• Ytterligare en derbyseger

Det var en spännande drabbning som väntade i dagens derby mellan Boro/VHC och HA74. Boro ville ha revansch sen förlusten igår och HA74 ville förlänga sin fina segersvit mot nämnda Boro. Så här gick det till period för period. Period ett: HA74 fick i inledningen av perioden läge att ta ledningen genom spel i pp, tyvärr lyckades vi inte utnyttja detta läge, istället var det Boro/VHC som fick läge i spel fem mot tre som tog ledningen i matchen. HA74 ville dock inte vara sämre utan kvitterade kort därefter genom skarpskytten Oliver Wallqvist. Innan perioden var slut hade de gamla Boro spelarna Pontus Lantz och Alfred Kjellflo utökat HAs ledning till 1-3! Skott: 13-10 Mål: 1-3 Period två: HA74 fortsatte spela stabilt bakåt och skapa fina lägen framåt. Utdelningen kom efter tio minuter då Adam Malmberg sköt in vårat fjärde mål för kvällen. Boro/VHC lyckades få in en 2-4 puck innan perioden var över, men det hjälpte föga. Skott: 11-11 Mål: 1-1 Period tre: HA74 och framför allt Jakob Axelsson rivstartade period tre och satte 2-5 efter en minuts spel. När lite drygt halva perioden passerat blev det pp för HA74, då klev Marcus Korutschka fram och satte spiken i kistan med sitt 2-6 mål! Boro/VHC fick in ett tröstmål med tio sekunder kvar att spela, men då var matchen in princip redan över! Skott: 14-9 Mål: 1-2 Totala mål: 3-6 Totalt skott: 38-30 Nästa match ser ut att bli borta den 1/11 botra mot Sölvesborgs IK om inte läget förändras pga corona A-lag 24 okt 2020 0kommentarer