• TOPPMÖTE PÅ ÅHUS I.P. - SERIETREAN KOMMER PÅ BESÖK

TOPPMÖTE PÅ ÅHUS I.P. - SERIETREAN KOMMER PÅ BESÖK -därfter stundar DM-final Åhus IF tar emot rutinerade Österlenlaget, Hammenhögs IF. Hammenhög som efter många år i division 1, gjorde ett dyk ner i div 3 för att snabbt ta sig tillbaka till tvåan. Åhus IF lyckades vinna förra mötet, första vinsten mot Hammenhög på över tio år, efter att punkterat matchen med ett läckert nickmål i 84e minuten. Det är fem eller sex omgångar kvar (beroende på hur man nu räknar när Södra Sandby är borta). Det är i praktiken bara tre lag kvar som kan vinna serien. Det är Åhus, Bromölla & Hammenhög. För att Sjöstaden & Hessleholm ska kunna gå ikapp, krävs att Åhus förlorar alla återstående matcher, och att Sjöstaden & Hessleholm vinner alla. Tar Åhus IF en poäng till på de kommande 5 matcherna, så har man säkrat en topp-3 plats. MATCHPROGRAM Efter helgens match blir det en spelledig helg [då man skulle mött Södra Sandby]. Därefter stundar en historisk DM-final på Åhus I.P. mot Helsingborgs IF. Det tillhör inte vanligheterna att ett lag från division 2 tar sig hela vägen till final. Det tillhör inte heller inte vanligheterna att ett lag från östra, än mindre nordöstra Skåne tar sig til förbi kvartsfinalen. Onsdagen den 11e september, klockan 19:00 på Åhus I.P. är det dags! Mer information kommer efter helgens match. A-lag Damer 26 aug 0kommentarer
  • MASSIVT SPELÖVERTAG MOT TAPPERT FÖRSVARANDE

MASSIVT SPELÖVERTAG MOT TAPPERT FÖRSVARANDE Det var spel mot ett mål, när Åhus vände och vred, anföll om och om igen. 0-0 i halvlek kändes lite konstigt. 0-1 kom i 46e minuten, men matchen blev återigen spännande när Karlshamn nickade in kvitteringen efter en frispark (i stort sett enda målchansen i matchen). Det dröjde till 75e minuten innan Åhus nickade in 1-2 på hörna, så lite nervöst trots spelövertaget. Matchen punkterades när Åhus petade in 1-3 i 89e minuten på en retur från målvakten. Åhus behåller serieledningen, då Bromölla föll borta mot Färjestaden i en målrik match. Hessleholm körde över Växjö, och de två sista matcherna i omgången spelas just nu. MATCHBILDER ______________________________________________________ Åhus IF studsade tillbaka: ”Det var spel mot ett mål” Åhus IF är tillbaka i förarsätet när det gäller damernas division 2. Seger med 3–1 borta mot IFK Karlshamn. Samtidigt förlorade Ifö/Bromölla med 3–5 borta mot Färjestaden. Fotboll/Kristianstad • Publicerad lördag 19:37 • Uppdaterad lördag 20:14 IFK Karlshamn–Åhus IF 1–3 (0–0) Målen: 0–1 Josefine Mårtensson, 1–1 Laila Haidari, 1–2 Elin Sjöström, 1–3 Nicolina Nilsson. Så gick det till: Åhus IF studsade tillbaka efter förlusten i derbyt mot FC Hessleholm genom att besegra IFK Karlshamn med 3–1 (0–0) – Det var viktigt att komma tillbaka på vinnarspåret igen även om det fanns mycket som vi kunde ta med oss från derbymatchen, säger Åhus tränare Chris Namputu. Det var gästerna som tog kommandot i matchen men trots ett antal bra målchanser var ställningen 0–0 i paus. I den andra halvleken var det dock inget snack om saken. Josefine Mårtensson gav Åhus ledningen direkt och även om Karlshamn kvitterade efter en fast situation såg det komfortabelt ut för gästerna. Elin Sjöström stod för 2–1-målet och i slutminuterna satte Nicolina Nilsson spiken i kistan till 3–1. – Vi blev lite för stressade och desperata i den första halvleken vilket gjorde att anfallsspelet låste sig. I den andra halvleken har vi mer tålamod och spelar vårt spel, säger Chris Namputu, som påstår att han aldrig var riktigt orolig: – Visst får de lite energi när de får in sin kvittering men under stora delar av den andra halvleken är det spel mot ett mål så det kändes hela tiden som att det bara var att vänta på avgörandet. Färjestadens GoIF–IFÖ Bromölla IF 5–3 (3–3) Målen: 1–0 Tova Lindeborg, 2–0 Meya Lewin, 2–1 Ebba Järvensivu, 2–2 Desirée Liindanen, 3–2 Alma Erlandsson, 3–3 Lova Hansson, 4–3 Ofelia Medhammar, 5–3 Hana Jakupovic. Så gick det till: De två loken i tabelltoppen turas om att toppa poäng. I förra veckan förlorade serieledande Åhus mot Hessleholm och nu var det Bromöllas tur att förlora borta mot Färjestaden med 3–5 (3–3). – En tuff bortamatch där vi inte kommer upp i nivå. De vill och springer mer och då räcker vi inte riktigt till, säger Bromöllas tränare Emil Persson, som fick arbeta i en rejäl uppförsbacke från start. Redan efter fyra spelade minuter var nämligen ställningen 2–0 till Färjestaden och gästerna såg minst sagt tagna ut. Men, det tog inte lång tid innan Bromölla skulle studsa tillbaka. 2–0 blev 2–2 och innan halvtid skulle båda lagen göra ytterligare varsitt mål. I den andra halvleken tog Bromölla ledningen men målet dömdes bort för offside och när hemmalaget istället fick in fyran fanns inte orken hos gästerna. – Vi får skylla oss själva. Vi är inte där när matchen startar och den uppförsbacken blir jobbig, säger Emil Persson. FC Hessleholm–Växjö BK 7–0 (2–0) Målen: 1–0 Clara Holmberg, 2–0 Alice Clarinsson, 3–0 Alva Johansson Olofsson, 4–0 Lovisa Nordh Axelsson, 5–0 Alma Cederqvist, 6–0 Alva Nilsson, 7–0 Alva Johansson Olofsson. Så gick det till: Hessleholm körde över Växjö med 7–0 (2–0). – En riktigt bra insats. Vi har haft det lite tufft framåt men nu har vi gjort tio mål på två matcher och det känns som om det har börjat klicka i anfallsspelet, säger Hessleholms tränare Rikard Svensson. Trots en ganska jämn första halvlek tog hemmalaget med sig en 2–0-ledning till den andra halvleken. Det tog inte lång tid från det att domaren blåste igång till att hemmalaget utökat ledningen och därefter var det inget snack om saken. Hessleholm stod för ytterligare fyra mål och totalt fick sex olika spelare skriva in sig i målprotokollet. – Det är klart att segern mot Åhus senast har gett oss självförtroende men det är inte helt lätt att följa upp en sådan insats så jag är väldigt stolt över tjejerna, säger Rikard Svensson, som lyfter fram hela laget efter segern: – Vi kämpar för varandra och som sagt så känns det verkligen som att vi hittar varandra bättre framåt samtidigt som vi har blivit betydligt mer stabila bakåt. Jonathan Nilsson, Kristianstadsbladet A-lag Damer 24 aug 0kommentarer
  • START 11 - IFK KARLSHAMN - ÅHUS IF

START 11 - IFK KARLSHAMN - ÅHUS IF 16e omgången, bortamatch mot Karlshamn. Karlshamn må ligga på 10e plats i tabellen, men Åhus har haft svårt att plocka poäng borta mot just Karlshamn. Det är dags att vända på detta... NR-NAMN-MATCHER-POSITION 1-Emmy Thyberg-15 [MV] 12-Matilda Ståhl-84 [YB] 19-Ida Sandin-114 [MB] 21-Lovisa Kalling-31 [MB] 5-Ella Andersson-58 [YB] 6-Elin Sjöström-19 [DM] 13-Maja Elmvik-146 [OM] 3-Ellen Elmvik-32 [OM] 7-Josefine Mårtensson-126 [F] 11-Vilma Hansson-15 [F] 4-Hanna Nilsson-29 [F] 2-Alice Nordenberg-17 [A] 9-Nicolina Nilsson-13 [A] 17-Wilma Olsson-22 [A] A-lag Damer 24 aug 0kommentarer
  • KNEPIG BORTAMATCH - ÅHUS VILL BÄTTRA STATISTIKEN

KNEPIG BORTAMATCH - ÅHUS VILL BÄTTRA STATISTIKEN De senaste två bortamötena mot Karlshamn har varit säsongernas "botten-plumpar". Nu siktar laget på att skapa ett annat sluresultat. Hemmamötet slutade med vinst 8-0, så vi får hoppas på en snarlik match. IFK Karlshamn har två vinster, två oavgjorda under säsongen, och ännu det lag som haft svårast att göra mål (8 mål på tretton matcher). Matchstart: 12:00 Plats: Vägga IP MATCHBILDER FÖRRA MÖTET A-lag Damer 23 aug 0kommentarer
  • EN SPÄNNANDE MATCH - MEN MED ETT SURT SLUT

EN SPÄNNANDE MATCH - MEN MED ETT SURT SLUT En lite omständig start, FC Hessleholm tryckte på i första 15 innan Åhus började få grepp om matchen. Men, en olycklig hemåtpass resulterade i mål för bortalaget. Åhus gjorde lite förändringar till andra och fick resultat ganska omgående, med kvittering i 46e minuten. Åhus hade ett kraftigt övertag i bollinnehav, men Hessleholm behöll lugnet och försvarade sig bra, men inte minst att Moa Johansson gjorde en väldigt bra match i Hessleholms mål [spelade för Åhus fram till 2022]. Hessleholm gjorde nickmål på hörna, men Åhus kvitterade på frispark. Sista 20 minuterna tryckte Åhus på, pumpade anfall på anfall, men istället blir det en kontring och Hessleholm sätter 2-3... Det var en spännande match i 89 minuter, sedan blåste domaren av matchen [hade kanske bråttom hem]. Ett surt slut, första gången i år på alla matcher som Åhus släpper in mer än 2 mål. Så, får grattulera Hessleholm till keeping calm under pressure. MATCHBILDER A-lag Damer 17 aug 0kommentarer
  • START 11 - ÅHUS IF-FC HESSLEHOLM

START 11 - ÅHUS IF-FC HESSLEHOLM Omgång 15 och de tre topplagen spelar alla klockan 13:00. Hammenhögs IF [3] - IFK Karlshamn [10] Åhus IF [1] - FC Hessleholm [6] Ifö Bromölla IF [2] - Team Södermöre [9] Växjö BK [7] - Tingsryd United FC [8] Lagans AIK [11] - Färjestadens GOIF [5] Sjöstaden DFF [4] har spelledigt, skulle mött Södra Sandby Lagen ställer upp med följande trupper NR-NAMN-MATCHER-POS 1-Emmy Thyberg-14 [MV] 12-Matilda Ståhl-83 [YB] 19-Ida Sandin-113 [MB] 2-Alice Nordenberg-16 [MB] 5-Ella Andersson-57 [YB] 6-Elin Sjöström-18 [DM] 7-Josefine Mårtensson-125 [OM] 13-Maja Elmvik-145 [OM] 11-Vilma Hansson-14 [F] 3-Ellen Elmvik-31 [F] 20-Elvira Gunnarsson-22 [F] 4-Hanna Nilsson-28 [A] 9-Nicolina Nilsson-12 [A] 16-Louise Jarl Bergqvist-46 [A] 17-Wilma Olsson-21 [A] FC HESSLEHOLM TRUPP 1-Moa Johansson 2-Ellie Friis 5-Alma Cederqvist 6-Alice Clarinsson 8-Linnéa Mauritzson 10-Lovisa Nordh Axelsson 12-Ebba Fransson 16-Erica Ohlsson 17-Alva Johansson Olofsson 19-Annie Ribba 20-Tova Nilsson 22-Clara Holmberg 25-Aprilia Segerpalm 29-Alva Nilsson 32-Moa Persson A-lag Damer 17 aug 0kommentarer
  • FINALMOTSTÅNDET I DM KLART - HELSINGBORG VANN PÅ STRAFFAR

FINALMOTSTÅNDET I DM KLART - HELSINGBORG VANN PÅ STRAFFAR Helsingborgs IF lyckades få revansch på Eskilsminne, efter att förlorat mot två år i rad i slutspelet (åttondel 2022 & kvartsfinal 2023). Semifinalen fick avgöras på straffar, där Eskilsminne missade på slutet och Helsingborg kunde vinna. Finalen kommer preliminärt att spelas på Åhus I.P. den 11e september. A-lag Damer 14 aug 0kommentarer
  • DERBYDAGS! ÅHUS IF TAR EMOT FC HESSLEHOLM PÅ I.P.

DERBYDAGS! ÅHUS IF TAR EMOT FC HESSLEHOLM PÅ I.P. Åhus IF har avverkat fjorton av 22 omgångar i serien, leder med 5 poäng före Bromölla [som har en match mindre spelad], man har tagit sig till en historisk final i DM...det har varit en väldigt stark säsong! Laget har spelat 21 tävlingsmatcher [fjorton i serien, sju i DM], vunnit 20 av dem. 29 spelare har äntrat planen, 16 av dem har gjort mål, 13 har gjort debut i Åhus IF i år. I matchprogrammet finns referat & bilder från alla årets matcher, samt historik från 2010 och framåt. Åhus IF tar emot en av ”grannarna”, FC Hessleholm, ett av de mest försvarsstarka lagen i serien. Det är bara Åhus IF som släppt in färre mål än Hessleholm. FC Hessleholm har besegrat både Sjöstaden & Färjestaden, för att sedan förlora mot Tingsryd & Växjö, så man har lite bladat och gett. Det var en jämn kamp mellan Åhus & Hessleholm i april, där Åhus vann med 1-3 [kolla 0-2 målet, volleyskott utifrån]. MATCHPROGRAM ÅHUS IF-FC HESSLEHOLM Matchtid: 13:00 Plats: Åhus I.P. Dag: Lördag, 17e Augusti Matchsponsor: UpZone Åhus & GG's Food A-lag Damer 11 aug 1kommentar
  • SPEL MOT ETT MÅL - VINST MOT ETT DISCIPLINERAT TINGSRYD

SPEL MOT ETT MÅL - VINST MOT ETT DISCIPLINERAT TINGSRYD Det var inte några långa stunder som Tingsryd fick låna bollen (om än de fick till några farligheter i första halvlek). Åhus IF dominerade matchen igenom, men det blev ändå bara 0-3, efter tre mål inom loppet av 6 minuter i slutet på första halvlek. Bland annat fick Alice Nordenberg göra sitt första mål för Åhus IF, när hon lyfte in 0-1. Ett hällregn när det återstod 20 minuter dämpade anfallslusten något, så sista delen av matchen avslutades med huttrande spelare. Nästa helg vankas det derby hemma på Åhus I.P. mot FC Hessleholm. MATCHBILDER A-lag Damer 10 aug 1kommentar