• Inget att hänga i granen, förlust mot Grantorp AIK

Sent inkommet referat på grund av olika skäl, mycket på kansliet nu bland annat. Camelen saknade några tongivande spelare den här matchen. Dock ingen skugga över dem som kämpade på. I matchen mot GAIK såg det som vanligt bra ut med Camelögon. Klockan stod på fyra minuter när GAIK gjorde 1-0, Vi hade en utvisad och boxen krympte och till slut så låg pucken i mål. Deras 2-0 mål kom vid ett olyckligt byte och de kom i ett två mot ett-läge. Det var sånär att Lyran hade kunnat bryta sista passningen. Vid deras 3-0 tappade vi markeringen så GAIKs center stod helt fri i slottet och kunde prickskjuta. Sedan fick vi ett power-läge med bra spel och Mårten lossade av ett skott som kunde gått i mål men deras målvakt räddade. Mårten var sedan inblandad i reduceringsmålet, 3-1, när han passade fram till Wikström som snyggt satte pucken i nätet. Oturen grep in och 4-1 var ett mål som träffade en Camelskridsko efter en räddning av Tobias. Andra perioden tog tre minuter innan GAIK utökade till 5-1. Vi missar en brytning i mittzon och en GAIKare kommer in och kan ensam från vänstersidan skjuta ett skott som går in bakom Tobias. Mål 6-1, återigen en miss i markeringen. Deras center står helt fri mitt i slottet trots att alla fem Cameler är hemma och en skymd Tobias har ingen möjlighet att se något. I sjuttonde minuten lyckas Oskar bryta en passning i mittzon och får fram en puck till Lyran som bara har en back framför sig, några snabba dribblingar och Lyran lyckas dra in pucken snyggt, högt bakom deras målis, 6-2. Lyran har sen en ytterligare målchans men målvakten räddar. Strax efter det kommer Wikström igenom fri men det lyckas inte. Mårten har också ett bra skott som målvakten räddar. Sista minuten har vi ett powerläge igen fast det kändes som att vi hade en på utvisning. Tack vare Tobias så räddar han så att siffrorna stannar vid 6-2. Det är något märkligt hur matcherna utvecklas. Rent individuellt så ser det väldigt bra ut. Vi vinner många tekningar, våra målvakter gör alltid bra ifrån sig. Vi kommer upp och frestar med några farliga framstötar men målmässigt så lyckas vi inte. Det vi saknar, tror jag, är ett spel där vi etablerar oss i anfalls-zon. Vi lyckas sällan få motståndarna att jaga puck utan det blir ganska lätt för dem att stoppa de soloåkningar som närmar sig målet. Mål 3-1; Joakim Wikström, ass Mårten Ek 6-2;Christopher Lyrhem, ass Oskar Lagerkvist Utvisningar; ACC 2 min, GAIK 4 min Skott: ACC 35, GAIK 45 Antal spelare: ACC 10 + 1 mv, GAIK 15 + 1 mv A-lag 15 feb
  • Förlust igen, BOO va trist!

På fredagskvällen var A-laget på besök i Björknäs Ishall för att möta BOO Panthers. Cameler mot pantrar kan bara sluta ett sätt. Trots en god början där Camelen tog ledningen efter 34 sekunder. Jocke Ny bröt deras uppspel, fick iväg ett skott och Christopher Klint kunde ta returen och lägga in pucken bakom målvakten. Spelet böljade sedan fram och tillbaka med chanser för bägge lagen. Båda målvakterna hade att göra. Agoston gjorde en ordentlig rush på kanten och fick fram pucken till Renström och det var nära för camelmål nummer två. Pucken gled precis utanför stolproten. Men så i BOOs anfall direkt efter så hamnar deras center helt fri framför mål och 1-1 är ett faktum. En klar markeringsmiss av våra backar. Deras 2-1 var snyggt. Deras forward rundade vår back och Olle i målet kom för långt ut och blev också rundad. Lite för enkelt och retfullt. 3-1 var en bjudning, felpass i egen zon och tre fria med Olle kan bara sluta på ett sätt. BOO fortsatte och malde ned Camelen. Mål 4-1, återigen en BOO fri framför Olle. Andra perioden hade bara pågått i 54 sekunder när en BOO-spelare från ett läge bakom förlängda mållinjen träffade Olles benskydd, 5-1. 6-1 var väl inte helt otagbart men en något skymd Olle hann inte med, puckenn satt högt uppe i hans vänstra kryss. Agoston jobbade fram ett friläge och pucken dansade på mållinjen men innan Agoston han peta pucken i mål så blåste domaren av, helt obegripligt. Mål 6-2, Lyran lyckades däremot bättre. En skarvning från Thomas och Lyran med sin snabbhet nådde pucken före deras utrusande målvakt och fintade bort två BOO-spelare, snyggt. Mål 7-2 var nog en liten miss från Olle, han höll inte helt tätt vid stolpen. Nu började orken att tryta. Ett uppspel mellan våra backar och en BOOare fri med Olle som inte har en chans, 8-2. Och det tog inte slut där. Camelen blev mer och mer avlångt. Kedjan hinner inte hem och backarna blir stillastående. Så står det 9-2. Jocke Ny fick i alla fall avsluta målandet med sista målet i matchen, 9-3. Ett mål i powerläge och bra samspel innan. Slutresultat: BOO-ACC 9-3 Mål:0-1 Christopher Klint, ass Joakim Ny 6-2 Christopher Lyrhem, ass Thomas Jacobsson 9-3 Joakim Ny, ass Mårten Ek, Philip Holmberg Utvisade: ACC 6 min, BOO 4 min Skott: ACC 39, BOO 44 Antal spelare:ACC 13+1 mv, BOO 14+1 mv A-lag 4 feb 0kommentarer
  • Storförlust trots en jämn match

Det blev dessvärre förlust ikväll i Farsta. Trots slutresultatet (8-3) var det en jämn match som hade kunnat gå åt båda hållen. Vi höll jämna steg med Farsta långt in i andra perioden och med lite flyt framåt och bakåt så hade det kunnat blivit ett annat resultat. På slutet av andra perioden försökte vi gå framåt och då öppnade det sig bakåt. Dennis fick allt mindre hjälp framför målet. Summa sumarum, en bra insats, en sur förlust men kanske rättvist trots allt./Anton Matchresultat: 8-3 ( 3-2, 5-1) Mål: 1-1 Rasto Mazgut, ingen ass 3-2 Kalle Engman,ass Philip Holmberg, Anton Övling 5-3 Anton Övling, ingen ass Skott: Foc 25, ACC 15 Utvisning: Foc 2 min, ACC 6 min Antal spelare: Foc 15+ 1mv, ACC 12+ 1mv A-lag 3 dec 2023