Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIK

Följ

AIK Ungdomsfotboll

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn AIK
Adress Evenemangsgatan 31, Box 3090
Postadress 16903 Solna
Telefon 08-735 96 00
Fax 08-735 96 96
E-post fotboll@aik.se
Orgnr 802412-9994

Om AIK

Vision och Verksamhetsidé
Nordens ledande fotbollsklubb för utveckling och fostran av unga spelare och ledare - Hur man än mäter!

AIK Ungdomsfotboll ska vara en progressiv och utvecklingsinrikta klubb vars verksamhetsidé är att på bästa sätt bidra till fostran av elitfotbollsspelare, goda samhällsmedborgare och ökad folkhälsa i en trygg och utvecklande miljö. Verksamheten ska också vara flexibel mot barn och ungdomars ickelinjära biologiska, psykologiska och sociala utveckling samt ske i sam- verkan inom AIK och i samarbete med omvärlden. Verk- samheten ska bygga på riktlinjer i FN:s barnkonvention, RF:s Idrotten vill samt SvFF:s Spela, Lek och Lär.

Inom ramen för AIK Stilen – vår värdegrund och AIK:s övergripande mål verkar vi för:
* att optimera spelarutvecklingen genom att erbjuda en kompetent, utvecklande, socialt präglad fotbollsutbildning och fostran för barn och ungdom i åldrarna 5–19 år.
* att för spelare, ledare och föräldrar i verksamheten skapa intresse och känsla för fotboll, laganda och rent spel genom en pedagogisk och väl genomtänkt verksamhet av högsta möjliga kvalitet.
* att bedriva en verksamhet som bygger på att deltagare ska känna sig sedda, kompetenta, få påverka och vara del i ett sammanhang, vilket främjar inre motivation, engagemang och stimulans hos spelare, ledare och föräldrar, både på och vid sidan av planen.
* att ge spelare bästa möjliga förutsättningar att utvecklas till A-lagsspelare i AIK eller som seniorspelare i någon av våra samarbetsföreningar eller andra föreningar.
* att ha samarbete och utbyte med andra föreningar för att i samverkan utveckla och förbättra varandra.
* att samarbeta med skolor för att underlätta studier och för att erbjuda fotbollsträning och aktivitet på skoltid samt samverka kring utbildning generellt.
* att samarbeta med högskolor, universitet och andra lärosäten för ett ömsesidigt utbyte av specifik och efterfrågad kunskap och kompetens.
* att genom föräldrasamverkan ta tillvara föräldrarna som en värdefull resurs i verksamheten samt skapa förståelse i och insikt för våra värderingar, arbetssätt och metodik.
* att skapa utveckling genom en stark ekonomi i samarbete med AIK Fotboll AB, Solna Stad och olika samarbetspartners.

Ett viktigt beslut i utvecklingen av AIK Ungdomsfotboll både på kort och lång sikt är höjningen av åldern för AIK Ungdomsakademi, från 9 till 13 år för pojkar och från 11 till 13 år för flickor. Ett beslut som utgår från vår grundtanke om barns och ungdomars välmående, om att erbjuda en verksamhet för så många som möjligt, så länge som möjligt och med så bra tränare och tränings- verksamhet som möjligt. Som stöd för detta anordnas interna utbildningar, Forum Skytteholm, Forum Karlberg, fotbollförbundets utbildningar, samt ökade resurser i verksamheten från av AIK centralt engagerade personer.

I de yngre åldrarna kompletteras de ordinarie lagträningarna med extraträningar med AIK:s välutbildade tränare. Syftet är att de pojkar och flickor som har intresse, drivkraft och inre motivation ska ges maximala möjligheter att uppnå sina mål och drömmar som kan leda till en karriär som professionell fotbollsspelare samtidigt som de som barn är schyssta kompisar och som vuxna blir goda samhällsmedborgare.

Ungdomsfotbollens verksamhetsidé kan sammanfattas enligt följande:
* AIK Stilen – vår värdegrund och ledstjärna i allt
* Barn- och ungdomsverksamhet – grunden för vår verksamhet
* Spelar- och ledarutveckling – från U till A
* Samarbete – med föräldrar, föreningar och andra intressenter
* Samarbete med grundskolor, gymnasier och hög- skolor
* En stark ekonomi – för utveckling av verksamheten