• Referat: Åkersberga FC - Vallentuna BK

Seriefinal. Norrotsderby. Kalla det vad ni vill. För ÅFC Herr heter det Final 15 av 22. ÅFC Herr går in för att varje match är final och skall vinnas. VBK går också för vinst och skruvar till det genom att ställa målvaktstränaren i mål denna match. Vid matchstart bränner ÅFC supportrar både svarta och blåa rökgranater. När matchen startar går VBK igång på alla cylindrar och är på ÅFC bollinnehavare som uppretade getingar kring boet. Detta resulterar i att ÅFC inte får igång sitt spel och plötsligt i minut 9 sitter bollen i nätet bakom ÅFC målvakten. 0-1 Vad händer ? Sedan följer 36 minuter av avbrutna anfall, felpassar. VBK drar på sig gult kort i både minut 11 samt 26. ÅFC har några skott på mål, men VBK målvakten för dagen klarar dessa. I halvtid är det allvars snack i ÅFC omkl.rummet. När andra halvleken startar börjar ÅFC få till spelet och vi äger bollen mer. 13 minuter in så kliver Kayembe fram och reducerar till 1-1 ,nu är det match på riktigt. Sedan är det 32 minuter av rent ÅFC övertag, där ÅFC spelar runt VBK spelarna och hittar riktigt fina instick i boxen, men tyvärr spelar VBK's målvakt riktig bra så det blir inte något riktigt farligt. Båda lagen jagar för ett mål, men ingen får utdelning. Känslan av oavgjort börjar landa i allas sinnen, MEN i minut 90+1 kliver nr.10 Max i ÅFC och krånglar in 2-1. Jublet som följer är episkt. Från att ÅFC förlikat sig med att vi "bara" får 1 poäng med oss i denna match till att det nu blir vinst och 3 poäng är - UNDERBART. Sista minuten som spelas handlar bara om nerver. VBK går för fullt offensivt, ÅFC går för fullt defensivt. Domaren blåser av matchen och ÅFC' spelare samt bänken exploderar. Detta betyder att ÅFC just nu har sin 13 vinst på raken och att vinna Div4 och gå upp i Div3 nästa år är inom räckhåll. Nu har ÅFC från sin 1:a plats i serien hela 7 poäng ner till 2:an som är just VBK. Nu laddar vi om inför nästa match som är på Lördag borta mot IK Säbysjön eller som ÅFC Herr säger - Final 16 av 22. Vi önskar VBK lycka till framöver i serien. A-lag Herrar 23 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Kista SC - Åkersberga FC

Strålande sol på Akalla Gård BP och alla förutsättningar fanns för en fotbollsfest. I början var det riktigt fin fotboll åt båda hållen, men efter ÅFC's 0-2 ändrades detta. Kista går hårt och sent in i situationerna vilket resulterar i att ÅFC spelarna blir oroliga för att skadas och flertalet passar missar sin mottagare. Vi ledare får även höra av spelarna att dom blir hotade av vissa Kista spelare ute på plan. I halvtid står det 0-3 och när andra börjar går Kista's spel ut på att till 90% skada ÅFC spelarna. Detta resulterar i att en oro sprider sig i ÅFC och man tappar mycket av det fina spel vi såg under första. Flertalet avblåsningar för skador samt hårda situationer torde resulterat i tilläggstid. Dock visar domaren även här sin ovilja att göra en bra match. När matchklockan visar 90 blåser han av matchen. Skulle domaren varit lite mer säker i sig själv hade flertalet av Kista's spelare fått syna det gula kortet (även nått rött), men då domarkåren är så konflikträdda när dom dömer matcher med dessa lag i blir det tyvärr väldigt hårt och i vissa situationer farligt spel. Vi hoppas att Max huvudskada, William N's lårkaka och alla andras blesyrer/skador inte är allvarliga och alla är tillgängliga för spel i nästa match. Tyvärr är det svårt att vara opartisk i referatet en sån här match. A-lag Herrar 10 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Åkersberga FC - FC Djursholm

En match vi visste skulle bli svår. Djursholm kommer igenom mittfältet alldeles för lätt, men backlinjen lyckas hålla tätt. Vi lyckas få till några bra anfall, men avsluten tar både i stolpe samt ribba. I minut 20 kommer Agid loss på höger sidan och tar sig in i straffområdet där han väldigt hårt blir stoppad och domaren pekar på straffpunkten. Kayembe förvaltar straffen väl och det står 1-0. Djursholm får inga farliga anfall och vi går till halvtid med 1-0. När andra startar är Djursholm farliga och gör anfall på anfall, men nu är även mittfältet och backlinjen samlade och lyckas avstyra alla försök till anfall. Även i denna halvlek är stolparna och ribban i Djursholms mål i vägen ,men 30 min in i andra är Erik påpassligt framme och gör 2-0. Här händer det något. ÅFC blir lite oorganiserade och det ser ut som om Djursholm tar över matchen. Lyckligtvis lyckas grabbarna samla ihop sig igen. I slutet är det många trötta ben då det stundtals har varit högt tempo så Micke och Yousef gör flera byten och med friska ben på plan lyckas vi avsluta matchen 2-0. A-lag Herrar 5 jun 2023 0kommentarer