• KNEPIG BORTAMATCH - ÅHUS VILL BÄTTRA STATISTIKEN

KNEPIG BORTAMATCH - ÅHUS VILL BÄTTRA STATISTIKEN De senaste två bortamötena mot Karlshamn har varit säsongernas "botten-plumpar". Nu siktar laget på att skapa ett annat sluresultat. Hemmamötet slutade med vinst 8-0, så vi får hoppas på en snarlik match. IFK Karlshamn har två vinster, två oavgjorda under säsongen, och ännu det lag som haft svårast att göra mål (8 mål på tretton matcher). Matchstart: 12:00 Plats: Vägga IP MATCHBILDER FÖRRA MÖTET A-lag Damer 23 aug 0kommentarer
  • EN SPÄNNANDE MATCH - MEN MED ETT SURT SLUT

EN SPÄNNANDE MATCH - MEN MED ETT SURT SLUT En lite omständig start, FC Hessleholm tryckte på i första 15 innan Åhus började få grepp om matchen. Men, en olycklig hemåtpass resulterade i mål för bortalaget. Åhus gjorde lite förändringar till andra och fick resultat ganska omgående, med kvittering i 46e minuten. Åhus hade ett kraftigt övertag i bollinnehav, men Hessleholm behöll lugnet och försvarade sig bra, men inte minst att Moa Johansson gjorde en väldigt bra match i Hessleholms mål [spelade för Åhus fram till 2022]. Hessleholm gjorde nickmål på hörna, men Åhus kvitterade på frispark. Sista 20 minuterna tryckte Åhus på, pumpade anfall på anfall, men istället blir det en kontring och Hessleholm sätter 2-3... Det var en spännande match i 89 minuter, sedan blåste domaren av matchen [hade kanske bråttom hem]. Ett surt slut, första gången i år på alla matcher som Åhus släpper in mer än 2 mål. Så, får grattulera Hessleholm till keeping calm under pressure. MATCHBILDER A-lag Damer 17 aug 0kommentarer
  • START 11 - ÅHUS IF-FC HESSLEHOLM

START 11 - ÅHUS IF-FC HESSLEHOLM Omgång 15 och de tre topplagen spelar alla klockan 13:00. Hammenhögs IF [3] - IFK Karlshamn [10] Åhus IF [1] - FC Hessleholm [6] Ifö Bromölla IF [2] - Team Södermöre [9] Växjö BK [7] - Tingsryd United FC [8] Lagans AIK [11] - Färjestadens GOIF [5] Sjöstaden DFF [4] har spelledigt, skulle mött Södra Sandby Lagen ställer upp med följande trupper NR-NAMN-MATCHER-POS 1-Emmy Thyberg-14 [MV] 12-Matilda Ståhl-83 [YB] 19-Ida Sandin-113 [MB] 2-Alice Nordenberg-16 [MB] 5-Ella Andersson-57 [YB] 6-Elin Sjöström-18 [DM] 7-Josefine Mårtensson-125 [OM] 13-Maja Elmvik-145 [OM] 11-Vilma Hansson-14 [F] 3-Ellen Elmvik-31 [F] 20-Elvira Gunnarsson-22 [F] 4-Hanna Nilsson-28 [A] 9-Nicolina Nilsson-12 [A] 16-Louise Jarl Bergqvist-46 [A] 17-Wilma Olsson-21 [A] FC HESSLEHOLM TRUPP 1-Moa Johansson 2-Ellie Friis 5-Alma Cederqvist 6-Alice Clarinsson 8-Linnéa Mauritzson 10-Lovisa Nordh Axelsson 12-Ebba Fransson 16-Erica Ohlsson 17-Alva Johansson Olofsson 19-Annie Ribba 20-Tova Nilsson 22-Clara Holmberg 25-Aprilia Segerpalm 29-Alva Nilsson 32-Moa Persson A-lag Damer 17 aug 0kommentarer
  • FINALMOTSTÅNDET I DM KLART - HELSINGBORG VANN PÅ STRAFFAR

FINALMOTSTÅNDET I DM KLART - HELSINGBORG VANN PÅ STRAFFAR Helsingborgs IF lyckades få revansch på Eskilsminne, efter att förlorat mot två år i rad i slutspelet (åttondel 2022 & kvartsfinal 2023). Semifinalen fick avgöras på straffar, där Eskilsminne missade på slutet och Helsingborg kunde vinna. Finalen kommer preliminärt att spelas på Åhus I.P. den 11e september. A-lag Damer 14 aug 0kommentarer
  • DERBYDAGS! ÅHUS IF TAR EMOT FC HESSLEHOLM PÅ I.P.

DERBYDAGS! ÅHUS IF TAR EMOT FC HESSLEHOLM PÅ I.P. Åhus IF har avverkat fjorton av 22 omgångar i serien, leder med 5 poäng före Bromölla [som har en match mindre spelad], man har tagit sig till en historisk final i DM...det har varit en väldigt stark säsong! Laget har spelat 21 tävlingsmatcher [fjorton i serien, sju i DM], vunnit 20 av dem. 29 spelare har äntrat planen, 16 av dem har gjort mål, 13 har gjort debut i Åhus IF i år. I matchprogrammet finns referat & bilder från alla årets matcher, samt historik från 2010 och framåt. Åhus IF tar emot en av ”grannarna”, FC Hessleholm, ett av de mest försvarsstarka lagen i serien. Det är bara Åhus IF som släppt in färre mål än Hessleholm. FC Hessleholm har besegrat både Sjöstaden & Färjestaden, för att sedan förlora mot Tingsryd & Växjö, så man har lite bladat och gett. Det var en jämn kamp mellan Åhus & Hessleholm i april, där Åhus vann med 1-3 [kolla 0-2 målet, volleyskott utifrån]. MATCHPROGRAM ÅHUS IF-FC HESSLEHOLM Matchtid: 13:00 Plats: Åhus I.P. Dag: Lördag, 17e Augusti Matchsponsor: UpZone Åhus & GG's Food A-lag Damer 11 aug 1kommentar
  • SPEL MOT ETT MÅL - VINST MOT ETT DISCIPLINERAT TINGSRYD

SPEL MOT ETT MÅL - VINST MOT ETT DISCIPLINERAT TINGSRYD Det var inte några långa stunder som Tingsryd fick låna bollen (om än de fick till några farligheter i första halvlek). Åhus IF dominerade matchen igenom, men det blev ändå bara 0-3, efter tre mål inom loppet av 6 minuter i slutet på första halvlek. Bland annat fick Alice Nordenberg göra sitt första mål för Åhus IF, när hon lyfte in 0-1. Ett hällregn när det återstod 20 minuter dämpade anfallslusten något, så sista delen av matchen avslutades med huttrande spelare. Nästa helg vankas det derby hemma på Åhus I.P. mot FC Hessleholm. MATCHBILDER A-lag Damer 10 aug 1kommentar
  • START 11 - TINGSRYD UNITED - ÅHUS IF

START 11 - TINGSRYD UNITED - ÅHUS IF OMGÅNG 14 NR-NAMN-MATCHER-POSITION 1-Emmy Thyberg-13 [MV] 12-Matilda Ståhl-82 [YB] 19-Ida Sandin-112 [YB] 2-Alice Nordenberg-15 [MB] 5-Ella Andersson-56 [YB] 6-Elin Sjöström-17 [DM] 17-Wilma Olsson-20 [OM] 13-Maja Elmvik-144 [OM] 11-Vilma Hansson-13 [F] 20-Elvira Gunnarsson-21 [F] 3-Ellen Elmvik-30 [F] 4-Hanna Nilsson-27 [A] 9-Nicolina Nilsson-12 [A] 15-Astrid Reinholdsson-3 [A] A-lag Damer 10 aug 0kommentarer
  • OMGÅNG 14 - BORTAMATCH I SÖDRA SMÅLAND

OMGÅNG 14 - BORTAMATCH I SÖDRA SMÅLAND Efter att startat upp hösten med att spela en historisk semifinal i DM, vunnit med 0-4 på bortaplan, som bäddat för en final i DM på hemmaplan, ska Åhus nu starta upp höstdelen av serien, bortamatch mot Tingsryds United. Semifinalsmatchen var bitvis lite seg, men så var det första matchen efter sommaren. Förra mötet, hemma på Åhus I.P. van Åhus med 9-0. Tingsryd är det enda lag förutom Åhus, som lyckats ta poäng mot Bromölla, när de spelade 1-1 på hemmaplan. Matchstart: 16:00 OMGÅNG 14 [placering inom parantes] Färjestadens GOIF [5] - Växjö BK [7] Sjöstaden DFF Karlskrona [4] - Ifö Bromölla IF [2] Team Södermöre [9] - Lagans AIK [11] Tingsryd United FC [8] - Åhus IF [1] FC Hessleholm [6] - Hammenhögs IF [3] IFK Karlshamn får ledigt då de skulle mött Södra Sandby IF som har uteslutits efter sin andra w.o. A-lag Damer 8 aug 0kommentarer
  • ÅHUS IF VINNER SEMIFINAL - FINAL PÅ ÅHUS I.P.

ÅHUS IF VINNER SEMIFINAL - FINAL PÅ ÅHUS I.P. Åhus IF hade aldrig passerat åttondelen i DM, nu är de framme i final, en final som kommer spelas på Åhus I.P. Åhus fick en fin start, när Vilma skarvade in 0-1 efter 3 minuter på ett inlägg från Jossan. I 27e minuten satte mittbacks-Ida Sandin sitt 5e mål för säsongen, 4e i DM. Fortuna var inte ofarliga, och Emmy fick göra några svettiga räddningar. I andra halvlek öppnade Åhus lite starkare, och när Jossan satte två mål inom loppet av 5 minuter med kvarten kvar, så blev slutet inte särskilt spännande. Fortuna hade bara släppt in tre mål under säsongen i serien, ett mål i DM, så Åhus får vara nöjda med utdelningen mot den överlägsna serieledaren i division 3. Finalen kommer spelar på Åhus I.P., preliminärt den 11e September. Motståndaren blir segraren mellan Eskilsminne IF & Helsingborgs IF [ettan & tvåan i division 1]. MATCHBILDER Till helgen startar serien upp, och Åhus åker till Tingsryd för att möta serie-åttan, Tingsryd United. Matchstart: 16:00, lördag A-lag Damer 8 aug 0kommentarer
  • START 11 / DM SEMIFINAL / FORTUNA FF - ÅHUS IF

START 11 / DM SEMIFINAL / FORTUNA FF - ÅHUS IF NR-NAMN-MATCHER-POS 1-Emmy Thyberg-12 [MV] 12-Matilda Ståhl-81 [YB] 2-Alice Nordenberg-14 [MB] 19-Ida Sandin-111 [MB] 21-Lovisa Kalling-30 [YB] 6-Elin Sjöström-16 [DM] 7-Josefine Mårtensson-124 [OM] 13-Maja Elmvik-143 [OM] 5-Ella Andersson-55 [F] 11-Vilma Hansson-12 [F] 20-Elvira Gunnarsson-20 [F] 3-Ellen Elmvik-29 [A] 4-Hanna Nilsson-26 [A] 9-Nicolina Nilsson-11 [A] 14-Lovisa Svensson-31 [A] 17-Wilma Olsson-19 [A] MATCHSTART: 19:00 A-lag Damer 7 aug 0kommentarer