• Referat: Vinnö IF - Åhus IF

Bortamatch mot Vinnö stod på programmet och slutresultatet blev 3-3 efter att vi legat under med 0-2 i paus. Första halvlek var ingen bra halvlek från vår sida. Även om det inte skapades många chanser till något av lagen, så är vi inte nöjda med den. Vinnö tar ledningen med 1-0 på en retur efter en frispark i ribban. 2-0 kommer efter ett långskott. I slutet på första flyttar vi upp lite folk och får lite tryck. Andra halvlek är mycket bättre. Vi spelar med 2 forwards och får ett helt annat anfallsspel. Reduceringen kommer när Hugo slår in en tilltrasslad situation vid en hörna. Lite senare får vi också till en kvittering när Raffe får på ett bra skott. Tyvärr för oss så tar Vinnö ledningen igen på ett skott i burgaveln. Med 12 minuter kvar lyckas vi kvitter när Mange slår in en straff efter att Pelle blivit fälld. Vi tar med oss andra halvlek in i nästa vecka där vi spelar både onsdag och fredag. Först Gärds Köpinge sedan Vanneberga. A-lag Herrar 19 maj 2014 0kommentarer
  • Referat: Åhus IF - Rinkaby GoIF

Hemmapremiären mot Rinkaby slutade 0-0. Vi fick Thomas utvisad i slutet av första halvlek, men klarade bärga en poäng. Matchen började ganska avvaktande. Vi tog kommandot över mittfältet, men lyckades inte omsätta övertaget i några klara målchanser i början. Den bästa chansen vi fick var när Pelle blev fri, men ingen sa hur ensam han var så avslutet blev hastigt. I slutet av första halvleken fick vi Thomas utvisad i en situation med många märkliga moment. Assisterande vinkade för offside, som vi uppfattade det. Thomas gick in i närkamp med forwarden efter det och domaren blåste straff. Vi var helt säkra på att det skulle vara offside eftersom den situationen var innan straffsituationen. Assisterande sa att han vinkat för straffsituationen 40 meter därifrån och straffen var ett faktum. Då säger Thomas något som domaren tar som ett angrepp på honom och visar ut honom. Trist eftersom enligt alla som hörde det så var orden riktade mot Thomas själv. Hur som helst så tar Hugo plats i målet och de skjuter straffen över. Efter utvisningen blir vi så tvungna att ändra formation lite. Spelet är jämnt, men de klara målchanserna i andra har vi genom 2 frilägen av Fredrik, som tar ett för snabbt avslut, och sedan Sorin där målvakten gör en fin räddning. (Rätt Sorin? :-)) Vi gör återigen en gedigen insats försvarsmässigt, men vi är lite uddlösa framåt. Vi får hoppas det lossnar mot Everöd nästa vecka. A-lag Herrar 1 maj 2014 0kommentarer
  • Referat: Edenryds IF - Åhus IF

Vilken skillnad! Om premiären mot Näsby var loj och dålig var inställning och spel mycket bättre ikväll mot Edenryd borta. Matchen slutar 0-0 efter en väl genomförd match. Vi visste vi skulle möta ett bra lag, så det var viktigt att vi låg rätt i vårt försvarsspel. De stressades av att de inte lyckades skapa några lägen mot oss. Den första halvlekens bästa chans hade vi när Fredrik blev fri efter en lång utspark av Thomas, men avslutet blev inte så bra. I andra fortsätter vi ligga rätt. Det skapas inga direkt heta chanser åt något av lagen förrän det är kvarten kvar ungefär. Då gör Edenryd mål på en solklar offside, men assisterande vinkar inte. Domarna konfererar lite och bestämmer sig till slut för att döma bort målet för offside ändå. Sista chansen i matchen får Pelle, men hans avslut går någon decimeter utanför. Det var skönt att se att matchen mot Näsby var en engångsföreteelse. Samma disciplin framåt och det ser bra ut. A-lag Herrar 23 apr 2014 1kommentar