• Fockade av FOC:en

På lördageftermiddagen tog Camelen emot topplaget i Div5, FOC Farsta IF, på Zinkensdamm. Inför en storpublik på 55, icke betalande åskådare, pressade FOC Camelen ordentligt i början. Det var i stort sett bara Olle i målet som höll oss kvar i matchen. Vi kom upp i några ströanfall som var helt ofarliga för FOC. Men då helt plöstligt, Lyran lyckades bryta ett lite nonchalant pass vid vår blå och satte fart och kom helt fri med deras målvakt. Det målet är nog ett av Camelens snyggaste den här säsongen. Målvakten gick på dragningarna och var helt bortspelad när Lyran la in pucken i mål. FOC blev lite skakade nu och tappade en del av övertaget. Spelet flyttades upp av Camelen. Efter en dryg minut kom 2-0. Vunnen tekning av Agoston som Philip fångade upp och fick iväg ett dragskott som gick i mål. Bra också av Viktor som skymde målvakten förtjänstfullt. Så här långt var det en jämn tillställning och en skräll var på väg, kändes det som. Camelen fick spela i boxplay men FOC fick inte till ett enda skott mot mål under utvisningen. Lyran lyckades också få fram en passnimg till Mårten men deras back hann emellan. Det såg bra ut nu. Åtminstone fram till 17:de minuten. Vid en tilltrasslad situation lyckades FOC reducera. Målet borde ha dömts bort. Det var FOC-spelare inne i målgården som störde Olle. Domarna diskuterade men kom fram till att målet var ok. Därefter tog FOC tag i taktpinnen igen. Vid 18 minuten åkte vi på en utvisning och vi höll emot i en minut innan FOC kunde trycka in kvitteringen till 2-2. Andra perioden inleddes med ett powerplay för Camelen som slarvades bort och vid en utrusning från Olle tappade han målvaktsklubban. Trots en man mer så fick vi inte kontroll över pucken och Olle utan klubba räddade fler gånger men till slut så låg pucken i målet. Strax efter det fick FOC ytterligare en till utvisad. Vi lyckades dock inte nu heller att utnyttja övertaget. Nu fick FOC ett powerläge och pressen ökade, fler giftiga framstötar men försvaret höll tätt. Lite tur hade vid ett läge där domaren blåste för tidigt. Domaren trodde att Olle hade blockerat pucken men den låg fri bakom honom och blåste av precis samtidigt som FOC-spelaren petade in pucken i mål. Vårt 3-3 mål var en bra insats av Agoston. Han snor pucken från backen vid vår blå och sticker iväg ensam på högerflanken, kommer fri med målvakten och sätter den högt i nät. Bra jobbat Agoston! Vild glädje i Camelen och i sekreteriatet. Nu vänder det trodde vi alla. Men när det återstår en och en halv minut börjar raset. Inom loppet av två minuter släpper vi in tre puckar. Att FOC vann var väl rättvist. Vi hade ett bra spel mellan varven och så länge orken fanns så hade vi chanser. Vi är inte så långt efter topplagen och hade vi haft alla spelare friska så hade vi kunnat klättra i tabellen. Slutresultat: ACC-FOC Farsta 3-6 (2-2,1-4) Skott: ACC-FOC 11-39 Utvisade: ACC 6 min, FOC 4 min Antal spelare: ACC 10+1 mv, FOC 15+1 mv . AC Camelen 18 feb
  • Förlust +55 mot SDE

Trots en ledning med 2-0 efter tio minuters spel så torskade vi mot SDE med 2-7. Hur och varför det gick som det gick har jag ingen aning om. Vårt mål vaktades av A-lagets målvakt så honom kan vi inte skylla på. Möjligtvis hade det varit bättre om Skägget coachat motståndarna istället... Slutresultat; ACC-SDE 2-7 Mål; ACC Niclas Rangdag, ass ingen 2-0 Ted Pettersson, ass Anders Järold, Jari Konola Skott; ACC 28, SDE 30 Utvisningar ;ACC 4 min, SDE 2 min Antal spelare; ACC 10 + 1 mv, SDE 10 + 1 mv AC Camelen 15 feb
  • Förlust mot Grantorp, inget att hänga i granen

Sent inkommet referat på grund av olika skäl, mycket på kansliet nu bland annat. Camelen saknade några tongivande spelare den här matchen. Dock ingen skugga över dem som kämpade på. I matchen mot GAIK såg det som vanligt bra ut med Camelögon. Klockan stod på fyra minuter när GAIK gjorde 1-0, Vi hade en utvisad och boxen krympte och till slut så låg pucken i mål. Deras 2-0 mål kom vid ett olyckligt byte och de kom i ett två mot ett-läge. Det var sånär att Lyran hade kunnat bryta sista passningen. Vid deras 3-0 tappade vi markeringen så GAIKs center stod helt fri i slottet och kunde prickskjuta. Sedan fick vi ett power-läge med bra spel och Mårten lossade av ett skott som kunde gått i mål men deras målvakt räddade. Mårten var sedan inblandad i reduceringsmålet, 3-1, när han passade fram till Wikström som snyggt satte pucken i nätet. Oturen grep in och 4-1 var ett mål som träffade en Camelskridsko efter en räddning av Tobias. Andra perioden tog tre minuter innan GAIK utökade till 5-1. Vi missar en brytning i mittzon och en GAIKare kommer in och kan ensam från vänstersidan skjuta ett skott som går in bakom Tobias. Mål 6-1, återigen en miss i markeringen. Deras center står helt fri mitt i slottet trots att alla fem Cameler är hemma och en skymd Tobias har ingen möjlighet att se något. I sjuttonde minuten lyckas Oskar bryta en passning i mittzon och får fram en puck till Lyran som bara har en back framför sig, några snabba dribblingar och Lyran lyckas dra in pucken snyggt, högt bakom deras målis, 6-2. Lyran har sen en ytterligare målchans men målvakten räddar. Strax efter det kommer Wikström igenom fri men det lyckas inte. Mårten har också ett bra skott som målvakten räddar. Sista minuten har vi ett powerläge igen fast det kändes som att vi hade en på utvisning. Tack vare Tobias så räddar han så att siffrorna stannar vid 6-2. Det är något märkligt hur matcherna utvecklas. Rent individuellt så ser det väldigt bra ut. Vi vinner många tekningar, våra målvakter gör alltid bra ifrån sig. Vi kommer upp och frestar med några farliga framstötar men målmässigt så lyckas vi inte. Det vi saknar, tror jag, är ett spel där vi etablerar oss i anfalls-zon. Vi lyckas sällan få motståndarna att jaga puck utan det blir ganska lätt för dem att stoppa de soloåkningar som närmar sig målet. Mål 3-1; Joakim Wikström, ass Mårten Ek 6-2;Christopher Lyrhem, ass Oskar Lagerkvist Utvisningar; ACC 2 min, GAIK 4 min Skott: ACC 35, GAIK 45 Antal spelare: ACC 10 + 1 mv, GAIK 15 + 1 mv AC Camelen 15 feb