• 💚| DELAD POTT I PREMIÄREN!

Det var blöt och ruggig fredagskvĂ€ll som gĂ€stande Kalmar City BK kom pĂ„ besök pĂ„ Virdavallens konstgrĂ€s. Kalmar City som vann Division 4 Sydöstra SmĂ„land förra Ă„ret Ă€r likt oss nykomlingar till Division 3. I den första halvleken var det en klassisk premiĂ€romgĂ„ng dĂ€r bĂ„da lagen kĂ€nde av varandra. Detta mĂ€rktes Ă€ven pĂ„ statistiken dĂ„ det enbart blev 3 skott i den första halvleken. Den första halvleken prĂ€glades av ett hemmalag med mycket boll och ett Kalmar City som föll tillbaka men alltid var redo pĂ„ omstĂ€llningar. Det var pĂ„ detta sĂ€tt halvlekens bĂ€sta och enda farliga chans kom i början dĂ„ en Kalmar City spelare fick ett bra lĂ€ge, men dĂ€r vĂ„r mĂ„lvakt Anton Lundquist pĂ„ ett bra sĂ€tt kom ut och kunde döda vinkeln. I övrigt var det en halvlek dĂ€r vi spelade bra och kontrollerat i vĂ„r uppspelsfas, men skĂ€rpan och tajmingen saknades i de avgörande lĂ€gena. VĂ„r enda chans i första halvlek kom strax innan halvtidsvila dĂ„ det nytillkomna nyförvĂ€rvet Kristijan löpte sig fri pĂ„ kanten (efter en fin crossboll av Anton Hermansson), men skottet blockerades. I den andra halvleken kom Kalmar City ut starkast och skapade nĂ„got halvlĂ€ge och fick Ă€ven en del hörnor tilldelade sig. Den riktigt farliga chansen för Kalmar City kom dĂ„ de skapade ett frilĂ€ge, efter ett missförstĂ„nd hos hemmalaget. Till undsĂ€ttning kom Anton Lundquist som rĂ€ddade frilĂ€get. Likt första halvleken hade vi mycket boll och spelade oss ur bortalagets press pĂ„ ett bra sĂ€tt. Matchen började öppna upp sig mer och mer, vilket vi Ă€ven fick effekt pĂ„ dĂ„ vi lyckades skapa mer ytor till oss sjĂ€lva pĂ„ offensiv planhalva. Under matchens sista kvart var det framför allt hemmalaget som gick för segern och vi skapade tvĂ„ riktigt heta chanser. Först fick högerbacken Alfred Rapp ett vĂ€ldigt bra lĂ€ge, men dĂ€r bollen studsade upp precis innan han skulle lĂ€gga in den i mĂ„l efter ett fint inlĂ€gg frĂ„n kapten Filip Karlsson. NĂ„gon minut senare spelade Kristijan Olafsson (efter fint vĂ€ggspel med Filip) fram till inhopparen Calle Åhman som kom fri mot mĂ„lvakten, som till vĂ„r nackdel snabbt kom ut och kunde blockera avslutet. Calle blev likt Kristijan klar för oss nyligen, inhĂ€mtad frĂ„n RĂ€ppe. PremiĂ€ren slutade mĂ„llöst och det Ă€r alltid frustrerande att inte vinna pĂ„ hemmaplan. Dock var det samtidigt viktigt att inte förlora. Det var en match som bĂ„da lagen hade kunnat vinna, sĂ„ resultatet var inte orĂ€ttvist. Vad vi tar med oss frĂ„n denna matchen var spelet med boll i uppspelsfasen, samt vĂ„rt kontrollerade försvarsspel. Försvarsspelet var den mest bidragande framgĂ„ngen till uppflyttningen till Division 3, och sĂ„ledes Ă€r det kul att se att vi Ă€ven kan hĂ„lla nollan i en högre division. Lite mer skĂ€rpa i touchen och passningarna pĂ„ sista tredjedelen i kombination med bĂ€ttre tajming i löpningarna Ă€r nĂ„got som behöver förbĂ€ttras till fredag dĂ„ vi Ă„ker ner till den lokala rivalen Älmhult, avspark 19:00. Matchens lirare i hemmalaget röstades av spelarna fram till mĂ„lvakten Anton Lundquist som stod för ett par fina rĂ€ddningar. Herrar för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • 💚| MATCHDAG!

SeriepremiĂ€ren Ă€r hĂ€r, ikvĂ€ll gör vi comeback i divison 3 efter 8 Ă„rs vĂ€ntan, detta har vi sett fram emot lĂ€nge. Vi börjar pĂ„ hemmaplan nĂ€r nykomlingen Kalmar City gĂ€star Virdavallens konstgrĂ€splan, matchstart 19:30! Vi ses pĂ„ Virdavallen, vi behöver er!💚 Herrar för 14 dagar sedan 1kommentar