• Tung förlust mot Trelleborg Vikings

Det blev en tung eftermiddag denna söndag i Sävsjö ishall. Matchen slutar alltså 5-11 till gästernas fördel, HA74 gjorde en dålig match samtidigt som Trelleborg Vikings gjorde det bra, skapade många chanser och var dödliga framför mål. Matchen spelare (utsedd av publiken) blev unge Josef Blomstrand. Coach Alexander Eriksson säger att laget redan pratat igenom matchen och rensat luften. ”Det är bara att ta nya tag imorgon och ladda upp inför helgens dubbelmöte!” Nästa match är på fredag hemma mot Boro/VHC. Länk till matchen hittar du nedan. HA74-Boro/VHC A-lag 18 okt 2020 0kommentarer
  • Vinst nere i Blekinge

Efter förra veckans förlust mot Jonstorps IK tog HA74 bussen ner till Blekinge för att återigen försöka hoppa på segertåget, denna gången var det Olofström IK (OIK) som stod för motståndet. Såhär gick det till period för period Period ett: OIK får efter fem minuters spel läge att ta ledningen i spel fem mot tre. HA74 lyckas dock hålla undan OIK som inte lyckas utnyttja sina lägen att ta ledningen i matchen. Resten av perioden är en jämn historia, båda lagen spelar stabilt. Fyra minuter innan periodslut kliver Oliver Wallqvist fram och ger HA74 ledningen, assist på målet hade Victor Lindman Skott: 8-9 Mål: 0-1 Period två: HA74 rivstartar den andra perioden och när det står 00.50 på klockan kliver återigen Oliver Wallqvist fram, assist Victor Lindman samt Erik Berggren. När halva matchen precis passerat utökar Victor Lindman ledningen till betryggande 0-3, assist Tami Merilläinen och Adam Malmberg. Skott: 8-10 Mål: 0-2 Period tre: Denna perioden präglades av utvisningar, HA74 ock sitta i båset tre gånger och OIK spelarna två. 0-3 resultatet stod sig och HA74 tog hem de tre poängen till Småland! Skott: 7-10 Mål: 0-0 Skott totalt: 23-29 Mål totalt: 0-3 Bäst för dagen var enligt vår utsända skribent Milton Rosén, Pontus Lantz och Oliver Wallqvist! Nästa match är på söndag (18/10) klockan 16.00 då Trelleborgs IF kommer på besök! Länk till matchen hittar du nedan HA74-Trelleborgs IF A-lag 14 okt 2020 0kommentarer
  • Säsongens första förlust

Efter förra matchens målkalas mot Alvesta SK och tre raka vinster äntrade HA74 isen med vind i seglen. Redan efter fem minuters spel stod det 2-0 på tavlan, båda målen stod Edvin Karlsson för. Roligare än så blev inte kvällen för HA74 och när första perioden var slut hade Jonstorp kommit ifatt och förbi. Ställningen inför den andra perioden var 2-3 i Jonstorps favör. Mål: 2-3 Skott: 19-6 HA74 tryckte på framåt i den andra och borde gjort minst ett mål på alla chanser man skapade, men hemmaspelarna tog inte var på chanserna de skapade samtidigt som Jonstorp gjorde det bra, närmast var Jesper Karlsson som prickade stolpen. Mål: 0-0 Skot: 11-6 HA74 fortsatte trycka på framåt, men Jonstorp höll undan bra och de lägen man skapade stod Joel Svensson i vägen för. Istället var det Jonstorp som verkligen tog tillvara på sina chanser som utökade sin ledningen till 2-6 innan matchen var slut. Mål: 0-3 Skott: 12-8 Alexander Eriksson har följande att säga om matchen -Vi börjar så som man vill börja varje match och gör två mål inom loppet av fem minuter. Efter det tar Jonstorp sin time-out, vi blir bekväma och släpper inte den bekvämligheten under resten av matchen. Vi skapar många chanser idag men lyckas tyvärr inte utnyttja dem, istället växer Jonstorp när de får in sina chanser samtidigt som vi går ner oss. Surt sa räven. Nästa match är på onsdag borta mot Olofströms IK A-lag 10 okt 2020 0kommentarer