Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vetlanda BK A-truppen

Följ

A-truppen

Följ oss för uppdateringar
Följ
Vetlanda BK
Bandy
A-truppen
Elitserien 2015/16

Match

Edsbyns IF

4 - 4
22 januari 2016
19:00

Vetlanda BK

Referat

Svensk kvitterade på Svensk

VBK dominerade under 70 minuter av den tuffa bortamatchen mot Edsbyn, hemmalaget kom dock tillbaka starkt och kunde på 20 minuter se till att matchen slutade 4-4 (1-3).
VBK lämnar därmed Hälsingland med en poäng i bagaget, en poäng som är oerhört viktig med tanke på vad som komma skall......


Att det skulle bli en tuff bortamatch var vi övertygade om redan inför matchen, fördjupar man sig i statistiken kan man konstatera att det är 21 år sedan (5/3 1995) som VBK senast besegrade Edsbyn på bortaplan, den gången var det i en kvartsfinal som VBK besegrade Edsbyn på "Ön" med 9-3.

Under första halvlek dominerade VBK till stora delar och visade upp en grym fart i allt man gjorde. Radarparet Andersson/Löfstedt visade också dom upp sig från sin bästa sida, "Jocke" hittar "Löken" som med ett distinkt skott ser till att VBK gör matchens första mål.
Sex minuter senare kvitterar Edsbyns Oscar Wikblad.
Efter hemmalagets kvittering tar VBK över fullständigt och spelar ut hela registret, stundtals ser hemmalaget ut som statister.
VBK:s Patrik Johansson, som var riktigt pigg i matchen, gav elegant VBK återigen ledningen efter passning från Daniel Johansson. Under hela matchen lovordade kommentatorerna på bandyplay Martin Landström, han tackade för berömmet och satte VBK:s tredje mål för kvällen.
Hade det inte varit för Edsbyns duktiga målvakt, Erik Persson, hade det stått något helt annat än 1-3 på resultattavlan efter första 45 minuterna.
Rättvis ledning?
FULLSTÄNDIGT RÄTTVIS!


Helt respektlöst fortsatte VBK att ösa på i inledningen av andra halvlek vilket också skulle ge resultat, 1-4 kom genom Daniel Johansson efter passning från Pontus Vilén.
Efter målet sjunker tempot ordentligt och VBK drar på sig flera utvisningar, det utnyttjar hemmalaget till fullo och kan reducera två gånger om genom Oscar Wikblad.
När sedan Joakim Svensk dessutom kvitterade för hemmlaget kändes det oerhört tungt.
På något sätt gav kvitteringen VBK en ordentlig injektion med energi, man skapade flera riktigt bra målchanser, men denna kväll skulle som sagt Edsbyns målvakt visa sig från sin bästa sida. Matchen slutar 4-4.

Naturligtvis är det tungt att tappa en poäng (jag ser det så med tanke på hur mycket bättre VBK var sett under 90 minuter) men det är samtidigt en vunnen poäng som är oerhört viktig med tanke på vad som komma skall.......

VBK visade återigen att man i år är ett lag som kan spela en bandy som håller mycket hög klass!

Nu väntar ett landslagsuppehåll och nästa elitseriematch spelas den 12 februari då IFK Vänersborg gästar Sapa Arena. För VBK-spelarna gäller det att konservera den grymma form som man visat upp under stora delar av säsongen.

Henrik Åhlund
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Johansson 1 1 1 0 2
Johan Löfstedt 1 1 0 0 1
Martin Landström 1 1 0 0 1
Patrik Johansson 1 1 0 0 1
Joakim Carlström 1 0 1 0 1
Pontus Vilén 1 0 1 0 1
Andreas Lysell 1 0 0 0 0
Mikael Nilsson 1 0 0 0 0
Philip Lennartsson 1 0 0 0 0
Pontus Blomberg 1 0 0 10 0
Robin Folkesson 1 0 0 0 0
Tobias Nyberg 1 0 0 10 0
Tuomas Mokko 1 0 0 0 0
Viktor Törner 1 0 0 10 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Oscar Löfqvist 1 0 0 0 0 0 0
Philip Svensk 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

ons 11 nov 2015, 19:00 Vetlanda BK - Edsbyns IF 5 - 3