• Anchors fäste oss i botten

Serien avslutades med en ny förlust. Haninge Anchors blev för svåra. Haninge är det enda lag vi lyckats vinna mot den här säsongen och då med klara 6-3 och med endast nio utespelare. Nu på söndagskvällen kom vi med 12 spelare och ett Haninge som måste vinna den här matchen för att nå slutspel. Allt pekade på en fördel Camelen. Och det började bra men...Trots, återigen, en ledning med 2-0 tidigt i matchen och ett bra spel från vår sida så står vi som förlorare när matchen är slut. Simons inhopp i sista matchen med ett snyggt mål och Philips 2-0 redan efter fem minuter, då tändes hoppet. Men som vanligt kom motståndarna tillbaka och första perioden slutade 2-1. Andra perioden hade bara pågått i drygt tre minuter när tavlan visade att Anchors ledde med 3-2. Vid ställningen 2-4 och Anchors fick en utvisning med drygt tre minuter kvar tog Camelen ut Tobias och körde med sex utespelare vilket resulterade i ett ytterligare baklängesmål. Den här säsongen har en tydlig orsak till bottennappet.Orken tryter och det blir jobbigt när några ska varva hela matcher. Många av de aktiva har varit skadade och några har dragits med förkylningar, magsjuka har härjat runt i laget i långa perioder. Det håller inte. Till nästa säsong måste vi ha en större trupp helt enkelt. Och kanske en tränare... Matcresultat: 2-5 (2-1, 0-4) Mål: 1-0 Simon Lagerström, ass Thomas Jacobsson, Christopher Lyrhem 2-0 Philip Holmberg, ass Anton Övling Skott: ACC 15, HA HC 29 Utvisningar: ACC 4 min, HA HC 6 min Antal spelare: ACC 12+1 mv, HA HC 15+1 mv Säsongsfacit: 2023-10-15 17:00 AC Camelen  -  Älta IF 3 - 4 (1-1, 2-2, 0-1) 2023-10-28 16:00 AC Camelen  -  Norsborgs IF 1 - 6 (1-1, 0-5) 2023-11-11 17:00 Haninge Anchors HC  -  AC Camelen 3 - 6 (2-3, 1-3) 2023-11-18 16:00 AC Camelen  -  Boo Panthers 5 - 6 (4-5, 1-1) 2023-11-25 16:00 AC Camelen  -  Grantorp AIK 0 - 3 (0-1, 0-2) 203-12-03 21:00 FOC Farsta IF  -  AC Camelen 8 - 3 (3-2, 5-1) 2023-12-09 19:30 Älta IF  -  AC Camelen 10 - 3 (5-2, 5-1) 2024-01-20 16:00 Norsborgs IF  -  AC Camelen 3 - 2 (0-2, 3-0) 2024-02-02 21:15 Boo Panthers  -  AC Camelen 9 - 3 (4-1, 5-2) 2024-02-11 19:30 Grantorp AIK  -  AC Camelen 6 - 2 (4-1, 2-1) 2024-02-17 16:00 AC Camelen  -  FOC Farsta IF 3 - 6 (2-2, 1-4) 2024-02-25 18:00 AC Camelen  -  Haninge Anchors HC 2 - 5 (2-1, 0-4) Vinst oavgjort förlust målskillnad FOC Farsta IF 10 1 1 64:32 (32) Norsborgs IF 7 1 3 45:27 (18) Grantorp AIK 6 1 5 35:34 (1) Haninge Anchors HC 6 1 5 58:38 (20) Boo Panthers 6 0 6 49:66 (-17) Älta IF 2 1 8 35:53 (-18) AC Camelen 1 1 10 33:69 (-36) AC Camelen 26 feb
  • Fockade av FOC:en

På lördageftermiddagen tog Camelen emot topplaget i Div5, FOC Farsta IF, på Zinkensdamm. Inför en storpublik på 55, icke betalande åskådare, pressade FOC Camelen ordentligt i början. Det var i stort sett bara Olle i målet som höll oss kvar i matchen. Vi kom upp i några ströanfall som var helt ofarliga för FOC. Men då helt plöstligt, Lyran lyckades bryta ett lite nonchalant pass vid vår blå och satte fart och kom helt fri med deras målvakt. Det målet är nog ett av Camelens snyggaste den här säsongen. Målvakten gick på dragningarna och var helt bortspelad när Lyran la in pucken i mål. FOC blev lite skakade nu och tappade en del av övertaget. Spelet flyttades upp av Camelen. Efter en dryg minut kom 2-0. Vunnen tekning av Agoston som Philip fångade upp och fick iväg ett dragskott som gick i mål. Bra också av Viktor som skymde målvakten förtjänstfullt. Så här långt var det en jämn tillställning och en skräll var på väg, kändes det som. Camelen fick spela i boxplay men FOC fick inte till ett enda skott mot mål under utvisningen. Lyran lyckades också få fram en passnimg till Mårten men deras back hann emellan. Det såg bra ut nu. Åtminstone fram till 17:de minuten. Vid en tilltrasslad situation lyckades FOC reducera. Målet borde ha dömts bort. Det var FOC-spelare inne i målgården som störde Olle. Domarna diskuterade men kom fram till att målet var ok. Därefter tog FOC tag i taktpinnen igen. Vid 18 minuten åkte vi på en utvisning och vi höll emot i en minut innan FOC kunde trycka in kvitteringen till 2-2. Andra perioden inleddes med ett powerplay för Camelen som slarvades bort och vid en utrusning från Olle tappade han målvaktsklubban. Trots en man mer så fick vi inte kontroll över pucken och Olle utan klubba räddade fler gånger men till slut så låg pucken i målet. Strax efter det fick FOC ytterligare en till utvisad. Vi lyckades dock inte nu heller att utnyttja övertaget. Nu fick FOC ett powerläge och pressen ökade, fler giftiga framstötar men försvaret höll tätt. Lite tur hade vid ett läge där domaren blåste för tidigt. Domaren trodde att Olle hade blockerat pucken men den låg fri bakom honom och blåste av precis samtidigt som FOC-spelaren petade in pucken i mål. Vårt 3-3 mål var en bra insats av Agoston. Han snor pucken från backen vid vår blå och sticker iväg ensam på högerflanken, kommer fri med målvakten och sätter den högt i nät. Bra jobbat Agoston! Vild glädje i Camelen och i sekreteriatet. Nu vänder det trodde vi alla. Men när det återstår en och en halv minut börjar raset. Inom loppet av två minuter släpper vi in tre puckar. Att FOC vann var väl rättvist. Vi hade ett bra spel mellan varven och så länge orken fanns så hade vi chanser. Vi är inte så långt efter topplagen och hade vi haft alla spelare friska så hade vi kunnat klättra i tabellen. Slutresultat: ACC-FOC Farsta 3-6 (2-2,1-4) Skott: ACC-FOC 11-39 Utvisade: ACC 6 min, FOC 4 min Antal spelare: ACC 10+1 mv, FOC 15+1 mv . AC Camelen 18 feb
  • Förlust +55 mot SDE

Trots en ledning med 2-0 efter tio minuters spel så torskade vi mot SDE med 2-7. Hur och varför det gick som det gick har jag ingen aning om. Vårt mål vaktades av A-lagets målvakt så honom kan vi inte skylla på. Möjligtvis hade det varit bättre om Skägget coachat motståndarna istället... Slutresultat; ACC-SDE 2-7 Mål; ACC Niclas Rangdag, ass ingen 2-0 Ted Pettersson, ass Anders Järold, Jari Konola Skott; ACC 28, SDE 30 Utvisningar ;ACC 4 min, SDE 2 min Antal spelare; ACC 10 + 1 mv, SDE 10 + 1 mv AC Camelen 15 feb