Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Strömsbro IF Akademi - Flickfotboll +13 årl

Följ

Akademi - Flickfotboll +13 årl

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Strömsbro IF
Fotboll
Akademi - Flickfotboll +13 årl

Kontaktinformation

Namn Strömsbro IF
E-post kansli@stromsbroif.se

Om Strömsbro IF Akademi - Flickfotboll +13 årl

På hösten 2014 inleddes ett långsiktigt projekt inom Strömsbro IF Fotboll härefter kallat SIF, beslut togs att SIF fram till 2021 skall endast vara en ungdomsförening, med ambition att verka för stor bredd, jämlikhet, prioritera värdegrunder, mental hälsa(styrka), trygg social omgivning, kamratskap i samförstånd med hälsosam träning, Klara målbilder för våra ungdomslag (+13år).
Att I tidig ålder ges möjlighet till mental träning och på så sätt skapa sig en stark positiv självbild och en inre styrka. Ungdomar förbereds på ett positivt sätt för “livet”, och hitta en glädje och samhörighet inom fotbollen.

Vårt F-03/04 Lag har under ett års tid gått som ett pilotprojekt för ”Strömsbromodellen” och mätbara effekter har det gett sportsligt och vi som står tjejerna nära ser en tydlig positiv effekt på hur dom vuxit som individer.

Strömsbro IF’s satsning på Akademi skall vara i dialog med Gestriklands FF och samarbete SISU och Grundskolan i vårt upptagningsområde.
Vår huvudsakliga inriktning är att erbjuda tjejer som brinner för fotbollen en utbildning med spetskompetens via våra Akademitränare, att få möjlighet att utöva den vid fler tillfällen och utvecklas därefter och på så sätt få tjejer att spela fotboll högre upp i åldrarna och inte sluta i tidiga tonåren. Förutom fotbollen så sätts stor fokus på mental träning och mångsidig fysisk träning!
Det läggs vikt i lärandet, att träna rätt, äta rätt, sömn och återhämtningstider.
Stor vikt läggs på familj, skola och andra kärnvärden.

Viktigt att poängtera är att det inte kommer vara uttagningar till Akademin utan plats kommer beredas för den som älskar fotboll oavsett hur långt man kommit i sin fotbollsutveckling!
Akademin kommer inte ha egna lag utan man spelar och tränar med ”sitt” lag och Akademin (Strömsbro modellen) kommer endast som ett tillägg till det ordinarie lagets träningar.

* Hösten 2018 alt. Våren 2019 planeras ett liknade upplägg för våra pojklag!

Målsättning Akademi Fotboll:
Spelare i Strömsbro IF skall erbjudas den bästa fotbollsutbildningarna för barn i distriktet. Det bygger på anställda/arvoderade Akademitränare som ej är knyten till lag samt våra engagerade och välutbildade lagtränare som sätter individens utveckling i centrum baserat på SvFF’s utbildningsplan som skall gå genom de olika åldersklasserna i Strömsbro’s ungdomssektion. Klubbens ambition är att såväl spelare som ledare skall utvecklas individuellt både som individer/människor och som spelare/ledare. Klubbens önskan är att en ungdomsspelare i Strömsbro skall komma ihåg denna tid som en höjdpunkt i livet.

Strömsbro IF’s ungdomslag skall sträva efter att kunna spela fotboll i ett högt tempo, med fokus på att SPELA fotboll. Utvecklingskurvan är förstås individuell och det kan ta tid innan tillräckligt många i ett lag når dit att laget kan bli ett spelande lag. Därför är detta ett mål som riktar sig mot lagen från 13-års ålder och uppåt. Strömsbro’s ungdomslag skall (framför allt från 13-års ålder och uppåt) uppfattas som tekniska och spelade lag, som uppträder på ett juste sätt både på och utanför planen, och som spelar fotboll med glädje.
Grunden för att kunna spela fotboll i högt tempo är en god teknik som grundläggs redan från tidig ålder.
I ålder 7-11 år kommer akademin erbjuda extra träningar för de barn som vill lära sig mer om fotboll.
Strömsbro IF’s ungdomslag skall anpassa träningen så att man uppnår kunskapsnivåerna (SvFF utb.plan), där skall Akademitränarna stötta och motivera lagtränarna.
 
Akademi tränarna skall motivera och stimulera ledare och spelare att bedriva en fotbolls-verksamhet som är bra nog för att uppfylla målen som är satt i SvFF spelarutbildningsplan och vår "Orangea tråd" (spelsystem)

Grundupplägg Akademi
7-9 År: 25%
Fotboll (praktik) 1 gång/vecka
Läxhjälp (Start April)
 
10-11 År: 25%
Fotboll (praktik) 1 gång/vecka
Läxhjälp (Start April)
* Skolfotboll
 
12 År: 50%
Fotboll (praktik) 1 gång/vecka
Fotboll (Teori) 1 gång varannan vecka
Basinformation Näringslära
Läxhjälp
*Skolfotboll
*Diskussion förs med Stigslunds Rektorsområde ev. start HT-2018
 
13-17 ÅR: 50% ( April – September), 100% enl. nedan
Fotboll (praktik) 1 gång/vecka
Fotboll (Teori) 1 gång/vecka
Näringslära
Läxhjälp
Fys. ( Gym, alt. Idrotter ”Boxning 2017)
Mental träning ( Tex. Coaching, Yoga mm)
*Diskussion för med skolor i Gävle ÅK 7-9 ev. start HT.2018
 
All träning skall utformas i lärande syfte!

Alla ledare i Strömsbro IF (Fotboll) som deltager i vårt uppstartsmöte 2018 kommer få en detaljerad genomgång om Organisationen i Akademin, Ekonomin samt en mer detaljerad information om Pojkarnas uppstart och förutsättningar

Vi inom fotbollsektionen kommer fortsatt att arbeta för att stärka vår position inom ungdomsfotbollen genom att ge våra ungdomar de absolut bästa tänkbara förutsättningar!