• Damlaget lyckades förlora trots mängder med målchanser

Gör man inte mål på chanserna så är risken överhängande att man förlorar matcherna oavsett vilka man möter. Motståndarna Ytterby körde tvärtom, de skapade få chanser och gjorde istället mål. Stundtals var det parodi över alla missade målchanser, speciellt första delen i andra halvlek där man är fullständigt överlägsna och skapar oerhört klara målchanser. Tyvärr är det en klen tröst att laget spelar bra och skapar mängder med målchanser, den här förlusten var mycket kostsam för laget inför framtiden. Skall man ha chans att vinna en serie får det inte se ut på detta sätt när målchanserna dyker upp, då kommer det komma fler förluster framöver. B-lagen är som vanligt ett gissel, ibland är de supertaggade som ikväll och andra matcher ser det helt annorlunda ut. Men i kvällens match är det de egna misstagen som kostade laget poäng. Nästa match spelas kommande söndag borta mot Angered BK. Aktuell tabell ÄIK dam - Ytterby IS B 1-2 (0-2) Mål: Olivia Leyonlund. Varning: Daniella Susa. Laget 1. Ida Persson 4. Jennifer Thiel 5. Ellen Podvorec 6. Sofia Larson 7. Vilma Winberg 8. Olivia Leyonlund 9. My Nordgren 10. Ebba Sporrong 12. Sofia Marainen 13. Annie Karlsson (K) 14. Amanda Gustavsson 16. Alma Lundqvist 17. Mathilda Niklasson 18. Daniella Susa 20. Emma Rhodén Tränarkommentar Jennifer - Efter ett lite för långt matchuppehåll var vi något trögstartade i första halvlek. Vi hade många lägen men bjöd istället motståndarna på ett par omställningar som de förvaltade väl. Tyvärr 0-2 på tavlan i halvtid. Jobbigt men vi knöt näven och gick ut och visade hur väl vi kan spela boll. Många lägen framåt men det resulterade endast i ett mål. När slutsignalen gick var första förlusten ett faktum. Nu laddar vi om och har en vecka på oss att slipa på målskyttet. ÄIKs Föreningssida för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Återigen dags för damlaget att spela match

Damlaget har återigen haft ett litet uppehåll i seriespelet efter derbysegern mot grannen Ahlafors IF. Inledningen har varit positiv med tre segrar och en oavgjord. Nu väntar möte med ett av B-lagen i serien och som vanligt med dessa lag kan man inte veta vilket motstånd som väntar. Tyvärr en del skador i truppen, till denna match saknas Julia Svennblad, Tilde Sandh och Erica Larsson. Dessutom är junioren Alva Hansson Björnram på stadslagsläger i Uddevalla för de födda 2009. Matchen var tänkt att spelas på gräsplanen men tyvärr är den fortfarande lite för blöt och mjuk. Då det redan ligger matcher på konstgräset så skjuts matchstarten fram 30 minuter så en vettig uppvärmning kan genomföras. ÄIK dam - Ytterby IS B När: Söndag 12/5 Var: Älvevi Konstgräs Avspark: 18:30 Uttagen trupp 1. Ida Persson 4. Jennifer Thiel 5. Ellen Podvorec 6. Sofia Larson 7. Vilma Winberg 8. Olivia Leyonlund 9. My Nordgren 10. Ebba Sporrong 12. Sofia Marainen 13. Annie Karlsson (K) 14. Amanda Gustavsson 16. Alma Lundqvist 17. Mathilda Niklasson 18. Daniella Susa 20. Emma Rhodén Aktuell tabell Tränarkommentar - Äntligen dags för match igen efter lite matchledigt efter derbymatchen mot Ahlafors IF. Vi har haft fin intensitet på träningarna och konkurrensen är stenhård återigen och det ser jag bara som positivt. Nu är det dags och fortsätta och jobba på våra prestationer så kommer det förhoppningsvis gå bra även denna gång. Kan ni inte se matchen på plats kan ni som vanligt följa matchen på appen Min Fotboll ÄIKs Föreningssida för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Målfest och 3 viktiga poäng till herrlaget

Isande vindar drog över Älvevi men underhållningen var av allra högsta klass. Kanske inte kvalitetsmässigt, men publiken fick se det mesta denna eftermiddag. ÄIK öppnade matchen starkt och styrde första tjugo minuterna och tog även ledningen med 2-0, där och då kändes det som om det skulle bli 3 enkla poäng denna dag. Men Angered kom in i matchen mer och mer och reducerade även till 2-1. Strax innan pausvilan kom 3-1 efter en hörna och det var ett bra resultat att få med sig in i pausvilan. Andra halvlek står och väger inledningsvis men när det kommer en reducering från ingenstans började viss oro sprida sig bland supportrarna. Comebackande Alexander Stéen gör sitt tredje mål för dagen när han tycker in 4-2 i nättaket och då kändes det genast bättre på läktarplats. Men endast 30 sekunder senare reducerar Angered återigen vilket kändes oerhört onödigt. Med 10 minuter kvar får ÄIK en straff som såg aningen billig ut och detta blev för mycket för bortalaget som lägger allt sitt fokus på domarna efter detta. 5-3 på straffen och där avgjordes matchen. 2 utvisningar och 6 gula kort blir det totalt för bortalaget och då ger man sig inte riktigt chansen att kunna vinna en match. Detta är ju annars ett område ÄIK förbättrat denna säsong, att inte ta massa onödiga gula och röda kort och fokusera på fel saker. Här har man gått från botten till toppen i fairplayligan, mycket bra. Angered reducerar återigen med minuterna kvar men närmare kommer de inte. Den här matchen borde ha stängts långt tidigare, samtliga 4 mål som släpps in hade kunnat undvikas med ett nogrannare och synkat försvarsspel. Men oavsett 3 oerhört viktiga poäng in på kontot vilket gör att man nu kan börja kika lite uppåt i tabellen istället. Nästa seriematch spelas hemma fredag 17/5 mot Romelanda UF, förhoppningsvis då på gräset. ÄIK herr - Angereds BK 5-4 (3-1) Målskyttar: Alexander Stéen 3, Hannes Berggren 2. Laget 1. Erik Blomdahl 4. Lucas Sjöborg 5. Edvin Baljhagen 7. Hannes Berggren 8. Alexander Stéen 10. Jesper Knaving 11. Emil Hansson Björnram 12. Philip Engström 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Albin Baljhagen 16. Carl Sandin 17. Olle Hansson Björnram 19. Melvin Berggren 20. Max Sandberg Häggander 22. Ensar Can 23. Melker Blomdahl Alekuriren Aktuell tabell Tränarkommentar - Otroligt skönt med 3 poäng. Vi får en fantastisk start på matchen och borde ha avgjort den mycket tidigare men vi blir lite för bekväma och bjuder in Angered i matchen flera gånger om vilket gör att det lever hela vägen in. Även om det finns mer att önska av spelet idag och framförallt försvarsspelet som annars sett så stabilt ut så tar vi tre mycket välbehövliga poäng och får bra utdelning framåt och det får vi vara nöjda med. ÄIKs Föreningssida för 8 dagar sedan 0kommentarer