• Seriesammansättning 2023

Efter många turer har serien spikats och i vårt premiärår i nya division 2 kommer vi ställas mot många nya motståndare. Vi kommer möta samtliga lag i Göteborg samt åka längs med E6 söderut. Lagen vi kommer möta är: - BK Astrio - Eskilsminne FF - Göteborgs DFF - Göteborgs FF - Helsingborgs IF - Hittarps IK - IK Zenith - Qviding FIF - Stafsinge IF - Valinge-Derome DFF - Västra Karups IF Spelordningen är lottad och vi kommer börja med en häftig start med möte borta mot satsande Helsingborgs IF på Olympia. Hemmapremiären kommer ske i omgång två där vi tar emot Västra Karups IF på Kobbegården. Håll utkik i kalendern som uppdateras allt eftersom matcherna spikas eller följ oss på instagram där ni får följa oss ännu närmare @askimsikdamer . Sist men inte minst vill vi ha minst lika bra stöd från sidan som vi hade under förgående säsong. Så skriv in matcherna i er egna kalender eller prenumerera på vår kalender här på Laget.se för att inte missa något! Tillsammans ❤️ Damer Seniorer 30 jan 2023 0kommentarer
  • Provspela med Askims damer

Det är dax att blicka framåt och börja arbetet mot nästa säsong i division 2. Vi behöver förstärka truppen och kommer erbjuda provspel nu i November månad.Tider finns att se i kalendern. Är du intresserad av att provspela? Kontakta våran tränare Erika Faith 070-379 79 25 Fotbollsutvecklareflick@askimsik.se Damer Seniorer 4 nov 2022 0kommentarer
  • Ett sagoslut på en magisk säsong

Askims damer har dem sista veckorna hållit sig själva och anhöriga på halster i nästan samtliga matcher. Från serievinst genom mål i minut 90 till kvalplatsvinst trots en rejält svajig andramatch mot Torslanda. Ingen av matcherna gick dock att jämföra med gårdagens sista kvalmatch mot Töreboda. Tidigare resultat gjorde det upplagt för en rysare där Norvalla och Vallen möttes samtidigt som damerna spelade sin match. Norvalla och Askim låg inför matchen på samma poäng men där Norvalla hade en något bättre målskillnad. Mot Töreboda behövde damerna alltså inte bara vinna utan det behövde också produceras mål. Askim visste att Norvalla har några starka spelare som definitivt vet hur man nätar vilket gjorde målbehovet ännu större. Askims bänk hade koll på hur det gick i den andra matchen men damerna på plan skulle inte få mer info än nödvändigt. När matchen gick igång syntes tydligt att askim hade bestämt sig för att köra. Det tar två minuter innan Linn Pettersson nätar, ytterligare fem innan Linn Pettersson gör det igen och efter ytterligare fyra drar Elin Nilsen in sitt första mål. 3-0 efter 11 minuter kändes som en bra start. Töreboda jobbar sig dock in i matchen och kommer till några farliga lägen och efter 24 minuter får dem in 3-1 på ett friläge. Det visar sig dock att damerna hade en ytterligare växel och innan halvlek stod det 6-1 efter ytterligare varsitt mål av Elin och Linn och ett första av Astrid Fors. I halvlek gjordes några mindre justeringar men framförallt fick laget höra att det gick bra för Norvalla och att det behövdes fler mål. Yes box sa damerna och i andra halvlek rullade det på. Första, kvarten i andra halvlek gjorde Emelie Davidsson ett mål, Elin två och Linn ytterligare ett och efter 60 minuter stod det 10-1. Skönt kände damerna för samtidigt stod det 3-0 i Norvalla och där och då var division två platsen spikad. Norvalla var dock inte klara utan lyckades släppa loss och efter 85 minuter i den matchen stod det plötsligt 9-0. Samtidigt hade Astrid Fors gjort 11-1 men det räckte inte utan Askim behövde fortsätta göra mål. Bänken fortsatte försöka få laget att jobba framåt vilket skapade lite förvirring. Skulle inte 11-1 räcka? Som tur var för Askim klev Elin fram en femte gång och tryckte dit 12-1. Damerna fick också en straff i slutminuterna som sattes utanför för att behålla lite spänning i kvalet. När slutsignalen blåstes var det först en del förvirring över hur det egentligen gått men tack vare fler gjorda mål än Norvalla så säkrades platsen till division 2 inför 2023. Vi vill tacka alla supportrar och alla som har stöttat oss den här långa, spännande och helt underbara säsongen. Tack till gårdagens bollkallar och tack alla som handlade i kiosken. Tillsammans fick vi ihop en rejäl slant till barncancerfonden. Nu tar damerna ett välbehövligt uppehåll. Vissa återkommer och vissa kommer ställa skorna på hyllan. Oavsett vilket är vi nog alla väldigt glada och stolta över vad vi har åstadkommit i år och vilket lag vi fått ihop. Det är få förunnat att få göra en sådan resa som vi fick uppleva i år. Om några veckor startar uppladdningen för vårsäsongen, men då inför division två. Tack för allt! Damer Seniorer 23 okt 2022 0kommentarer