• Dagens glada nyhet, Alsen i fyran 2024!

Då Ope gick upp i trean efter kvalserien blev det ju en vakant plats i div.4. Alsens IF blev nu erbjuden den platsen och tackade omedelbart ja! Så nu får vi en ny chans att visa att vi har kapaciteten att spela i länets högsta serie! Grattis till oss och ett stort tack till Ope IF A-lag Herrar 7 nov 2023 4kommentarer
  • Alsens IF - Frösö IF BK 2-3 (1-1)

Målskyttar: Alsen Oskar Olausson, Sebastian Andersson Frösön: Viktor Jonsson 2, Anton Eliasson Krylén Tyvärr gick dagen inte som vi hoppades, trots stora förhoppningar inför matchen! Detta då förbundet valt att ge oss en vinst och tre poäng mot Offerdal i vår tidigare hemmamatch, där de använt en ej registrerad spelare. Det gav förutsättningen att om vi tog en poäng mer än Ås så var vi kvalificerade för att kvala vidare för att hänga kvar. Detta var en stark motivationshöjare och grabbarna var väldigt taggade redan på uppvärmningen. Planen var skaplig, detta trots att den kvällen innan var snötäckt, blöt naturligtvis, men ändå fullt spelbar. Det var dock en isande stark västanvind, vilket gav Frösön som valde medvind en fördel i första halvlek. De tog kommandot direkt och jag tror de vaskade fram minst 8-9 hörnor redan första kvarten, det var också på en sådan de gjorde 0-1 efter 24 minuter. En variant med en hörna bakåt till en spelare som drog på ett skott som Mattias Johansson i Alsenmålet inte kunde hålla och i röran framför mål så stöttes bollen i mål av Viktor Jonsson. Hemmalaget repade dock mod och spelade undan för undan in sig i matchen och i minut 37 så gjorde Oskar Olausson en rusning på högerkanten och han avslutade med att stöta in bollen till 1-1, detta blev då även halvtidsresultatet. Känslan i halvtid var god, gnistan fanns där och nu skulle vi ju även få medvinden till hjälp. Men idag så mojnade vinden rejält i andra, så där bedrog vi oss! Domaren blåste igång andra halvlek och tyvärr så åker vi på ett nytt baklängesmål redan i min. 49. Detta återigen efter en hörna där våra spelare i ivern att rensa bort bollen krockar och det slutade återigen med att den stöttes in av samme spelare som vid första målet. Vi har släppt in otaliga mål denna höst på samma sätt! Vi ger dock inte upp utan fortsätter med ett idogt slit och bitvis även skapligt spel. Frösön får till ett långt lag, men har flera farliga kontringar som är nära att ge resultat. Men i minut 69, så får Basse Andersson tag i bollen på högersidan, drar sig in i planen och avslutar med vänstern ett perfekt placerat skott vid stolproten och 2-2. Vi drar ner lite på tempot, får in lite friska ben och försöker försvara oss, men tyvärr efter en lite onödig frispark strax utanför vårt straffområde så får deras Anton Eliasson Krylén på en snygg frispark som vrider sig runt muren och in vid stolproten till 2-3. Detta gör att vi nu satsar allt framåt, det ger också Frösön lägen, men vi står emot bra i försvaret, vi har också några fina lägen framåt, men fick inte in bollen i mål! På övertid får så Frösön en straff efter en hands på vår spelare, men Mattias i målet gör en kanonräddning och håller oss kvar. Men strax efter räddningen så blåser dagens duktige domare Hussam Eddin Salem av för full tid och ridå ner! Då Ås förlorade sin match så har det ju räckt med oavgjort idag, men det har inte varit vår höst och nu får vi ta nya tag en division ner. Ambitionen är dock att behålla vår relativt unga trupp och återvända upp redan nästa år. Vi fick ju också glädja Micke Lind, lagledaren i Offerdal, vilket han nogsamt påpekat i sociala medier. Så skål Micke. Vi lyfter oss rejält idag, både spelmässigt och inställningsmässigt, men fotboll är ju till stor del byggt på självförtroende och tyvärr har resultaten gjort att det har varit en bristvara i höst. Alla Alsenspelare skall dock ha en eloge för en riktigt bra insats idag. I bortalaget som är ett väldigt ungt lag skall de honoreras för ett bitvis varierat spel och vi önskar dem lycka till i marschen uppåt i seriesystemet. A-lag Herrar 10 okt 2023 0kommentarer
  • Stuguns BK - Alsens IF 6-1 (5-0)

En match med en viss känsla av vattenpolo, detta då regnet tydligen öst ner i Stugun under natten mot lördag! Att planen höll så bra ändå var imponerande. Målskyttar: Stugun, Nils Jonsson 3 (1 Straff) Johan Östlund, Svante Sundin, Simon Jonsson. Alsen: Anton Blom En match som vi betecknade som årets viktigaste, detta då vi var piskade att ta minst en poäng, men helst tre. Känslan i bilen dit var god och på uppvärmningen såg det bra ut. Men ojojoj så fel man hade där! Matchen startade med att Stugun var de mest offensiva, det resulterade i ett flertal hörnor, där en i minut fem blev till en tilltrasslad situation där det till sist blev en tung pjäs vid namn Nils Jonsson som tryckte in bollen till 1-0! Chocken av baklängesmålet satt i och efter ytterligare fem minuter kom en hörna från andra hållet och det blev en kopia av det första målet och samme målskytt tryckte då in 2-0. Men det räckte inte med detta, så redan efter 13 min, efter lite schabbel från vår sida så stötte Johan Östlund in 3-0. Våra grabbar blev nu helt stående på hälarna och ingenting funkade och varje skott gick in så i minut 19 så blev det 4-0, nu genom Svante Sundin, det var ett vackert mål där en svepande crossboll helt friställde honom och hans avslut var kliniskt. Vi lyfte sen upp spelet och skapade faktiskt många heta chanser, bl.a ett ribbskott och flera finfina lägen, men där bollen varje gång gick strax utanför, lite symptomatiskt för vår säsong! Efter en dryg halvtimme av halvleken så gjorde vi en riktig indianare i försvaret och idag lyckades Stugun med allt, så Simon Jonsson satte enkelt 5-0, helt frispelad! Snacket i halvtid blev väl att kan de så kan vi, så upp med huvudet och kör! I andra halvlek visade vi också karaktär i starten, Stugun hade ett friläge direkt som Axel i vårt mål räddar, men sen mattades de av och nu var det vi som förde spelet. Dock utan att skapa några heta lägen. Efter 56 min så får en av deras spelare sitt andra gula kort och blir utvisad. Då satte vi för en stund gasen i botten, men tyvärr så dröjde det till minut 69 innan Anton Blom lyckades få bollen i nätmaskorna till 5-1. Sen tog vår ork också slut, vi höll i bollen bra ute på plan, men vassa löpningar saknades och vi skapade inte så många lägen, och när det var 10 min. kvar så får en av våra spelare bollen på handen i straffområdet och domaren tar efter lite funderande pipan i munnen och blåser straff. Den satte Nils Jonsson säkert och gjorde också sitt andra mål för dagen! 6-1 blev då också slutresultatet! Vad skall man då säga efter detta. En sån viktig match och en total genomklappning, nej inte var Stugun fem mål bättre än oss, men ibland blir det ju bara såhär, vårt självförtroende är väldigt lågt och när det kommer baklängesmål så är det svårt att vända tankarna. Vi får nu ta ett steg ner i systemet, men förhoppningsvis kan vi där bygga upp oss och återkomma, för visst skall Alsen vara i fyran, finns inget annat! I Alsen så kan jag inte ge nån godkänt tyvärr. Vi försöker, men tar många dåliga beslut och blir hårt straffade för detta. Vi gör dock en hyfsad andra halvlek för att nämna nåt positivt. I hemmalaget så ger vi plus till tre-målsskytten Nils Jonsson som var the man of the match! Lite kuriosa att se en inhoppande Lars Stugård, undertecknad spelade ju själv till jag var 42, men att lira i div. 4 när man är 55 år, det är respekt! Nu väntar vår sista match på lördag, då kommer Frösön till Bleckåsvallen på besök och visst, det skiljer ju bara tre poäng upp till Ås, men med -12 i målskillnad, så teoretiskt så finns chansen, men den är skulle jag vilja säga mikroskopisk! Men kom gärna och stötta oss, det behöver vi, vi skall i alla fall göra en riktigt bra sista match! A-lag Herrar 2 okt 2023 0kommentarer