Truppbygget pågår! Många spelare har redan gett besked om en fortsättning, vilket är väldigt positivt. Klara förlängningar Johan Gunnarsson Gustav Nilsson Joel Andersson Axel Larsson Hampus Nygren Mahmoud Jarad Noah Andersson Robert Pavel Victor Bogren Karlsson Zalan Antal-Szalmas Jamil Khader Kevin Meijers Felix Johansson Mohammad Muradi Emil Ramshammar Hamid Ahmadi William Bogren-Karlsson Albin Ohlsson Melvin Coger Martin Andersson (comeback) Noah Ohlsson Gabriel Johansson (studier) Taher Ataeey Simon Rydström Ricsi Mate Nya spelare Wille Almqvist in från LIF U Oscar Jensen Farmer in från Agunnaryd Mahdi Jafari in från Rydaholm Alireza Hassanie comeback Isak Petersson in från Agunnaryd Albert Svensson in från LIF U Eliaz Nilsson comeback Ledare Per Andersson Steven Binks Elisabeth Olsson Fotbollsektionen 25 okt 2023 0kommentarer
  • Inomhusträning!

Vi kör inomhusträning som ett utvecklande och varierande inslag i vår fotbollsverksamhet. Herrseniorerna Start lördag 28 oktober 11:00-12:30 Kungshögshallen. Träning varje lördag! Under november kommer det även att bli några träningar på konstgräs Lagavallen. I december inomhus även onsdagar 21:00-22:00 Kungshögshallen. Nya spelare välkomna på provträning! Tjejer och killar födda 2014-2017 Träning Angelstadskolans gympasal tisdagar 17:30-18:30 med start 7 november. Tjejer och killar födda 2008-2013 Träning Angelstadskolans gympasal tisdagar 18:30-19:30 med start 7 november. Nya tjejer och killar alltid välkomna! Frågor till Elisabeth Olsson 0730279402 Fotbollsektionen 20 okt 2023 0kommentarer
  • Sammanfattning höstsäsongen 2023

Då är fotbollssäsongen 2023 stängd. Tabellmässigt blev det ingen höjdare då vi tar en sjundeplats bland nio lag. Vi kom tyvärr rätt tidigt i ett vaccum utan möjlighet att lyfta i tabellen. Samtidigt var fördelen att det gav våra unga spelare arbetsro och lugn att tålmodigt jobba med prestation och utveckling. Just detta hoppas vi kunna ta med oss in i 2024 med en trupp i en otrolig utvecklingsfas som lag och individuellt. 230619 AIF - Hallaryd 2-2 (0-1) Absolut ingen märkvärdig fotboll från något av lagen på Lagan Turf. Dock är vi det lag som har bäst intentioner och vi ligger också närmast ett ledningsmål. Men det blir som det brukar för oss. Vi släpper in ett mål lite för enkelt. Efter halvtidsvilan får vi sedan med oss två mål och går upp till ledning. Men vi lyckas inte knyta ihop den berömda säcken och matchen slutar 2-2. Mål: Kevin Me och Simon (som med hjälp av ett Hallarydben får göra sitt första AIF mål) 230822 AIF - Pjätteryd 1-2 (0-2) Ett lååångt sommaruppehåll senare… På förhand en viktig match för båda lagen med målet att få kontakt uppåt i tabellen. En härlig augustikväll hemma på Angelvi. Men när matchen väl började så var det inte så mycket mer än vädret som var härligt. Vi gör extremt mycket enkla misstag, tekniska fel och felbeslut som ständigt sätter oss i numerära underlägen i de olika lagdelarna. Pjätteryd är inte ett sämre fotbollslag än att de tar till vara på allt vi bjuder på. Underläge 0-2 i paus. I andra halvlek vänder vi matchbilden totalt och skapar mycket mer press tillsammans vilket också genererar bollvinster, chanser och även ett oerhört vackert mål från Mo som återkommit från en sejour i Rydaholm. Vi får även se rutinerade Johan G i sin fotbollscomeback! Mål: Mohammad M 230829 HiTS - Angelstad 4-1 (0-1) Anrika Skansborg med ett jättefint men möjligen något halt gräs blev sista fotbollsstoppet i augusti. Vi börjar lite trevande och försiktigt men har bra kontroll defensivt. Efterhand tar vi över mer och mer av spelet. Vi har de klart bästa passningsfötterna och gör en mycket bra första halvlek som avslutas med vårt ledningsmål i 44:e matchminuten. I nästa minut är vi ytterst nära att göra ytterligare ett mål. Skönt att gå till pausvila med ledning! I andra halvlek får sedan HiTS kvittera och ta ledningen tidigt och då orkar vi tyvärr varken fysiskt eller mentalt komma tillbaks. Förlusten 4-1 känns något stor men sån är fotbollen ibland. HiTS är väldigt kliniska och omsätter i princip de chanser de har till mål. Mål: Kevin Meijers 230904 Angelstad - Kånna 4-3 (1-2) Tillbaks på Lagan Turf igen eftersom Angelvi nu var alltför blöt efter senaste veckornas regn. Vi brukar trivas bra i Lagan och det visade vi ikväll också. Vi tar ledningen på straff tidigt i matchen. Kånna replikerar sedan två gånger om på frisparkar långt utifrån som passerar Abbe som har en lågt stående kvällssol i ögonen. Annars är vi det bättre laget genom hela matchen både i fötter och arbetskapacitet. Vi får utdelning i andra halvlek och kan vända och vinna efter att ha hämtat upp underläge x 2. Mycket efterlängtad seger! Fint jobb av samtliga! Mål: Kevin Meijers (3) och Steven B 230910 Virestad - Angelstad 4-0 (3-0) Serietvåan som jagar kvalplats väntade på bortaplan. Virestad är nog ett av de lagen i serien som har den tydligaste spelidén med ytterbackar som hela tiden fyller på och skapar numerära överlägen. Detta har vi svårt med och och vi blir tidigt ganska ansatta av deras spelbredd och spelvändningar. Vi hamnar i ett underläge 2-0 men känner ändå att vi kan orka lite mer än motståndarna i den varma septembersolen. Vi skapar i det läget en tre-fyra stycken bra chanser men antingen så hakar det upp sig i skottögonblicket eller så räddar målvakten utan att behöva jobba alltför svettigt. Istället sätter Virestad 3-0 innan paus och då blir det tungt. Vi försöker i andra men får inte till det utan får lämna utan mål. Positivt idag är att flera av våra 15-17 åringar får mycket speltid och sköter sig mycket bra. 230916 Angelstad - Häradsbäck 1-2 (1-2) Solig hemmamatch på Angelvi mot nuvarande tredjeplacerade Häradsbäck. Motståndarna var för dagen endast tolv i truppen. Och precis som vi anade blev de slitna efterhand på den fortfarande tungsprungna planen. Problemet för oss var att de dessförinnan hann göra två mål. När vi i första halvlek reducerar via ett mycket vackert anfall så tror vi verkligen på mer. Vi tar över mer och mer av spelet i takt med att motståndarna tröttnar. Vi skapar en hel del chanser men vi får inte in bollen. Ibland finns ingen rättvisa i fotbollen. Vi tar dock med oss bra prestationer från alla. Mål: Ricsi M 230923 Angelstad - Ryssby 1-2 (1-2) Årets sista uppträdande på Angelvi blev ganska blött och kladdigt i regnet. Det förstörde till viss del det spel som båda lagen hade intentioner att spela. Tidigt underläge men trots det absolut inga uppgivna spelare utan tvärtom så jobbar vi på, skapar chanser och gör allt vi kan för att komma ikapp. Dock kommer vi inte närmare än en reducering. Mållös andra halvlek. Men hela laget ska ha beröm för attityden - hela kvällen! Mål: Kevin Meijers 231001 HL 21 - Angelstad 4-0 (4-0) Sedan länge klara HL har gått rent utan poängförlust i 15 omgångar. Vi ville göra allt för att sätta stopp för det i sista matchen. Med lite folk borta såg det tufft ut på förhand och tyvärr börjar matchen på sämsta tänkbara sätt för oss. Vi släpper in fyra (4) mål under första halvleken. Fasta situationer är HL väldigt bra på. Det är tyvärr en mycket avgörande faktor. Men vi håller uppe spelet väl därefter och vi hänger med överraskande bra. Kevin Meijers som mittback får rättvist priset som bästa AIF spelare! TACK TILL ALLA SOM STÖTTAT UNDER ÅRET! Fotbollsektionen 2 okt 2023 0kommentarer
  • Höstens alla hemmamatcher på Angelvi!

Gå på fotboll lokalt! Här kommer spelschemat för höstsäsongens alla hemmamatcher på Angelvi. Följ gärna våra tjejer och killar på plats. Reservation för förändringar! Tips! Om du inte redan har upptäckt Min fotboll så är det hög tid! In och följ våra lag där! Välkomna till Angelvi! P/F 2013-2016: Träningsmatcher mot Lidhult måndag 11 september 18:00. F 2010-2012: Tisdag 15 augusti 18:45 Bors SK Söndag 27 augusti 16:00 Sandsbro Onsdag 30 augusti 18:00 Ljungby Tisdag 5 september 17:45 Ryssby Söndag 17 september 16:00 Växjö DFF P 2006-2008: Vårt kombinationslag P07 spelar eventuellt nån hemmamatch på Angelvi men inte fastställt i nuläget. Herrsenior:: Tisdag 22 augusti 18:30 Pjätteryd Måndag 4 september 17:45 Kånna OBS spelas på Lagan Turf! Lördag 16 september 12:00 Häradsbäck Lördag 23 september 15:00 Ryssby Som sagt - förändringar kan ske. Fotbollsektionen 9 aug 2023 0kommentarer
  • Snabbgenomgång av vårsäsongen 2023

Märkligt nog har vi redan spelat halva säsongen. Efter Råstorp/ Timsfors avhopp så blev det bara nio lag i div 6 Älmhult. Vi har föryngrat ett lag som var ungt redan förra året. Snittålder på drygt 22 år och yngsta truppen i serien. Merparten av våra spelare är födda 2003-2008. Självklart finns inte rutinen på plats men den växer och framförallt ser vi att vi utvecklat vårt försvarsspel, riskminimering och försvar vid fasta situationer. Offensivt tycker vi väl att vi inte fått det att stämma riktigt. Vi vet att det finns mer att leverera. Inte har vi heller haft nån så där match där allt stämmer och där man får med sig lite extra flyt. Vi fortsätter spela en fotboll där vi fokuserar på fotboll och mindre på domslut mm. Vi ligger bra till i den s k Fairplayligan som vi vann 2022. Här kommer en liten sammanfattning av vårsäsongens åtta matcher sedd med AIF-ögon. 230418 Hallaryd - AIF 1-0 (1-0) En jämn seriepremiär på Åvallen. Välorganiserat försvarsspel genom hela matchen. Underläge i paus och vi går verkligen för ett kvitteringsmål i andra halvlek. Vi skapar flera chanser och halvchanser som lätt hade kunnat ge utdelning men vi får lämna mållösa. Tre debutanter i sin första tävlingsmatch för Angelstad - Abbe, Joel och Simon - och bra gör de det också! 230504 Pjätteryd - AIF 2-3 (1-1) Planens beskaffenhet - ganska smal, hård och vårojämn gjorde att inget av lagen kunde/ vågade rulla något i backlinjen. Istället blev det ganska mycket uppspel över mittfältet och snabba spelvändningar. Och i det spelet var vi något starkare än Pjätteryd över 90 min. Vi hade vår bästa period i mitten av matchen och det är där vi avgör till vår fördel. Två nya seriedebutanter - Felix och Noah H. Även Victor med på bänken. William utsågs av hemmaklubben till lagets bäste ikväll. Mål: Gabbe, Kevin Me och Noah H som alltså får bli målskytt i sin tävlingsdebut för AIF. 230509 AIF - HiTS 1-3 (1-3) Äntligen tillbaks på Angelvi! Tyvärr är vi inte riktigt påslagna i matchinledningen där HiTS är mer på och spelar fysiskt på ett mycket tydligare sätt än vad vi klarar av för dagen. 0-1 målet är bara att acceptera. Vi kommer igen och har en bra period 10-15 min och gör 1-1. Sen straff och 1-2 som sedan får bli 1-3 när vi bjuder på lite för mycket. Andra halvlek blir mest en kamp på mitten. Nästan inga målchanser överhuvudtaget. HiTS bevakar utan att övertyga men vi är ikväll lite för uddlösa offensivt. Mål: Kevin Me 230517 Kånna - AIF 2-3 (0-1) Kånna som har haft en tuff inledning i serien ville göra allt för att få sin första poäng i denna match. Vi är dock det bättre laget trots att vi lite grann släpper in dem i matchen en stund i andra halvlek. Vi visar härlig vilja matchen igenom. Rättvis vinst! Hampus gör sitt första seriemål när han krigar in vårt segermål! Mål: Kevin Me, William och Hampus 230525 AIF - Virestad 0-4 0-3) Årets hittills definitivt sämsta prestation i första halvlek. Viljelöst, energilöst och idéfattigt. Vi skapar mycket litet framåt och hamnar fel i många situationer i försvarsspelet, vilket Virestad verkligen utnyttjar till fullo. 0-3 i paus och ett tufft läge. Dock går vi ut med mycket mer vilja i andra halvlek och tar med oss en klart bättre halvlek. Men nollade. Axel L och Victor BK gör sina första byten i seniorlaget. Positivt att 17 spelare får speltid. Viktig rutin. 230531 Häradsbäck - AIF 2-0 (1-0) Vi får en riktigt sorglig start på matchen när Häradsbäck i första matchminuten slänger iväg en luftboll som överraskande för alla dalar in i mål. Absolut inte den start som ett lag som behöver bygga självförtroende vill ha. Hemmalaget har kommandot utan att skapa särskilt mycket. Vi jobbar på men lite för mycket på egen hand för att kunna få grepp. I andra halvlek skapar vi ett litet momentum inledningsvis och det hade inte känts alltför märkligt om vi hade fått till en kvittering där på ett flertal målchanser. Men icke. Istället tar Häradsbäck tillbaks initiativet och har också de ett par feta chanser innan de gör 2-0 i slutminuterna. Sur förlust då vi vet att vi kan så mycket mer. Gabbe J, återvändare, gör debut i andra halvlek. 230608 Ryssby - AIF 1-0 (0-0) Varm försommarkväll på alltid lika trevliga Lunnavallen. Det kändes taggat inför match och vi var också det lag som startade matchen bäst. Försök till spelvändningar och flera avslut mot Ryssbys mål. Dock lite naiva avslut och oftast utanför och över målramen. Där borde vi med mer skärpa avgjort matchen till vår fördel. Men mål blir det inte. Efterhand spelar Ryssby upp sig och har mer av spelet andra halvlek. Vi fortsätter lite slarvigt och oengagerat med en del enkla misstag.När två minuter återstod tror vi nog alla på 0-0 men efter en tilltrasslad situation framför vårt mål lyckas Ryssby stöta in 1-0. Tråkigt för Abbe att få en smäll på knäet just i den situationen också då han gjort det mesta rätt i matchen. 230617 AIF - HL21 1-4 (0-2) Vi tog emot suveräna serieledarna på Lagan Turf då vår egen matta inte mått så bra i värmen. Inledningsvis blev det en bra division 6 match där vi faktiskt såg vassast ut. I första halvlek har vi två tre riktigt bra chanser men 0-2 i paus på två lite väl enkla mål där vi inte är helt tydliga i våra roller. Andra halvlek är sämre från båda lag. HL slår ofta långt och högt. Vi är tekniskt bättre men underlägsna i det fysiska spelet. Vi bryter vår måltorka när William snyggar till siffrorna till 1-4. Fotbollsektionen 17 jun 2023 0kommentarer