• Hede IK - Alsens IF 3-0 (0-0)

Målskyttar Hede: Kevin Dahlberg, Magnus Liljemark, Emil Hoflin. Tråkig hemresa från Hede! I ett härligt augustiväder, så drog Ärsn-pöjkan med hjälp av Ärsn´bussan, iväg på årets längsta resa, ända till den fina stadion Söderåsen IP i Hede! Vi var laddade och med ett nyförvärv från Berg, Emil Moberg som vi hälsar välkomna till klubben, så såg vi fram mot matchen med tillförsikt! Vi gör också en mycket bra första halvlek, bägge lagen hade chanser, men Hedes offensiv bromsades effektivt av ett bra Alsenförsvar. Vi hade också själva ett riktigt drömläge, men skottet gick över trots fritt läge! I halvtid är vi optimistiska och hoppas på att kunna få in nån boll bakom deras duktiga målvakt i andra halvlek. Vi kommer ut ganska bra, men i min 56 efter en hörna som rensas bort av vårt försvar, så tappar vi tyvärr markeringen på det efterföljande inlägget och Kevin Dahlberg kan enkelt nicka in 1-0 till hemmalaget. En olycka kommer sällan ensam och inte långt efter baklängesmålet så får vi en spelare utvisad efter hans andra gula kort. Vi försöker organisera om, men jobbar nu i en rejäl motbacke och tyvärr kan vi inte etablera något eget spel alls. I minut 73, efter lite schabbel i vårt försvar, så kommer Hedes specielle måltjuv Magnus Liljemark först fram och kan enkelt raka in bollen till 2-0. Vi försöker nu flytta fram, men orkar inte riktigt och får även mycket olyckligt en spelare som ramlar och bryter nyckelbenet, vilket gör att matchen stoppas i 10 minuter innan vi kan komma igång igen. Allt detta sammantaget gör att spelarna hänger lite med huvudet och i matchens slutskede så fastställer Hedes Emil Hoflin 3-0. Inget att säga så mycket mer om, vi får bara gratulera Hede till segern och tacka för gott fika! Beröm i Alsen idag till Henrik Johansson och Johan Oskarsson. Vi fick sen en lång väntan i Hede på att en doktor skulle anlända, men det slutade med att den skadade spelaren fick åka med tillbaka i vår buss till akuten, där de konstaterade att säsongen var över för honom. Inte alls bra för en tidigare redan tunn trupp med många tunga skador! Men på fredag är det derbydags mot Järpen, kanske kan vi skrälla då! A-lag Herrar 28 aug 0kommentarer
  • Myssjö-Ovikens IF - Alsens IF 9-1 (4-1)

Målskyttar: Myssjö/Oviken: Carl Larsson 3, Hugo Enfors 2, Philip Pierre 2, Tobias Jansson, Mathias Hednoff. Alsen: Oskar Olausson I ett härligt sensommarväder var det så dags för Myssjö att ha hemmamatch mot oss, Åsvallen var fin och vi gjorde ju en riktigt bra match hemma mot dem, så känslan var god trots att vår trupp nu är väldigt sargad av tuffa skador och även avstängningar. Tyvärr får Myssjö en alldeles för bra start, då de redan i minut 11 lyckas göra 1-0, detta med ryggen vänd mot målet, var det tur? Inte vet jag men klacken från Philip var välplacerad! Sen gjorde de 2-0 bara tre minuter senare, detta efter en snygg genomskärare där våra backar bara kunde titta på. Sen gör vi en ganska bra insats halvleken ut, håller positionerna och styr ut dem mot kanterna, men i minut 38 var det dags för 3-0. Återigen efter en smörpassning i djupled, där vi står lite på hälarna i försvaret. I minut 42 får vi en frispark i bra läge, Anton Blom drar på ett jätteskott som målvakten lämnar retur på och Oskar Olausson höll sig framme och tryckte in 3-1. Ett hopp tändes i våra ögon och några halvchanser skapades, men i halvlekens sista minut får Myssjö en frispark på sin vänsterkant, en lyftning in mot mål och där styr Tobias Jansson bollen med huvudet och bollen går i båge över Axel i vårt mål till 4-1, en kalldusch precis före halvtid, inte alls bra. Ali Khavari som fick en spelare över sig i början av matchen, måste då ta bilen och åka på akuten, detta med en skada på nyckelbenet. Vi får sen en mardrömsstart i andra, nästan direkt gör vi en indianare som Carl Larsson enkelt utnyttjar till 5-1, en liten stund senare gör samme Carl 6-1, nu efter ett snyggt anfall där vi får agera statister. Nu rullar målen in i tät följd, så redan i minut 70 står det 9-1 och då började jag befara en riktig mardrömskväll. Men på någotvis så lyckades vi bita ihop och kämpa samtidigt som Myssjös skärpa framför mål mattades av, så det slutade inte med två-siffrigt! Vi får bara lyfta på hatten för Dala o Co, ikväll var Myssjö ett lag som nog skulle spela jämnt mot flera div.3 lag, effektiva framåt och bolltrygga. Bäst där tyckte jag Carl Larsson var. I Alsen berömmer vi Anders Olsson, som kämpar matchen ut. Annars syns det att vi inte riktigt tror på vårt kunnade för tillfället, men vi får blicka framåt, hoppas kunna läka några skador och få till några bra träningar. Då ÖFK är uteslutna så har vi nu nästan två veckor på oss nu innan Hede väntar på bortaplan. A-lag Herrar 15 aug 0kommentarer
  • Stuguns BK - Alsens IF 1-2 (0-0)

En skön seger i sex-poängsmatchen på bortaplan. Målskyttar Stugun: Simon Jonsson Alsen: Anton Blom 2 En viktig bortamatch mot laget som skuggade oss i tabellen. Mattan var fin, men vi hade hemska minnen från fjolårets match här, så det kändes lite spänt innan match. Starten var jämn och förvånande välspelad, bägge lagen försökte spela fotboll men det var inte så många målchanser, flera skott utifrån, men där ser man att självförtroendet sviktar, för de var inte inom ramen. Alsen hade en boll inne, men det blev avblåst för offside. På slutet hade Ali Khavari ett fräsande skott som Stuguns målvakt snyggt tog nere vid stolproten. I halvtid sade vi att det är bara att mala på och Alsen tog sedan över spelet mer och mer, dock utan att skapa de riktigt heta chanserna framåt. På en av få Stuguanfall så blir det lite fippel och Stuguns Simon Jonsson får iväg ett välplacerat skott invid stolpen till 1-0, detta hände i matchminut 62. Vi replikerar dock inom 2 minuter med att Anton Blom får en fin passning i mitten, stannar upp och trycker in en hälsida så hårt att bollen fastnar i klykan! 1-1 minst sagt rättvist. Vi fortsätter att mata på och spelar nu en riktig bra fotboll, i minut 81 får Anders Olsson bollen ute på högerkanten, efter några försök får han till ett bra inlägg och Anton är återigen på rätt plats och nickar snyggt in 1-2. Efter detta försöker Stugun lyfta upp spelet och de har också på övertid en fin chans, men det skottet går strax över ribban. En skön seger där alla spelare skall hyllas, men naturligtvis måste vi särskilt nämna Anton Blom som avgör med sina två mål. Axel Kristoffersson som gör årsdebut i målet skall också nämnas, inga misstag och tryggt spel. I Stugun var Juan Sebastian Lievano Paz den som var den bäste i mitt tycke. Nu får vi ta med oss denna match och blicka framåt! Bäva månde Myssjö :-) A-lag Herrar 9 aug 0kommentarer