• Referat: Aneby SK P05 - Värnamo IK P06

Puhh...en oerhört dramatisk och jämn match som slutade med en (tursam) hemmaseger. Men vi tar det från början... I första perioden var det frustrerat i hemmalaget. Vi hittade inte rätt i positionerna och Värnamos taktik att låta en spelare ligga högt uppe vid vår målvakt och fiska i uppspelsfasen gjorde oss lite förvirrade i början. Var lite tveksamhet mellan backarna vem som skulle ta djup och då hamnade centern i ett val med följd att Värnamo hittade enkla uppspel på kanterna hela tiden. Vi skapade dock en hel del chanser men Värnamos målvakt var lysande genom hela matchen och tog allt. Ledning Värnamo efter första med uddamålet, 1-2. I andra perioden gjorde vi små taktska förändringar och hamnade mycket mer rätt i spelet. Vi lyckades låsa Värnamos uppspel och hade ganska mycket av spelet. Fortsatt storspel av målvaten i Värnamo gjorde dock att vi bara fick in en enda boll, alltså 2-2 efter två spelade perioder. Känslan i tredje var att vi gradvis "malde ner" Värnamo med hårt jobb och tidigt gjorde vi två mål på situationer som skapades av just detta hårda jobb på Värnamos backar. Kanske tog vi ut det hela lite och trodde at det skulle rinna iväg? Vi spelade dock fortsatt bra och borde kanske ha stängt matchen men i och med Värnamos reducering med 5 minuter kvar vände känslan. Som vanligt i dessa lägen har vi svårt att lita på vår förmåga och blir stressade. Värnamo satte press på oss och skapade en hel del lägen, det var bollar som dansade på mållinjen, det var stolpskott o s v. Kulmen i dramatiken kom med 20 sekunder kvar då Värnamo fick straff i en tilltrasslad situation. Vår målvakt vann dock kampen och räddade straffen och blev därmed stor hjälte i denna kämpainsats! Vi har genom åren förlorat så många jämna matcher på slutet, men här fick vi med oss den här matchen. Kanske någon sorts rättvisa vi ändå förtjänat...? Men det kunde precis lika gärna slutat med delad poäng eller t o m Värnamoseger, så jämnt och dramatiskt var det! Stort tack till spelare och ledare, samt publik i bortalaget som alla uppträdde exemplariskt och bidrog till en riktigt trevlig tillställning! Innebandy Utvecklingslag Herr 24 nov 2019 0kommentarer
  • Referat: Gnosjö IBK P06 - Aneby SK P05

Resan gick under söndagen från ett snöigt Aneby ända ner till Gnosjö, vår längsta bortaresa någonsin! Vi blev varmt mottagna av trevliga ledare i Gnosjö och laddade för match i en fin hall. Vi hade för dagen satt upp lite nya femmor, vilket såg mycket spännande ut. Tidigt i matchen fick vi känslan av att vi var det starkare och jämnare laget och fick en ledning med 3-0. Men Gnosjö tog vara på några misstag vi gjorde och jämnade ut resultatet: 2-4 i vår favör efter första. Trots ledning var killarna lite frustrerade och bestämde sig för att gå ut och vara mer fokuserade i andra. Snabbt tog vi tag i spelet och dominerade fullständigt. Målen trillade in och snart kändes matchen vunnen... Resten av matchen handlade mest om att behålla fokus och fortsätta spela boll och inte bli för fixerade på att "jaga poäng". Slutresultat 5-17. Det är inte ofta vi har varit i positionen att utklassa en motståndare, så på det sättet unnar vi killarna den här känslan...äntligen! Men å andra sidan får vi konstatera att det är tråkigt med så här ojämna matcher och det skär lite i hjärtat när ett lag blir så utspelat. Vi önskar Gnosjö lycka till framöver och hoppas att de repar sig och tar nya tag! Ur vår synvinkel är det kul att se hur vi stundtals låter bollen göra jobbet och får till bra spel. Det tar vi verkligen med oss! Och tre poäng förstås, det var skönt! Innebandy Utvecklingslag Herr 11 nov 2019 0kommentarer
  • Referat: Aneby SK P05 - Jönköpings IK Ungdom P06/1

Förlust för andra matchen i rad = tung start på serien. Tyvärr lyckas vi inte heller denna match komma upp i den standard vi stundtals visade under försäsongscupen där vi matchade ett par riktigt bra 05-lag. Vi blandar fina prestationer med missar och släpper in för lätta mål bakåt då försvarsspelet inte är alls bra. Vi släpper förbi kvicka JIK-spelare alldeles för lätt. Och då är de giftiga! Men långa stunder är känslan att vi ska kunna vinna den här matchen då vi pressar fast JIK och surrar runt deras mål och skapar en hel del halvchanser. Men vi är inte riktigt giftiga när vi får lägena. Framför allt släpper vi iväg matchen för mycket i första perioden, sex insläppta mål är galet mkt. Vi gjorde ett par förändringar och lyckades täta till bakåt bättre ju längre matchen gick. Men samtidigt tappade vi kraft framåt och kom inte närmare än 7-7 inför sista perioden. Men på den positiva sidan noterar vi att vi gör 7 mål framåt på ett lag som starka Värnamo bara klarade av att göra två på i premiären. Vilket förstås visar att vi inte är ofarliga framåt. Så slutsatsen får bli att vi måste täta bakåt, bli lite tuffare och försöka hålla motståndarna på utsidan mycket bättre framöver. Vi lär av detta och tar nya tag!!! Innebandy Utvecklingslag Herr 20 okt 2019 0kommentarer
  • Referat: IBF Tranås P06 - Aneby SK P05

Seriepremiären borta mot Tranås slutade tyvärr med förlust 6-3. Vår känsla som förlorande lag var ändå att matchen var lite jämnare än siffrorna visade. Ett effektivt Tranås straffade oss hårt när vi tappade bollen i uppspelsfasen och tryckte in läckra skott från distans. Vi vet att vi inte har råd att göra sådana misstag mot ett så pass vasst lag som Tranås. Spelmässigt var vi helt med i matchen och skapade nog med chanser för att egentligen hota Tranås ända till slutet. Men många spelare i vårt lag kändes lite tagna av seriepremiärens allvar och kom inte upp i standard. Var mycket misstag över hela planen, inte minst i avslutningslägen. Tranås målvakt gjorde också en handfull grymma parader som i slutändan blev avgörande. Bara att gratulera Tranås och önska dem lycka till framöver! En trevlig match och ett trevligt bemötande i Tranås uppskattas! Innebandy Utvecklingslag Herr 17 okt 2019 0kommentarer
  • Referat: Aneby SK - Jönköpings IK 2

Dags för sista gruppspelsmatchen - en direkt avgörande match om vem som ska bli tvåa i gruppen efter suveräna Cl98IC! Extra kittlande att det är just JIK som vi haft många spännande och grymt jämna matcher mot de senaste två åren! När det gäller som mest plockar killarna fram vår bästa insats någonsin. Vi ger inte JIK en möjlighet att slå oss, stänger ner deras anfall riktigt bra och är giftiga när vi får chansen. Dessutom en som vanligt grym målvakt längst bak som inte släpper till något alls. Bra fart i spelet, giftiga kombinationer och fortsatt ett stenhårt jobb i grunden! Vinst till slut med klara 5-0 och kommentarerna från tränarna i JIK handlade om att vi i deras ögon helt klart är redo för spel mot andra 05-lag och inte hör hemma i den här cupen. Vi vet att vi börjar närma oss 05-nivån, men kanske var det främst ett sätt för dem att hantera en mindre bra insats...? Vi är helt klart konkurrenskraftiga på 06-nivån numera, men jämfört med 05-lag har vi helt klart en bit kvar både tekniskt och fysiskt som lag. Men idag var vi grymma!!! A-slutspel i morgon mot grymma Fagerhult/Habo som mosat all motstånd i sin grupp...vilken utmaning! Skulle vi gå vidare från den matchen är det en bragd! Innebandy Utvecklingslag Herr 8 apr 2019 0kommentarer
  • Referat: Kinna IBK - Aneby SK

Tredje motståndet stod Kinna för. Det enda vi visste var att de gått ganska bra i sin serie, men i matchen mot JIK som vi tjuvtittade på under fredagkvällen imponerade de inte. Så känslan var att vi skulle kunna slå dem om vi spelade bra. Men det gjorde vi inte. Inte i första perioden i alla fall! Underläge 0-1 skapade oro och frustration. Men i andra fick vi till avsluten och kunde till slut ganska enkelt vinna med 4-1. Gruppkänslan var fortsatt bra och vi jobbar stenhårt och rejält för varandra, vilket är en suverän grund i spelet! Riktigt skönt med en seger till, nu kanske vi till och med skulle ha häng på a-slutspel, allt i egna händer i alla fall inför matchen mot JIK! Innebandy Utvecklingslag Herr 8 apr 2019 0kommentarer
  • Referat: Vetlanda IBF - Aneby SK

I andra matchen ställdes vi mot Vetlanda, ett lag vi inte visste riktig vad vi skulle förvänta oss av. Men vi får säga att de överraskade oss och var ettriga och jobbiga att möta. Vi fick inte riktigt till spelet och fick verkligen kämpa till oss en uddamålsvinst. Kampen var av yttersta klass, men spelet måste vi utveckla var känslan vi tog med oss till fortsättningen. Oerhört viktigt att vinna andra matchen och slippa pressen att riskera att bli sist. Målet var att till varje pris undvika den platsen, kändes så tråkigt med bara en bonusmatch på söndagen. Och tack vare denna vinst såg det klart ljusare ut... Innebandy Utvecklingslag Herr 8 apr 2019 0kommentarer
  • Referat: Aneby SK - CL98IC Blå

Dags för vår första innebandycup - Fair Play Cup! Efter att ha scoutat motståndet lite + pratat med en förälder insåg vi att detta var ett grymt starkt motstånd. Det tempo de drog upp i första perioden har vi aldrig tidigare stött på! Men killarna stod upp riktigt bra och gav dem något att bita i. Slutresultatet 1-3 var inte mycket att säga om, vi kände att vi gjort det bra och så var det verkligen! De krossade senare övriga lag i gruppen och blev tvåa totalt i cupen... En riktigt bra start tog vi med oss från fredagen och hade en känsla av att vi helt klart skulle kunna störa många lag om vi spelade som i den här matchen! Innebandy Utvecklingslag Herr 8 apr 2019 0kommentarer
  • Referat: Jönköpings IK P06/1 - Aneby SK P05

En spännande match på bortaplan som slutade rättvist med ett oavgjort resultat till slut. Första perioden slutade mållöst och i andra perioden följdes lagen åt målmässigt och ställningen inför tredje var 2-2. I början av tredje perioden ryckte JIK till sig en tvåmålsledning, men ett hårt kämpande bortalag tog sig i fatt och det blev till slut delade poäng. Roligt att konstatera att grabbarna klarade av att kämpa hårt för varandra, och att göra det en HEL match utan att tappa iväg resultatmässigt. Fantastiskt bra jobbat! I och med dagens poäng har vi tagit fler poäng än förra året och därmed bekräftas vår känsla att vi på många sätt gör en bättre säsong i år och vi får ett tydligt kvitto på att vi är på rätt väg med gänget, även om vi förstås hoppats på fler vinster än vi lyckats med. Nu taggar vi för två riktigt svåra matcher mot seriens två bästa lag Nässjö och Månsarp och sedan vår första cupupplevelse som avslutning på säsongen! Innebandy Utvecklingslag Herr 2 mar 2019 0kommentarer
  • Referat: Aneby SK P05 - KFUM Jönköping P06/1

Svår hemmamatch mot starka KFUM, det kunde väl bara gå på ett sätt? Svaret blev ja. Men det satt rätt så hårt inne ganska länge... Vi hade innan matchen bestämt oss för att göra allt vi kunde för att ligga nära KFUM och störa dem. Vilket vi lyckades med i första perioden. Riktigt ettriga var vi och tillät inte KFUM komma fram till några vettiga lägen. I stället pressade vi stundtals på riktigt bra och skapade flera lägen, hade t ex nån boll i stolpen förutom det mål vi lyckades göra. Ställningen efter första perioden var ledning 1-0 och känslan var riktigt bra. Men frågan var, skulle vi orka? I andra perioden lyckades vi inte lika bra med försvarsspelet, men vi lyckades hänga med målmässigt riktigt länge. Med bara lite tid kvar av andra ledde vi fortfarande med 4-3, men successivt släppte vi till fler och fler enkla lägen som KFUM förstås tog vara på med effektiva och fina avslut. Vi försökte kämpa på, men orkade inte längre ligga lika nära deras skickliga och kvicka spelare. Tyvärr gjorde vi några misstag för mycket och snöpligt rann det iväg på slutet till 4-6 inför sista. Vi försökte gjuta mod i oss och känslan var att det inte alls var omöjligt inför sista perioden att vi till och med skulle kunna vända på det här. Men så blev det inte alls. Allt fler enkla misstag, särskilt två inom nån minut i början gjorde att matchen i princip dog. 4-8 blev en för stor uppförsbacke. Vi försökte pressa högt och kanske få ett par enkla mål, men effektiviteten i läget var inte där idag. Heller. Så istället fick KFUM ytterligare några enkla mål på kontringar och det hela rann iväg till en solklar förlust med 12-5. Men siffrorna speglade inte hela matchen faktiskt. Det blev för stora siffror. Ska vi summera lärdomarna så håller det inte att göra så många egna misstag när vi själva inte är särskilt effektiva framåt. Ska vi spela ett så intensivt försvarsspel som vi försöker göra måste vi få bättre kondition i gänget, det är för många som tröttnar efter halva matchen. Men vi kämpar och sliter och gör verkligen ett försök, det ska alla ha en stor eloge för. Vi förlorar mot ett bättre, jämnare och mer komplett lag. Nya tag nästa helg mot JIK! Innebandy Utvecklingslag Herr 24 feb 2019 0kommentarer