• FÖRLUST TROTS SPELÖVERTAGET I ANDRA

FÖRLUST TROTS SPELÖVERTAGET I ANDRA Det vara kanske lite försiktigt och försynt i första, bättre spel i andra. Kraftig sidvind och konstgräs, gynnar inte ett spelande lag. Sista målet kom i slutsekunden av första, när Ängelholm satte 3-2, som stod sig matchen ut, trots press från Åhus i andra. Förlusten till trost, så får man nog minnas det bättre spelet i andra. MATCHBILDER F-2007 för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Börja spela fotboll! Flickor födda 2017 - 2018 - 2019

Börja spela fotboll! Flickor födda 2017 - 2018 - 2019 Lördag 9.30-10.30 födda 2018-2019 Söndag 10.00-11.00 födda 2017 Välkomna till Åhus I.P. Åhus IF för 8 dagar sedan
  • SPÄNNANDE - SEGER I JÄMN DERBYMATCH

SPÄNNANDE - SEGER I JÄMN DERBYMATCH Slog till med mäktigt drömmål i derbyt: ”Undrar också vad som hände...” Åhus IF saknade skyttedrottningen Milla Larsson. Då slog Louise Jarl Bergqvist till med ett mäktigt drömmål i derbyt på Österås. – Jag undrar också vad som hände, men jag kände att det var en fullträff, säger Louise efter 3–1-segern mot FC Hessleholm. Åhus IF fortsätter att vinna i damernas division 2 Södra Götaland och säsongens fjärde raka seger kom – med viss möda – i derbyt mot pigga nykomlingen FC Hessleholm inför 108 åskådare på Österås. Åhus kom till spel utan skyttedrottningen Milla Larsson (skadekänning), som har gjort åtta mål på tre matcher, men man tryckte tillbaka FC Hessleholm på den svårspelade planen, och när nollan väl spräcktes kom det snabbt ett mål till. Först höll 17-åriga Ellen Elmvik sig framme på förra Åhus IF-målvakten Moa Johanssons retur och satte 1–0 till gästerna i den 41:a minuten. Och bara två minuter senare var det dags igen – och vilket mål sedan... Högeryttern Louise Jarl Bergqvist fick bollen ute till höger och från långt håll borrade hon in 2–0 i bortre krysset bakom en totalt chanslös Moa Johansson i FCH-målet. Vad hände? – Det undrar jag också, säger Louise och skrattar. – Jag tänkte att jag chansar och skjuter. Jag fick en perfekt träff och kände att det var en fullträff. När gjorde du senast ett liknande mål? – Du, det vet jag inte ens om jag har gjort någon gång, säger Louise med ett stort leende på läpparna. Fullträffen imponerade även på hemmatränaren Rikard Svensson, som har ett förflutet i Åhus IF. – Den var klockren och hon gör inte om det i första taget. Det var riktigt snyggt, säger Rikard. FC Hessleholm, som inledde säsongen med två raka segrar, bytte tre spelare inför den andra halvleken och fick resultat direkt. Snabba inhopparen Alva Johansson Olofsson hade bara varit på planen i några sekunder innan hon placerade in reduceringen till 1–2. Ett pånyttfött FC Hessleholm fick nytt bränsle till sin kvitteringsjakt och Åhus IF såg plötsligt inte längre lika självklara ut. – De blir lite stressade känns det som och började muttra. Där var det läge, men det är ett bra lag och jag tycker att vi ger dem en rejäl match, säger Rikard Svensson. I den 79:e minuten slog nya serieledaren Åhus IF in spiken när Ella Andersson, fint assisterad av Ellen Elmvik, placerade in 3–1. Lite smolk i glädjebägaren för Åhus IF var att lagkaptenen och nyckelspelaren Josefine Mårtensson blev fotskadad och tvingades halta av med 20 minuter kvar att spela. Och efter drömmålet försvann även Louise Jarl Bergqvist tidigt i den andra halvleken med knäproblem. – Jag tror att jag har skadat mitt knä igen. Jag har blivit opererad för en broskskada, jag hoppas att det inte är något, men vi får se. Segern var alltså Åhus IF:s fjärde raka och man toppar serien före Bromölla och Hammenhög med en match mer spelad. – Det är gött att det rullar på, säger Louise Jarl Bergqvist. Nästa uppgift för FC Hessleholm är Växjö BK på bortaplan den 4 maj – en match som Kb/NSk direktsänder på kristianstadsbladet.se och nsk.se. Åhus IF möter IFK Karlshamn hemma den 5 maj i nästa omgång. Fotboll, division 2 Södra Götaland dam FC Hessleholm–Åhus IF 1–3 (0–2) Målen: 0–1 Ellen Elmvik (41), 0–2 Louise Jarl Bergqvist (43), 1–2 Alva Johansson Olofsson (46), 1–3 Ella Andersson (79). Varningar, Åhus IF: Elin Sjöström, Alice Nordenberg. Domare: Jimmy Christiansson. Publik: 108. Patrik Persson, Kristianstadsbladet Bild från Fotboll Hässleholm Åhus IF för 9 dagar sedan 0kommentarer