• Bjärenu.se

• Föräldramöte

Hej! 20/11 kl 19:00 är det föräldramöte, kallelse kommer! Där kommer vi presentera upplägget för kommande säsong mm samt behöver förslag på hur vi kan samla in pengar till lagkassan! P16(2008) 6 nov 2023 0kommentarer
  • Planering höst 2023

Hej, Efter en synnerligen lyckad säsong med goda resultat och en uppslutning som bara blivit bättre börjar det bli dags att stänga säsongen 2023. Denna vecka, v.43, tränar vi måndag och spelar en match mot Laholm på onsdag. Därefter tar vi paus veckorna 44 och 45. Vecka 46 tar vi tag i tränigen. Vecka 46 kommer även att vara en prova på träningsvecka för det som vill testa om Vejby IF. Då kommer det att vara fokus på spel och "rolig" träning. Under veckorna fram till jul är det månd, onsd som gäller. Vi tänkte avsluta säsongen med en bowlingturnering i Ängelhholm och mat. Vi har brännt rejält med pengar av lag kassan vilket gör att man får betala maten själv. Separat kallelse kommer. Hoppas ALLA kan! Som det ser ut nu är det spelare som vill komma till oss vilket är mycket positivt. I vinter kommer vi att öka träningsdosen och satsa på att spelarna utvecklas och vi når fina resultat. I takt med att de blir äldre kommer vi under perioder att träna hårdare än tidigare men alltid med ett bra go i truppen. MVH Tränarna P16(2008) 22 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Vejby IF - Åkarps IF

VIF - ÅIF 1-0 (0-0, 1-0) Då var det dags för sista matchen i Skåneserie C till vilken vi gick upp efter serievinsten i lokal serie A i våras. Efter 7 vinster och 1 förlust var vi tvungna att spela till oss minst ett kryss för att vara säkra på serieseger. Såhär i efterhand så hade vi även kunnat kosta på oss en förlust och ändå stått etta på prispallen. Tänk om man hade vetat det på förhand... Så back to back seriesegrare för lilla Vejby i en serie med idel lag med betydligt större upptagningsområde. Även om man inte uppskattar det så mycket som man borde när man är mitt i en säsong så känns det väldigt bra just nu, för vilka bedrifter detta laget står för, om och om igen. Stolt. Matchen mot Åkarp då? Jo den slutade med en knapp vinst. Inför matchen så trodde vi på en ganska grisig föreställning efter att ha kollat motståndarens samlande på kort. Hade vi spelat "svälta räv" (kortspel från min barndom) så hade de vunnit serien lätt. Inför vår match hade de förlorat 5 matcher (många där man spelade med en man mindre), kryssat 0-0 mot Höör där vi vann men släppte in tre mål och krossat Hyllie med 9-1 där vi endast mäktade med 3 mål framåt. Lurigt alltså. Matchen skulle visa sig att bli en målsnål tillställing där mycket av spelet hölls på ofarliga delar av banan. Vi skapar fler och bättre chanser, ett par av dem skulle absolut resulterat, men först i 47e minuten spräcks målnollan när Leon kommer hela vägen fram på högerkanten och får in bollen till sin kollega på vänsterkanten (Ville) som kan raka upp bollen i nättaket. När slutsignalen ljuder så bir det återigen dags att dra på sig "guldhattar" och korka upp Pommacen. Åkarp spelar bra fotboll och när de inte drar på sig kort så är de en värdig motståndare som borde kunnat hamnat betydligt högre upp i tabellen. Hittarp kryssade mot Bellevue och Veberöd vann sin sista mot Husie men iom vår vinst så spelade det mindre roll. Något oklart i dagsläget hur serierna kommer att se ut till våren men avancemang blir det. Innan vi går på höstledighet så kommer vi fortsatt bedriva träning men nu på konstgräs samt försöka få till träningsmatcher mot motstånd som vi inte vanligtvis ställs emot. Vi håller er informerade här på laget.se. MVH/ Danne P16(2008) 17 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Hyllie IK - Vejby IF

HIK - VIF 1-3 (0-2, 1-1) Säsongens näst sista match skulle spelas en tisdagkväll i ett regnigt Malmö och man är ju alltid lite extra skeptisk när det ska spelas i regn. Vinst var ett måste för bibehållen serieledning inför sista omgången och vinst skulle det komma att bli. Då jag endast sett matchen på video blir matchreferatet därefter. Satt på en restaurang i Madrid och följde matchen live via Wejdrups rapportering i "MinFotboll". Matchen inleddes lugnt och metodiskt och så fortsatte det egentligen över 80 minuter. Vi har bra koll på Hyllie som inte tillåts komma till några farliga chanser alls egentligen. Målet de gör känns slumpartat sett till hur chansen dyker upp men avslutet är pricksäkert. Positivt är att stundtals i matchen spelar vi kontrollerat på rättvänd spelare, vi drar oss inte för att passa hemåt och kan på så vis hålla bollen inom laget under längre perioder. Vi skapar också fler lägen och med lite mer flyt/fokus så skulle vi ha gjort ett par mål till. Negativt är att vi även i denna match blir stressade? och slår felpassningar trots att vi är helt ohotade. Desto längre matchen lider så blir spelet återigen mer direkt och framåtlutat vilket resulterar i onödiga bolltapp och jobbiga omställningar till försvar. Mål och händelser: I minut 13 spelar Morris fint fram Elwin som kan dra in ettan. 7 minuter senare drar Hyllie på sig ett gult kort och under tiden som vi spelar med en man mer så kan Ville enkelt peta in en målvaktsretur på Elwins hårda skott. 13 minuter in i andra är det återigen dags för ett gult kort för hemmalaget, denna gången kan vi inte kapitalisera på detta men bara 1 minut efter att de blivit fulltaliga så bombar Alex in en stänkare som går ribba in, framspelningen återigen via ett skott som Elwin drar på en motståndare. I 69e minuten kommer då reduceringen efter att Sunes långa boll snappas upp av en motståndare som direkt slår den framåt till en medspelare som kan "lobba" in bollen bakom Sune som kommit långt ut. Resten av matchen spelas av och serieledningen bibehålls. Match igen redan imorgon, lördag, klockan 11:00 på A-plan mot Åkarp. I potten ligger seriesegern. Förutsättningarna är sådär med en handfull spelare med skavanker men vi måste iallafall kriga oss till minst ett oavgjort resultat för att kunna titulera oss seriesegrare. Hoppas vi ses där och hoppas verkligen på ett lyckat resultat! /Danne P16(2008) 13 okt 2023 0kommentarer