• Nära, nära mot Åkarp...

Fredag kväll och hemmamatch mot Åkarp inför välfyllda läktare. Ännu en gång möter vi ett nystartat lag i årets serie, denna gång ett lite "äldre" lag än tidigare motstånd och där vi fick möta ett antal spelare med ganska mycket rutin från seniorspel. Det börjar inte alls bra då Åkarp verkligen är på hugget och får in ledningsmålet redan efter femton sekunder. Mardrömstart som det tog några byten att hämta sig ifrån och vi har svårt att få grepp om Åkarp i första perioden. Med mindre än minuten kvar så kommer även 2 - 0. Vi inser att vi behöver ändra om och göra taktiska förändringar och det lyckas vi ganska bra med i andra perioden. Vi får betydligt bättre tryck i anfallszon och efter knappa fem minuter så reducerar Molly på assist från Hilma. Vi fortsätter att skapa långa och bra anfall hela perioden och med fyra minuter kvar så är det återigen Molly som håller sig framme och trycker in kvitteringen och det är likaläge inför sista perioden. Inför tredje så handlar det bara om att våga vinna och inte börja bli rädda för att förllora. Denna perioden är en av dom bättre som vi har genomfört men bollen vill inte in. Efter nästan halva perioden så åker vi på en kontring som Åkarps vassa anfallare utnyttjar då hon gör Åkarps och sitt egna tredje mål för kvällen. Sista fem minuterna så mer eller mindre bombaderar vi Åkarps mål och vi får även ett powerplay sista minuten där vi tar ut Ida från målet och spelar sex mot fyra men denna kvällen så får vi inte in bollen och säsongens första förlust är ett faktum. Vi gör en riktigt bra match mot väldigt bra motstånd och vi kan inte begära mer av spelarna så det är en mer än väl godkänd prestation men det känns lite surt att vi inte får några poäng med oss. Hilma skickar "fulmössan" för matchens lirare till vår kapten Wilma Brandt som sliter enormt och bidrar med energi hela matchen både på planen och bänken. Redan nu på onsdag den 25/10 klockan 20:00 så smäller det igen i hemmaborgen då FC Helsingborg kommer på besök. Tanken är att dom ska få sota för poängtappet mot Åkarp så alla till hallen och heja fram oss till tre poäng! 1, 2, HSK!!! Damer 23 okt 2023 0kommentarer
  • Malmhaug borta gav tre nya poäng!

Bortapremiären spelades i söndags mot Malmhaug i Kulladals sporthall. Det blev en andra raka vinst för oss och vi har nu fått en riktigt bra start. Vi märker nästan omgående att detta var en match där vi skulle bli tvugna att ta tag i taktpinnen och hålla tempot uppe för Malmhaug var inte intresserade av någon snabb match. Vi vet sen tidigare att det är väldigt lätt att falla in i motståndares låga speltempo och det är inget som passar oss. Det tar tolv minuter innan vi får hål på Malmhaug trots att vi fram tills dess har hunnit skapa ett antal bra lägen. Wilma Brandt avlossar ett skott från central position och Wilma Blomberg har klubban på rätt ställe och styr in bollen. Fyra minuter senare så sätter våra forwards Ellie och Linn full press i offensiv zon på backarna och bollen rensas undan och Anna fångar upp den från sin centerposition och vi går till pausvila med en 2 - 0 ledning. I början av andra perioden så håller Anna sig framme igen och på assist av Ellie så ökar hon på vår ledning till 3 - 0. Perioden rullar på och vi har några riktigt bra lägen som inte hittar in i nät. Vi har några minuter där vi faller in i för lågt tempo och blir lite slarviga men när Malmhaug har haft två - tre lägen så skärper vi till oss igen. Sista minuten får vi ett powerplay och när tiden håller på att rinna ut så skickar Hilma upp bollen på mål och med endast en sekund kvar av perioden så trycker, just det.... Anna in sitt tredje raka mål och vi har 4 - 0 inför sista perioden. Enda målsättningen inför sista perioden var att vinna även denna perioden och hålla matchtempot uppe med full fokus sista tjugo. Efter fyra minuter så lägger Nicole en perfekt diagonalpassning till Adela som med en backhand bakom ryggen slår in 5 - 0 och bjuder på matchens delikatess. Några minuter senare så håller Molly sig framme och på pass från Malin så gör vi även 6 - 0. Tyvärr så får inte Ida hålla nollan i målet då Malmhaug bjuder på en snygg frislagsvariant med en och en halv minut kvar och fastställer slutresultatet till 6 - 1. Detta är en match som vi har full kontroll på från början till slut vilket vi inte är vana vid. Vi lyckas hålla bra tempo och fokus i stort sett hela matchen vilket inte alltid är helt enkelt när motståndet gör allt för att dra ner på tempot. Sex mål framåt är också riktigt positivt för vår del. Anna skickade vår fina mössa för matchens lirare vidare till Hilma för hennes hårda och säkra försvarsspel och för hennes initativ framåt i banan vid rätt tillfällen matchen igenom. Hilma noteras för en assist idag men saknade verkligen inte lägen för både fler assist och mål men dom sparar vi till kommande matcher... Nu på fredag den 20/10 klockan 20:00 så smäller det i hemmaborgen då vi ställs mot Åkarp som precis som vi har full pott efter två spelade matcher. Så alla till hallen och heja fram oss till tre nya poäng!!! 1, 2, HSK!!! Damer 17 okt 2023 0kommentarer
  • Vinst i seriepremiären!

Försäsongen slutade med ett rejält magplask i skånemästerskapens slutspel mot Vv84 men som man säger, dåligt genrep, bra premiär.... och så blev det! Seriepremiär mot Bjärred som precis som vi är nystartade på seniorsidan i år stod för motståndet och som alltid så var det en jämn match där det också som vanligt inte skiljde mer än ett mål när slutsignalen gick... En förstaperiod där det är lite premiärnerver från båda lagen och spelarna känner av läget och var man har varandra. Bjärred får ett tidigt powerplay och skapar ett visst övertag i matchen men perioden slutar 0-0. Två lag som försvarar sig bra så det resulterar endast i lite halvchanser åt båda hållen. Vi drar upp tempot i andra perioden och det smäller direkt efter 41 sekunder när Hilma spelar upp bollen till Wilma Brandt som bryter in från sin högerkant hela vägen över till vänstersidan och hänger in 1-0. Nu börjar nerverna släppa och spelet blir bättre och bättre men tyvärr så tar det inte många minuter innan Bjärred nyttjar ett läge framför mål och kvitterar. Vi svarar dock omgående och det tar endast nio sekunder innan Olivia slänger upp bollen framför mål till en fristående Anna som petar in ledningsmålet till 2-1. Detta står sig perioden ut trots att båda lagen har några vassa chanser. Vi vet att Bjärred inte tycker om vår lilla plan så i tredje gör vi allt för att krympa ytorna ytterligare för dom och vi spelar nu riktigt bra i egen zon. Bjärred tillåts ha mycket boll men det känns som att vi lyckas göra dom lite frustrerade och ger dom inte många lägen. Sista minuterna kommer det en rejäl anstormning från Bjärred och dom får även ett powerplay med minuten kvar av matchen. Här sliter vårt boxplay rejält och Emilia i målet gör en jätteräddning med tolv sekunder kvar och räddar våra tre poäng. Vi får en perfekt start på årets serie och vi ser en enorm vilja och härlig krigarinställning från samtliga spelare. Vi behöver fortfarande mer tid för att spela ihop vårt nya lag ordentligt men vi får många positiva svar som vi tar med oss framöver. Matchens lirare skickades vidare av Molly till Anna för hennes slit och uppoffrande spel matchen igenom. Till sist ett stort tack för den enorma uppslutningen på läktaren som var färgad vit & blå, den supporten både hjälper och lyfter hela laget, ni är absolut delaktiga i dessa tre poängen! Redan nu på söndag 15/10 klockan 15:30 är det dags igen med bortamatch mot Malmhaug i Kulladals sporthall, hoppas vi ses där! 1, 2, HSK! Damer 13 okt 2023 0kommentarer