• Spännande värre i Östra Ryd

Bortamatch mot Östra Ryd. Lång resa, men glädjande nog kunde Vidingsjö möstra fullt lag. Hela 15 spelare hade tackat ja till att deltaga på denna match. En match som började tufft mot ett välorganiserat bortalag. Ett Östra Ryd som inledningsvis backade hem med hela sitt lag och krympte ytorna för oss i vårt anfallsspel. Vi kom ingen vart i inledningen trots initialt ändå ett godkänt passningsspel och rörlighet från vår sida. Istället kunde hemmalaget sticka upp och göra både 1-0 och 2-0. Och vi hade knappt haft en ordentlig målchans. Under matchens gång blev dock hemmalaget lite mindre organiserade i sitt spel och ytorna ökade för oss. Och när vi vaskade fram en riktigt farlig målchans insåg vi att det här absolut inte var kört. Det gick att rubba dem. Vi ökade trycket och tog över tillställningen helt. Snart skulle både reducering och kvittering komma. Sen satte nerverna in! Matchen utvecklades till något inte för de hjärtsvaga. I vår jakt på att avgöra tappade vi dock vårat lagspel och litade enbart på individuella prestationer. Det var ändå otroligt spännande i l slutet med målchanser åt bägge håll. Men istället för att göra mål fick Vidingsjö ett i baken i matchens slutskede. Surt! Efter det repade sig inte Vidningsjö riktigt och vi fick inkassera vår första förlust. Vi tackar spelare och föräldrar! Laget idag: Alfred, Anton, Elis, Gustav I, Gustav K, Isac, Jack, Ludvig B, Ludvig K, Nils, Noel, Pontus, Samuel, William H, William W, P-07 28 aug 2017 0kommentarer
  • Killar på spelhumör efter uppehållet.

Med endast två träningar i ryggen efter ett välbehövligt sommaruppehåll var det dags för match igen, denna gång mot Västra ( eller var det Östra) Husby. Vid uppvärmningen kom en rejäl regnskur och vi pratade om att försöka skjuta låga skott för att nyttja det hala gräset. Vi ville också komma runt på kanterna och slå inlägg snett, inåt bakåt. I den första spelperioden fick vi se allt vi ville se. Det var nog den bästa perioden under hela säsongen, med bra passningspel, kombinationer och organisation. Och att vi snabbt gjorde sex mål, det gav stort självförtroende. Vidare rullade matchen på, inte på samma övertygande sett som under den första perioden, men helt klart godkänt. Stort tack till alla spelare och publiken som stöttar! Laget: Alfred, Anton, Gustav, Isac, Jack, Ludvig B, Ludvig K, Nils, Noel, Pontus, Samuel, William H, William W P-07 21 aug 2017 1kommentar
  • Tuff match som slutade oavgjort

Då vi endast var 9 spelare handlade mycket av snacket om att spela smart för att spara på krafterna och orka hela matchen i värmen. Vidingsjö ställde upp i sedvanlig 2-3-1 uppställning. Vidingsjö inledde starkt och tog ledningen på en hörna. Vi lyckades stundtals få till ett bra spel i värmen och ledde större delen av matchen. I första pausen bytte vi målvakt för att få ännu ett par pigga ben på planen. Periodpauserna handlade mest om att dricka vatten och försöka vila så mycket som möjligt för att orka. Kön var lång till vattenhinken för att doppa huvudet och svalka sig. Man får anta att Valdemarsvik hade samma mål som Vidingsjö hade i Kimstad att göra tre mål och vinna matchen. I sista perioden var alla trötta och Vidingsjö slog mest undan bollen och väntade på slutsignal. Valdemarsvik gjorde två mål och det var oavgjort. De pressade för ett segermål men Vidingsjö lyckades med att hålla undan och klara oavgjort. Detta trots trötta ben i värmen. En riktig kämpainsats av hela laget! Laget: Anton, Gustav K, Ludvig B, Alfred, Elis, Isac, Noel, William W och Pontus. Tack till publiken för ert stöd från sidan. P-07 21 jun 2017 1kommentar