• Referat: IFK Fjärås - Alets IK

Tre VIKTIGA poäng in på kontot... Onödigt spännande får man säga att det blev igår! Men vi tar det från början, Fjärås är inte intresserade av något bollinnehav och deras spelide blir tydlig för oss, så fort det bara är möjligt ska bollen bakom vår backlinje, så sammanfattar man nog Fjärås enklast. På detta sätt skapar Fjärås tre målchanser i första halvlek och på dem lyckas de få två mål. Vi har marginalerna mot oss och lyckas inte heller driva upp tempot till önskvärd nivå, 2-1 blir pausresultatet efter att Palle blivit nerriven i straffområdet och Emil enkelt satt dit straffen. Vi känner samtliga i paussnacket att vi är ett klart bättre lag, vi behöver höja bolltempot och ha mer löpvilja i djupled, inte jätteavancerat men fullt tillräckligt. Sagt och gjort, full dominans i andra halvlek leder till att matchen är vänd efter 70 minuter, kvittering av Vigge på nick och ledningsmål genom Toni. Känslan är bra och vi fortsätter att ligga på, dock ändras allt efter ännu en tidig djup boll bakom oss om där Pontus bedöms hindra motståndaren på ojust sätt vilket leder till målchansutvisning, och inte nog med det, vi snackar oss till ännu ett rött i samband med detta. Så 78 minuter på macthklockan och 9 man på plan. Vi reder ut detta på en klockrent sätt och Fjärås lyckas bara skapa en målchans(bollen hamnar i vårt mål men döms korrekt bort för offfside) på dryga 18 minuter med två man mer. Rättvis seger enligt min uppfattning! 1-1 Straff, Emil (Palle), 2-2 Vigge (Malm), 2-3 Toni (Malm) /Coach T Senior Herr 26 aug 1kommentar
  • Referat: Alets IK - IF Centern

Det växer så det knakar på Alevallen! Gödning och vatten gör susen men innebär också att det behöver klippas ofta. Politiken i Halmstad har tydligen bestämt att det inte behövs helgarbete kopplat till underhåll av planer så igår fick vi hjälp av Janne och Ola hos Vapnö IF för att göra planen spelbar, det tackar vi för! Med grymma förutsättningar tar vi också tag i matchen på ett kanon bra sätt, taktiskt är vi helt överlägsna i första halvlek och det är därför ologiskt med 0-1 för IFC när vi slarvar med markeringen på en hörna. Det påverkar dock oss inte speciellt mycket utan vi trummar på och kvitteringen kommer i minut 18 efter ett högklassigt anfall och inlägg från Kripe där Anton dyker upp i "pomoytan" och sätter pannan till. Tiden rullar på och vi har fortsatt kontroll på matchen och med bättre skärpa i avsluten bör vi leda i paus. Andra halvlek drar igång, vi väntar oss att IFC ska förändra något och sätta oss på prov ordentligt men inga större justeringar sker och vi kan fullfölja taktiskt likt första halvek och ha bra kontroll på matchen och i 77:e minuten kommer också ledningsmålet, återigen är det Anton som är målskytt, med en messi-aktion utan dess like gör han 2-1. Med det känns 3-poängaren inom räckhåll. Men som vi alla vet är det skört med ett måls ledning och ytterligare en fast situation leder till kvittering för IFC. Vi ligger på ordentligt resterande 7-8 minuter med hörnor, bollar som dansar på mållinjen och någon ramträff men resultatet 2-2 står sig. Sammantaget är vi klart bättre än vår motståndare i alla spelets skeenden, förutom effektivitet då. IFC är riktigt bra lag inget snack om det, men för dagen visar även vi vilket bra lag vi är och borde gått segrande ur det igår. Besvikelsen man känner är dock endast kopplat till antalet poäng för prestationen är toppklass! Kan vi nå upp till samma nivå även nästa helg? Det siktar vi på!! /Coach T Senior Herr 19 aug 0kommentarer
  • Referat: Kungsbacka IF - Alets IK

Nja, det var inte riktigt så vi ville starta hösten... Orimliga mängder regn under dagen ledde till att matchen fick flyttas till konstgräs, om man nu kan kalla det konstgräs, skulle mer vilja säga balkongmatta. Någon form av minimum-kvalitet borde det väl ändå krävas för spel i Hallands högsta serie kan jag tycka, men icke! Regnet skulle visa sig vara väderfenomen nummer två att påverka dagens match. KIF börjar i medvinden och får lite momentum av att vi inte kan använda ytorna bakom deras lag då bollen stannar i vinden, men vi försvarar oss väl och 0-0 känns rimligt i paus. Med vinden i ryggen i andra känns det som att vi kan få med oss en trea, vi har bra kontroll på halvleken men skapar lite för få avslut mot mål. KIFs ledningsmål kommer efter en inläggsfrispark där vi inte är vakna och tappar markering och bara 3 minuter senare kommer tvåan för KIF också den på frispark, från ca 25 meter otagbart i krysset, ett avslut från den högre skolan i motvind, det lär han inte göra om.... Vi ger oss inte och skapar några bra chanser och oavgjort hade speglat matchen bättre, totalt sett har vi 5 ramträffar och en nick över på mållinjen, men inget nätrassel alls. Lärdomar: Dra på oss mindre frisparkar runt straffområdet och bli kyligare i våra avslut. Vi avslutar med några plus i kanten till Vigge, Sebbe.J och Theo för goda insatser. Nu laddar vi för derbyt nästa helg! /Coach T Senior Herr 10 aug 0kommentarer