. Kånna – AIF 2-3 Vi är ganska tydligt det bättre laget och därför vinner vi. Ibland är fotboll så logisk helt enkelt. Förutom en period i andra där ett par onödiga bolltapp leder till deras båda mål ser vi fortfarande ett bra organiserat AIF i defensiven och en härlig energi i offensiven och i duellspelet. Vi gladdes speciellt hur vi fick in segermålet, när 5-6 spelare dök in på returerna nära mållinjen och inte gav sig förrän bollfan efter kalabaliken låg inne i nätet. En härlig vinnarvilja där pajkar ! Vi spöade Kånna, säsongen är nästan räddad redan.... William 2 Bullens Det leende kärnkraftverket Kevin M 2 Bullens Många knallhårda återerövringsdueller och viktigt mål Zalan 2 Bullens Har en jättesäck med målmedveten attityd. Noll fel dessutom Gabbe 1 Bullens Inte en toppinsats, men dominerar ändå periodvis AIF – HITS 1-3 En helt OK insats där vi faktiskt hade kunnat ta poäng. Problemet är att det inte räcker med helt OK om man vill vara säker på vinst mot en lite svagare motståndare. Japp, vi är faktiskt ett bättre lag än HITS, spelare för spelare ! Speciellt på Angelvi förväntar vi oss att ni ALLA tar fram era bästa prestationer. Alltid. När ni gör ert absulut bästa är vi alltid nöjda på Läktarn. Oavsett vinst eller förlust. Gabbe 2 Bullens Oerhörd arbetsinsats i andra Zalan 1 Bullens Bra fotbollspelare. Bra attityd. Pjätteryd - AIF 2-3 Vi på Läktarn hade det rätt trevligt i den kyliga majkvällen. Det syntes direkt att AIF hade bestämt sig. Tre poäng skulle med hem! Med undantag för några farliga hörnor från oss så var hemmalaget dock piggast första kvarten. I princip var det därför rättvist att de också tar ledningen. Sen tar vi över, kvitterar, tar ledningen och utökar till 1-3. Vi tar fram ett antal kvalificerade målchanser. Sen tror vi att allt är klart. Lite slarv. Lite trötta ben. Och vips så gnager sig Pjätteryd in i matchen igen och reducerar. Men vi håller i och ut ända fram tills slutsignalen. Årets första trepoängare är klar! William 2 Bullens - hela tiden aktiv och farlig framåt Zalan 1 Bullens - jobbade sig in matchen och stängde igen sin kant Gabbe 1 - effektiv, elegant och lite elak när det krävs Hallaryd – AIF 1-0 I första såg vi ett systematiskt samspelande AIF. I försvarsspelet alltså, framåt var det ganska uddlöst. Vi fick ändå till några slumpmässiga halvchanser. Hallaryd hade bollinnehavet, men tilläts inte komma åt många bra mållägen. De fick dock in sitt ledningsmål efter en fast situation. I andra kom AIF ut med en annan plan och en annan attityd. Nu var det mer intensivt i duellerna och presspelet. Lite mer framåtlutat och chansartat i jakten på kvittering. Det kunde mycket väl ha resulterat i några mål, vi hade Hallaryd i rejäl brygga. Behåll den här attityden så tar vi garanterat ett gäng poäng under säsongen ! Joel och Långa Noah 1 Bullens var Samspelta som ett dragspel Abbe 1 Bullens Klister i handskarna Herr 20 apr 2023 0kommentarer