• Premiären på Gullan!

Startelva: Alice P – Otto, Fanny N, Nora – Jennifer, Skans, Liedman, Hedil – Stephanie – Charlie, Eva Började utanför gjorde Saja, Evelina, Felicia, Hannah, Fridh Om jag uppfattade saken rätt så var Fanny N den enda utöver Alice P i målet som spelade hela matchen. I övrigt delade Nora, Otto och Fridh på ytterbacksplatserna i 4-4-2 medan positionen bredvid i det systemet togs av Felicia. Yttermittfältsplatserna delades av Hedil, Jennifer, Evelina och Liedman, innermittfältsplatserna av Skans, Liedman, Hannah, Stephanie, förbindelselänken mellan mittfält och anfall när vi spelade 3-5-2 eller om man vill kalla det 3-4-1-2 delades av Stephanie och Saja. Anfallsplatserna slutligen delades av Charlie, Eva och Saja. Kulladal skaffade sig tidigt ett spelövertag och fick också tre frisparkar i perfekta lägen; rätt långt ifrån men vinden exakt i ryggen och en av dem gick också i mål och det hände i 9:e min. Sedan hade Kulladal ett klart spelövertag fram till ungefär kvarten kvar då vi hade ett par hyfsade lägen. I den 31:a min hade vi ett riktigt drömanfall som startade med att Fanny tog fart med bollen en bra bit in på deras planhalva och sedan spelade ut den på högerkanten varefter vi genom ett fint kortpassningsspel med flera inblandade kom till ett inläggsläge. Dessvärre gick det avslutande skottet rakt i famnen på målvakten. Bara ett par minuter därefter kom vi med tre spelare tätt intill varann mot en. Tyvärr kom de inte riktigt överens om vem som skulle ta hand om bollen och det hela rann ut i sanden. Den avslutande kvarten gick väl även den i Kulladals favör som fr.a. precis som i början hade ett bättre och noggrannare passningsspel. Vi kändes lite nervösa och handlingsförlamade. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med bollen när vi hade den. Det offensiva spelet hakade oftast upp sig på ett tidigt stadium. Däremot försvarade vi oss rätt bra. Vi hade ju motvind i första och vi hoppades väl alla att det skulle bli en annan matchbild efter paus och det blev det också men inte på det sätt man hoppats. Sedan deras duktiga anfallare Stella Viking tog sig igenom på vänsterkanten och slog en hög boll över Alice mot målet dök det upp en medspelare vid bortre stolpen som kunde peta in 2-0 var Kulladal otroligt överlägsna och bollen befann sig väl nästan mer i vårt straffområdet än på deras planhalva. I den 54:e min gjorde Alice en fenomenal räddning på ett närskott. Minuten efteråt hade de en dubbelchans där Alice först räddade men gav retur till en av deras spelare som missade från nära håll. Den allra värsta Kulladalspressen dog sedan sakta ut och i den 69:e min var vi närmare att göra mål än någon gång tidigare i matchen när Liedman fick en djupledsboll och kom ensam med målvakten som dock hann ut och sno bollen någon halvsekund innan Liedman skulle nått den. I den 75:e min ökade Kulladal till 3-0 där deras fria spelare nästan, men bara nästan hanns ifatt av Otto som rusade till i en lång berömvärd löpning. Bara någon minut efter detta hände det som kan hända i fotboll ibland. Som genom ett trollslag tog vi på några sekunder över spelet totalt för resten av matchen. I den 80:e min fick vi också till ett reduceringsmål när Eva efter en frispelning avslutade säkert. Fem minuter senare kunde det verkligen blivit match igen när Eva i 84:e min snodde åt sig bollen nära målet och fick till ett rätt bra avslut på vilket målvakten gjorde en bra räddning. I den 87:e min var det sedan lite flipperspel långt inne i deras straffområde innan de kunde få undan bollen. Nu uppträdde plötsligt Kulladal väldigt stirrigt och ostrukturerat. Slutresultat 1-3 alltså mot ett Kulladal som var klart bättre än vi sett till hela matchen. Vi har ju gjort bättre matcher. Anfallarna blev ofta isolerade och trots att det i slutändan blev rätt många avslut hade vi bort skjuta än mer och testa den väldigt korta målvakten med höga skott. Planens obestridliga drottning var Fanny som ju alltid är bra men i den här positionen var hon suverän. Gjorde precis allting rätt och spelade med stor pondus. Positivt var att alla kämpade efter förmåga ända till slutsignalen men den som stack ut lite var Liedman som slet något oerhört matchen igenom trots att hon på slutet var så uppenbart trött när den tunga planen började ta ut sin rätt på många händer. /Bengt Statistik: Hörnor: 1-3 Avslut på mål: 8-12 Avslut utanför: 2-11 Senior Damer för 10 dagar sedan 0kommentarer