• Herrlaget vann en spännande fredagsmatch

Det var uppdukat för fotbollsfest denna fredagskväll. Det var Göta Älvderby mot Romelanda UF på gräsplanen med en ovanligt stor publik på plats, säkerligen en bra bit över 150 personer. ÄIK tryckte gaspedalen i botten direkt från start och radade upp målchanser inledningsvis, men aningen tama avslut i kombination med en oerhört vass målvaktsinsats av Romelandas keeper gjorde att det förblev mållöst. Trots att matchen borde varit avgjord redan efter 10 minuter jobbade Romelanda sig in i matchen sakta men säkert och började skapa en del halvchanser. I 35:e minuten blir det en dråplig situation där ÄIK har inte mindre än 2 jättelägen i samma sekvens precis framför målet, men målvakten räddade mirakulöst. Men när en Romelandaspelare direkt efter dessa två chanser skall rensa bort bollen skjuter han den på en lagkompis och in i mål. Dråpligt och ledning 1-0 i pausvilan och det var ändå ett rättvist resultat, klart i underkant. Andra halvlek är det betydligt mer Romelanda i takt med att ÄIK åker på skador och många byten tvingas göras och det blir aningen oordning i laget. Trots detta skapar Romelanda inte mer än några halvchanser och en del hörnor som ÄIK lyckades nicka bort. Även ÄIK skapade en del lägen i andra halvlek men ikväll var skärpan inte den bästa och det blev inte några egna mål. När domaren blåste av efter 98 minuter jublades det friskt bland ledare, spelare och ÄIK Ultras som idag var rekordmånga borta i ena hörnan. 3 viktiga poäng inkasserades och härnäst väntar Götaholms BK borta nästa söndag även den på gräs. ÄIK herr - Romelanda UF 1-0 (1-0) Mål: Självmål. Varningar: Oscar Sahlberg Heras, Hannes Berggren Laget 1. Erik Blomdahl 2. Lukas Svärdström 3. Loke Svalsjö 4. Lucas Sjöborg 7. Hannes Berggren 8. Alexander Stéen 9. Niklas Ahlbom 11. Emil Hansson Björnram 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Albin Baljhagen 16. Carl Sandin 18. David Eriksson 19. Melvin Berggren 20. Max Sandberg Häggander 21. Melvin Källgren 23. Melker Blomdahl Aktuell tabell Tränarkommentar - Som alltid mot Romelanda blev det en tuff match med mycket kamp och en del smällar men ändå på rätt sida gränsen så till att börja med credd till domaren som håller en bra nivå i denna matchen. Jag tycker återigen att vi inleder starkast och är det bättre laget genom hela matchen även om Romelanda också har några bra perioder men vi lyckas inte riktigt förvalta våra lägen så likt matchen mot Angered så lever det ända in på slutvisslan trots att vi borde avgjort mycket tidigare. Prestationen är dock klart bättre än sist och vi tar med oss tre nya poäng och en hållen nolla så vi är nöjda. ÄIKs Föreningssida för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Första gräsmatchen hemma för herrlaget

Träningar har kunnat genomföras den här veckan på gräset och nu är det äntligen dags för första matchen på Älvevi gräs. Herrlaget tar emot Romelanda, ett lag man de senaste åren mött under många säsonger både i division 4 och division 5. Det brukar alltid bli sevärda matcher med många mål och mycket tuffa närkamper och därmed många tillhörande kort. En hel del frånvaro i hemmalaget, men ÄIK kan trots detta mönstra en bra matchtrupp och förhoppningsvis rida vidare på vågen efter segern senast mot Angered BK. ÄIK och Romelanda har öppnat på ett likvärdigt sätt och befinner sig båda i mitten av tabellen. Nu hoppas vi på fint väder och ett riktigt trevligt Göta Älv derby. Aktuell tabell ÄIK herr - Romelanda UF När: Fredag 17/5 Var: Älvevi Gräs Avspark: 19:00 Uttagen trupp 1. Erik Blomdahl 2. Lukas Svärdström 3. Loke Svalsjö 4. Lucas Sjöborg 7. Hannes Berggren 8. Alexander Stéen 9. Niklas Ahlbom 11. Emil Hansson Björnram 13. Oscar Sahlberg Heras 14. Albin Baljhagen 16. Carl Sandin 18. David Eriksson 19. Melvin Berggren 20. Max Sandberg Häggander 21. Melvin Källgren 23. Melker Blomdahl Tränarkommentar - Äntligen premiär på hemmagräset. Segern mot Angered senast satt hårdare inne än vad den borde ha gjort men vi fick med oss tre poäng och det fanns mycket positivt att ta med oss och jobba vidare på. Mot Romelanda vill vi se att vi fortsätter vara modiga och effektiva framåt och att vi hittar tillbaka till den starka defensiv vi visat upp tidigare under säsongen. Gör vi det så är chansen stor att vi bärgar 3 nya poäng på fredag. Kan ni inte ta er till Älvevi på fredag kväll kan ni följa matchen i textform på appen Min Fotboll ÄIKs Föreningssida för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Damlaget lyckades förlora trots mängder med målchanser

Gör man inte mål på chanserna så är risken överhängande att man förlorar matcherna oavsett vilka man möter. Motståndarna Ytterby körde tvärtom, de skapade få chanser och gjorde istället mål. Stundtals var det parodi över alla missade målchanser, speciellt första delen i andra halvlek där man är fullständigt överlägsna och skapar oerhört klara målchanser. Tyvärr är det en klen tröst att laget spelar bra och skapar mängder med målchanser, den här förlusten var mycket kostsam för laget inför framtiden. Skall man ha chans att vinna en serie får det inte se ut på detta sätt när målchanserna dyker upp, då kommer det komma fler förluster framöver. B-lagen är som vanligt ett gissel, ibland är de supertaggade som ikväll och andra matcher ser det helt annorlunda ut. Men i kvällens match är det de egna misstagen som kostade laget poäng. Nästa match spelas kommande söndag borta mot Angered BK. Aktuell tabell ÄIK dam - Ytterby IS B 1-2 (0-2) Mål: Olivia Leyonlund. Varning: Daniella Susa. Laget 1. Ida Persson 4. Jennifer Thiel 5. Ellen Podvorec 6. Sofia Larson 7. Vilma Winberg 8. Olivia Leyonlund 9. My Nordgren 10. Ebba Sporrong 12. Sofia Marainen 13. Annie Karlsson (K) 14. Amanda Gustavsson 16. Alma Lundqvist 17. Mathilda Niklasson 18. Daniella Susa 20. Emma Rhodén Tränarkommentar Jennifer - Efter ett lite för långt matchuppehåll var vi något trögstartade i första halvlek. Vi hade många lägen men bjöd istället motståndarna på ett par omställningar som de förvaltade väl. Tyvärr 0-2 på tavlan i halvtid. Jobbigt men vi knöt näven och gick ut och visade hur väl vi kan spela boll. Många lägen framåt men det resulterade endast i ett mål. När slutsignalen gick var första förlusten ett faktum. Nu laddar vi om och har en vecka på oss att slipa på målskyttet. ÄIKs Föreningssida för 9 dagar sedan 0kommentarer